Vochtproblemen in Brussel?

Vergelijk vrijblijvend offertes van vochtspecialisten en bespaar tot 30%!

Gratis offertes aanvragen

Vochtbestrijding Brussel

Wanneer u last hebt van een te hoge luchtvochtigheid in huis, lekkage of andere vochtproblemen, dan is het zaak om spoedig een vochtspecialist in te schakelen die de problemen kan bestrijden. Een vochtbestrijding expert kan u onder andere van dienst zin bij kelderdichting, en het bestrijden van opstijgend vocht door het injecteren en impregneren van de muren.

Bent u op zoek naar een vochtbestrijding specialist uit Brussel die u hierbij kan ondersteunen? Dan bent u bij ons op de goede plek. Wij zijn een netwerk van vochtspecialisten werkzaam in heel Vlaanderen. Vraag vrijblijvend meerdere offertes (max.5) aan. Deze kunt u vergelijken op prijs, voorwaarden en aanbod om zo de vochtspecialist te vinden die de klus kan uitvoeren.

vochtbestrijding Brussel

Vochtproblemen in huis

Door een teveel aan vocht in de woning, kunnen er verschillende vochtproblemen in huis ontstaan. Het meest voorkomende probleem is wateroverlast, maar ook andere subtielere problemen als schimmel, vochtplekken en houtrot vormen een mogelijk gevolg van vochtige muren en opstijgend vocht. Om vochtproblemen tegen te gaan is het eerst van belang te achterhalen waar de oorzaak ligt. Door de oorzaak eerst aan te pakken, voorkomt u dat de vochtproblemen steeds weer optreden. Een vochtspecialist uit ons netwerk in Brussel helpt u graag bij het hydrofoberen en injecteren van de buiten- en binnenmuren om wateroverlast tegen te gaan.

vochtproblemen in huis Brussel

Vochtproblemen herkennen Brussel

Regelmatig krijgen wij klanten uit Brussel de vraag hoe zij vochtproblemen kunnen herkennen. Hier bestaan verscheidene aanwijzingen voor. Zo zal er waarschijnlijk een vochtprobleem zijn wanneer er schimmel in een bepaalde ruimte ontstaat. Een andere aanwijzing voor vochtproblemen is het ontstaan van vochtplekken. Tot slot kunt u er ook vanuit gaan dat er een probleem is, wanneer er een muffe of duffe geur in huis hangt. Vermoedt u dat er een vochtprobleem is maar weet u niet zeker waar dit vandaan komt of wat u er aan kunt doen? Ga dan te rade bij een vochtbestrijding expert.

Navigeer op deze pagina naar:

vochtplekken

Vochtige muren

Hebt u last van vochtige binnenmuren? Er kunnen hier diverse zaken aan ten grondslag liggen. Zo zorgt een verouderde fundering die geen vochtkering biedt voor opstijgend vocht dat vochtplekken net boven het grondniveau als gevolg heeft. Een tweede vorm van vochtige muren is doorslaand regenwater. Ook dit vochtprobleem treedt met name op bij oudere woningen, met een poreus geworden gevelbekleding. Een derde oorzaak voor vochtige wanden is samen te vatten onder het begrip interne factoren. Denk hierbij aan condensatievocht of een gebrek aan ventilatie. Voor de vochtbestrijding van binnen- en buitenmuren is het daarom zaak om eerste de oorzaak te achterhalen.

salpeter op de muren

Salpeter op de muren

Ontdekt u een witte aanslag op uw muur? Waarschijnlijk hebt u te maken met salpeter. Deze aanslag wordt veroorzaakt door opstijgend grondwater. Het grondwater bevat namelijk diverse elementen. Onder meer ammoniak, zout, kalk, chloride en sulfaten. De ammoniak veroorzaakt een chemische reactie met het metselwerk, wat de witte aanslag veroorzaakt. Salpeter is enorm schadelijk voor uw muur omdat het de structuur ernstig aantast. Het is dus van groot belang dat u niet alleen de salpeter, maar ook de oorzaak aanpakt. Begin met het reinigen van uw buitenmuur. U zal het oppervlak volledig moeten schoonkrabben, waarbij het behang of de verf verwijderd moet worden. Hierna volgt een behandeling met een anti-salpetermiddel en de vochtbestrijding van de oorzaak van de salpetervorming.

opstijgend vocht Brussel

Wat is opstijgend vocht?

Zijn uw muren aan de onderkant vochtig? Eén van de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen in Brussel is opstijgend vocht. Hierdoor ontstaan er vochtplekken en schimmelvorming aan de onderkant van de binnen- en buitenmuren. Gevolgen zijn schimmelvorming, loslatend behang en pleisterwerk en beschadigingen. Opstijgend vocht komt met name voor bij oudere woningen, waar geen spouwmuur aanwezig is. Door het gebrek aan een fatsoenlijke waterkering trekt het grondvocht in het metselwerk. Door de zouten in de muur blijft het metselwerk vocht aantrekken, waardoor de onderzijde van de muren vochtig worden en het metselwerk wordt aangetast. U herkent dit door vochtplekken of een witte uitslag aan de onderzijde van uw muur. De meest effectieve methode om opstijgend grondwater te bestrijden is door middel van muurinjectie of het onderkappen van de gevelmuren.

opstijgend vocht bestrijden Brussel

Opstijgend vocht bestrijden Brussel

Het bestrijden van opstijgend vocht is niet heel ingewikkeld, maar kan wel het beste door een vochtspecialist uit Brussel worden uitgevoerd. De meest gebruikelijke methode van vochtbestrijding is het injecteren van de buiten- of binnenmuur. Hierbij worden op maximaal 10 centimeter afstand van elkaar gaten geboord in de muur, vlak boven het grondniveau. De gaten vult de vochtspecialist vervolgens met een vochtwerende gel welke uitzet en zo het opstijgend water tegenhoudt. Naast injecteren kunnen experts de muren ook impregneren. Dit doen wij aan de buitenzijde, om zo doorslaand vocht tegen te gaan. Opstijgend en doorslaand regenwater maken bij de experts uit ons netwerk geen kans meer.

Muren injecteren Brussel

Eén van de werkzaamheden die een vochtbestrijding expert in Brussel voor u wil uitvoeren is het injecteren van de muren. Het heeft als voordeel dat daarna het grondwater niet meer via het fundament naar boven zal trekken. Bij het injecteren van de muur zal een vakman gaten in de muur boren. Deze gaten worden gevuld met een speciaal injecteermiddel dat het opstijgend vocht zal tegenhouden. Het injecteren van het oppervlak is zeer effectief. Is er sprake van doorslaand in plaats van opstijgend regenwater? Overweeg dan om de gevelmuren te hydrofoberen of hydrofoberen voor het beste resultaat. Vind via ons netwerk een bedrijf dat u gedegen advies kan geven. Vraag vrijblijvend offertes aan.

Hoe werkt het injecteren van muren?

Bekijk de video en ontdek hoe het injecteren van muren werkt.

Muur onderkappen

Bent u op zoek naar een methode om een stijgend grondwaterniveau te bestrijden, welke gegarandeerd effectief is? Kies dan voor het onderkappen van de muren. Het onderkappen van een gevelmuur is een intensieve klus, die heel wat vakkundigheid vraagt. U moet hiervoor dan ook altijd de hulp van een erkend vochtbestrijding expert uit Brussel inschakelen. Bij het onderkappen van de gevelmuren zaagt men eerst een deel van de muur in, plaats men vervolgens een vochtkering, en voegt men vervolgens de gevelmuur opnieuw. Omdat het onderkappen van de gevelmuur een groot risico op muurverzakking met zich meebrengt, zal men altijd per meter werken. Tip: kijk op Vlaanderen.be voor eventuele subsidies.

Prijzen voor bestrijden van opstijgend vocht

De gemiddelde prijzen voor het bestrijden van opstijgende vochtproblemen is voornamelijk afhankelijk van de bestrijdingsmethode. Het injecteren van de muren is het goedkoopste, dit kost gemiddeld 100,- tot €120,- per lopende meter. Voor het bestrijden van het vocht worden alle schimmelplekken verwijderd. De prijs wordt onder andere bepaald of de binnenmuren of de buitenmuren geïnjecteerd worden. Muren onderkappen is één van de duurste methodes, maar is zeer effectief. Andere factoren die de prijs beïnvloeden zijn de materiaalkosten en de arbeidskosten. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan om te vergelijken!

Prijstabel: vochtbestrijding opstijgend vocht

Vochtbestrijdingsmethode:Gemiddelde prijzen:
Muren injecteren (gel)€100,- tot €120,- per lopende meter
Thermo-injectie in de muur€180,- tot €200,- per lopende meter
Muren onderkappen€150,- tot €170,- per lopende meter
Kelderdichting€120,- tot €140,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn. Vraag dan vrijblijvend en gratis offertes op!

Opstijgend vocht bestrijden in Brussel?

Vind eenvoudig een vakman tegen de beste prijs. Vergelijk offertes en bespaar!

Gratis offertes aanvragen

water in kruipkelder

Water in de kruipkelder?

Heeft u water in de kruipkelder? Wateroverlast in de kruipkelder wordt vaak veroorzaakt door een stijgend grondwaterniveau. Dit betekent dat de druk op de fundamenten groter wordt, en het grondwater via kleine voegen naar binnen komt. Wanneer u op tijd achterhaalt dat het grondwaterniveau stijgt, dan kunt u met vergelijkbare technieken als voor kelderdichting de kruipkelder waterdicht maken. Door de dichting voorkomt u dat u de hele kruipkelder moet draineren en drogen. Dit kost veel meer geld, en betekent tevens dat er meerdere dagen vochtbestrijding experts bij u in Brussel over de vloer komen voor de kruipruimte.

grondwater in de kelder

Grondwater in kelder

Wanneer het grondwater stijgt, dan zal in verschillende kelders grondwater komen te staan. Dit komt doordat het fundament van de kelder gebouwd is met het oog op een bepaalde grondwaterhoogte. Wanneer het water in de kelder komt te staan, dan moet natuurlijk eerst dit water verwijderd worden. Dat is mogelijk met behulp van verschillende technieken, maar het grondwater wegpompen is de meest eenvoudige oplossing. Is het grondwater verwijderd? Dan kunnen experts uit ons netwerk in Brussel zorgen voor een kelderdichting. Bij deze methode worden de vloeren en muren dusdanig behandeld dat wateroverlast en daarmee andere problemen zoals lekkage, schimmel en houtrot niet meer voorkomen.

kelderdichting Brussel

Kelderdichting Brussel

Kelderdichting is een efficiënte methode om een vochtige kelder aan te pakken. Er zijn verschillende manieren voor kelderafdichting. Kelderbekuiping is een traditionele manier om kelders in Brussel te dichten. De keldermuren en de vloer worden bij kelderbekuiping voorzien van een waterdichte cementlaag. Deze cementlaag bestaat uit meerdere lagen, waaronder een fixeerlaag, snelcement en een laag met hydraulisch waterdicht mortel. Een andere manier dan kelderbekuiping is om kelderdrainage aan te brengen. De kelderdrainage voert het overtollige water af. De drainage wordt aangebracht in de muren en vloeren van de kelder. Laat daarnaast ventilatiemogelijkheden aanbrengen, dit voorkomt schimmelvorming en vochtige plekken.

kelder waterdicht maken Brussel

Hoe kelder waterdicht maken?

Het waterdicht maken van de kelder staat ook wel bekend onder de term kelderdichting. Voor een dichting kan een vochtspecialist uit Brussel meerdere technieken inzetten. Het is afhankelijk van uw budget en wensen voor de omvang van de vochtbestrijding voor welke techniek u het beste kunt kiezen. De meest toegepast technieken zijn het zorgen voor een vaste of soepele bekuiping als het dichten van de kelder, of een continue kelderdrainage. Wilt u zeker weten dat het waterdicht maken van de kelder binnen korte tijd en goed gebeurt? Dan is het verstandig om een vochtbestrijding professional uit ons netwerk in te schakelen. Vraag vandaag nog vrijblijvend meerdere offertes aan!

Kelderdrainage

Voordat het mogelijk is om een kelderdichting toe te passen, is het in sommige gevallen noodzakelijk om het overtollige water uit de kelderruimte te verwijderen. De technieken die hiervoor gebruikt worden, verzamelen wij onder de categorie kelderdrainage. Een kelderdrainage is te verdelen in een wanddrainage, vloerdrainage en randdrainage. Voor welke vorm van kelderdrainage u moet kiezen, hangt af van de mate van wateroverlast. De bestrijdingskosten voor het uitvoeren van een kelderdrainage vallen relatief hoog, u moet algauw rekening houden met prijzen rond de €10.000,- hier bovenop komen dan nog de bestrijdingskosten voor de kelderdichting. U zult dan wel een leven lang profiteren van de voordelen.

Keldermuren injecteren

Optrekkend vocht in de keldermuren wordt bestrijd door de muren te injecteren. De gemiddelde kosten voor deze bestrijdingsmethode is €100,- tot €150,- per vierkante meter. De vakman boort een aantal gaten in de muren, op circa 10 tot 15 centimeter afstand van elkaar. Alle gaten worden schoongemaakt, zodat er geen stof meer in zit. Met behulp van een injectiespuit brengt hij een vochtwerende gel of vloeistof in de muur. De vloeistof verspreidt zich door de keldermuren en hard daarna uit. Het droogproces duurt een aantal maanden. De vochtwerende gel zorgt ervoor dat vocht zich niet meer kan verspreiden in de keldermuren.

Vaste of soepele bekuiping

Als u de kelder waterdicht wilt maken behoort een bekuiping tot één van de mogelijkheden. Experts uit Brussel hanteren hiervoor twee verschillende methodes. Het plaatsen van een vaste bekuiping of een soepele bekuiping. Een vaste bekuiping is één van de voordeligste methodes van vochtbestrijding in de kelder. Met behulp van een waterdichte pasta maken de professionals de keldermuren en vloer waterdicht. Hierna brengen zij een primer aan, voor een optimaal effect. Doordat deze methode relatief eenvoudig is, wordt het in Brussel veel toegepast. Een andere optie is een soepele bekuiping, hierbij plaatsen de vochtbestrijding experts een soepele folie tegen de vloer en keldermuren. Hier laat u daarna nieuw metselwerk voor plaatsen.

kelderbekuiping Brussel

Kosten van de methodes voor kelderdichting

De kosten voor kelderdichting zijn voornamelijk afhankelijk van de grootte van de kelder en welke methode er voor de dichting wordt gebruikt. Kelderdichting langs binnen is de goedkoopste methode, namelijk €15,- tot €17,- per m². Deze methode is namelijk minder arbeidsintensief en kost minder tijd dan dichting langs buiten. Bekijk de prijstabel voor meer gemiddelde prijzen.

Kelderdichting methode:Gemiddelde prijzen:
Kelderdrainage€3.000,- tot €10.000,-
Kelderdichting langs binnen€15,- tot €17,- per m²
Kelderdichting langs buiten€60,- tot €80,- per m²
Keldermuren injecteren€100,- tot €150,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn. Vraag dan vrijblijvend en gratis offertes op!

Last van een vochtige kelder?

Met kelderafdichting is dit verleden tijd. Bespaar tot wel 30% op de vochtbestrijding kosten!

Vrijblijvende offertes aanvragen

doorslaand vocht Brussel

Wat is doorslaand vocht?

Heeft u vochtplekken op de muur of ziet u zwarte plekken door schimmels? Eén van de grootste vochtproblemen bij woningen in Brussel met poreuze muren is doorslaand vocht. Vocht, zoals regenwater, komt door de gevel heen. Dit is vaak het geval wanneer de gevel verslechterd is of bij beschadigingen. Poreuze stenen, verouderde voegen of slechte isolatie zijn oorzaken van vochtdoorslag. Dit zorgt voor diverse vochtproblemen zoals vochtplekken en een vergroot risico op houtrot en schimmel. Door het impregneren of hydrofoberen van de gevel verbetert u de kwaliteit tijdelijk. Waarschijnlijk is het op termijn noodzakelijk om de gevelmuren te laten renoveren.

muur impregneren Brussel

Doorslaand vocht bestrijden

Voor het bestrijden van doorslaand vocht worden verschillende methodes gebruikt. Eén van de methodes die veel in Brussel wordt toegepast in door de muren te impregneren. Hierbij wordt een speciale waterdichte laag aangebracht op de buitenmuur. Een andere methode is door vochtwerende verf aan te brengen op de buitengevel. Hiermee verandert u tegelijkertijd de uitstraling van uw woning. Voor beide methodes wordt uw gevel helemaal gereinigd, dit is belangrijk voor de hechting van het materiaal. Nieuwe gevelbekleding is ook een optie voor het bestrijden van vochtdoorslag. Door het te combineren met gevelisolatie bespaart u bovendien op de energiekosten.

Muren impregneren Brussel

Eén van de methodes om doorslaand vocht te bestrijden is door de muren te impregneren met een speciaal middel. Dit middel is transparant, dus u ziet er niets van. Het impregneermiddel dringt tot diep door in de muur en vormt een beschermlaag. Het blokkeert de opname van vocht en zure regen die de gevel beschadigen. Een ander voordeel van hydrofoberen is dat aanslag en ander vuil zich minder goed hecht op de muur. Hierdoor zien uw buitenmuren er langer mooi uit. De belangrijkste voordelen:

 • Vocht kan niet meer in de muur trekken.
 • Uw gevel ziet er langer mooi uit.
 • Opname van zure regen wordt verminderd.

Hydrofuge; wat doet de vakman?

Hydrofuge, of hydrofoberen, is een andere term voor impregneren. Voordat de vakman begint met het impregneren is het belangrijk om de gevel te reinigen. Dit bevordert de opname en de werking van het impregneermiddel. Hij controleert de gevel daarnaast op oneffenheden en beschadigingen. Soms is het nodig om oneffenheden eerst te herstellen. De vakman brengt het middel aan op de buitengevel met een spuit en een elektrische pomp. Hij werkt van boven naar beneden . Deze methode wordt ook wel de vloeimethode genoemd. De vakman uit Brussel let erop at de gehele gevel egaal bedekt is met het impregneermiddel, wanneer er stukjes overgeslagen worden werkt het niet optimaal.

Prijzen voor het impregneren van de muur

Bekijk de prijstabel voor een aantal gemiddelde prijzen voor het impregneren van de gevel. Alleen impregneren is het goedkoopste, dit kost gemiddeld €10,- per vierkante meter. Maar het beste resultaat krijgt u door uw gevel eerst te reinigen, dit is ongeveer €10,- per vierkante meter duurder. Zijn er nog reparaties nodig? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €35,- per m2.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs:
Alleen impregneren€10,- per m²
Reinigen & impregneren€20,- per m²
Opnieuw voegen, reinigen en impregneren€35,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn. Vraag dan vrijblijvend en gratis offertes op!

Bescherm uw gevel tegen doorslaand vocht!

Schakel een specialist voor de vochtbestrijding. Bespaar op de kosten.

Gratis offertes aanvragen

Wat is condensatievocht?

Heeft u last van beslagen ramen of heeft u soms vocht op uw plafond? Eén van de oorzaken van deze vochtproblemen is condensatievocht. Condensatievocht is al het vocht dat u binnen produceert door onder andere te koken, ademen en wassen. Wanneer condens niet naar buiten wordt afgevoerd, zal de luchtvochtigheid in huis stijgen. U ziet dit bijvoorbeeld aan de beslagen ramen in de ochtend. Een hoge luchtvochtigheid is slecht voor uw gezondheid en uw woning in Brussel. U loopt risico op vervelende vochtschade en u krijgt te maken met gezondheidsklachten als: ademhalingsproblemen, reuma en langdurige verkoudheden. U gaat condens op twee manieren oplossen: behandelen door middel van natuurlijke ventilatiemogelijkheden, of oplossen met behulp van een ventilatiesysteem. Door ervoor te zorgen dat er in uw woning in Brussel weer voldoende verse lucht aanwezig is, daalt de luchtvochtigheid en zullen uw binnenmuren weer drogen.

Hoe condensatievocht bestrijden?

Vochtbestrijding van condensatievocht in uw woning in Brussel gebeurt door te ventileren. Ventileren zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in uw huis daalt. Hierdoor drogen de muren, de ramen en de plafonds. Met ventileren wordt er schone en lucht van buiten naar binnen gebracht om de vochtige lucht te vervangen. Dit kan heel eenvoudig door de ramen open te zetten of de ventilatieroosters.

Zijn er onvoldoende ventilatiemogelijkheden? Dan is het noodzakelijk om een ventilatiesysteem op te zetten. Bijvoorbeeld met een elektrisch ventilatiesysteem in de vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken. De ventilatoren zuigen de warme en vochtige lucht af.

condensatievocht Brussel

Luchtvochtigheid in huis

De luchtvochtigheid in huis bepaalt voor een groot gedeelte het leefklimaat. De temperatuur in huis en buiten hebben invloed op de luchtvochtigheid, maar ook de luchtdruk en de aanwezigheid van condensatievocht. Voor een woning is de ideale luchtvochtigheid tussen de 40 en de 60 procent. Bij een te hoge luchtvochtigheid kan er schimmel ontstaan. Het vocht kruipt dan namelijk in de houten vloeren, meubels, stof en zet zich af tegen de muren. Hierdoor ontstaan er schimmelplekken. Daarnaast moet u meer stoken in een vochtig huis, want vochtige lucht is moeilijker te verwarmen dan droge lucht.

luchtvochtigheid in huis Brussel

Zelf luchtvochtigheid meten

Wilt u voor het meten van de luchtvochtigheid in huis geen hygrometer gebruiken? Dan is er een alternatieve techniek waarvoor u twee thermometers nodig heeft. De eerste thermometer gebruikt u dan voor het meten van de temperatuur, de tweede om met een gaasje of kous in een bak met water te leggen. Wanneer u de beide thermometers naast elkaar hangt, dan kunt u het verschil opschrijven en deze te vergelijken met een mollier diagram. Wilt u meer weten over de vochtigheid van de lucht of gezonde leefomstandigheden? Een bedrijf gespecialiseerd in vochtbestrijding en gelieerd aan ons netwerk informeert u graag.

Zorgen voor goede ventilatie

Voor een gezond leefklimaat in huis en vochtbestrijding is een goede ventilering noodzakelijk. Dit is namelijk niet alleen belangrijk voor uw woning in Brussel, maar ook voor uw eigen gezondheid. In het verleden was er sprake van veel natuurlijke ventilatie, door kieren of gaten in de muur. Om de isolatiewaarde te verhogen worden al deze kieren volledig dicht gemaakt. U zal dus op andere manieren moeten ventileren. Verwar ventileren niet met verluchten: bij verluchten zet u ramen en deuren wijd open, om in korte tijd verse lucht in uw woning te krijgen. Ventileren is het voortdurend verversen van de luchtstroom. Laat u een nieuwe woning bouwen of wilt u gaan renoveren? Overweeg dan de installatie van een mechanisch ventilatiesysteem.

Vocht in huis Brussel

Teveel vocht in uw woning in Brussel is schadelijk voor uw gezondheid en tast uw huis aan. Door vocht kan behang of stucwerk loslaten, het veroorzaakt vocht- en schimmelplekken en zorgt voor een muffe en bedompte geur in huis. Bovendien moet u meer stoken, want een vochtig huis is lastiger om te verwarmen. Ventileren is één van de belangrijkste methodes om vocht af te voeren door droge en schone lucht. Hang de was niet binnen te drogen, maar juist buiten. In een vochtig huis duurt het ook langer voordat uw schone was weer droog is. Daarnaast moet u natuurlijk ook de oorzaak van het teveel aan vocht aanpakken met een vochtspecialist uit de omgeving van Brussel.

vochtproblemen Brussel

Vochtplekken door lekkage

Vochtplekken ontstaan op verschillende manieren. Oorzaken zijn onder andere: doorslaand- of opstijgend vocht, maar een lekkage in de waterleiding is ook een veel voorkomende oorzaak. Dit is enorm vervelend, omdat een lekkage in de waterleiding vaak lastig op te sporen is: de waterleiding zit in de meeste gevallen weggewerkt in een binnenmuur. Om te voorkomen dat u de complete waterleiding moet blootleggen raden wij u aan een vochtbestrijding expert uit Brussel in te schakelen. Deze beschikt over diverse technieken waarmee hij de lekkage snel en zonder breekwerk kan opsporen. Zo wordt bij het bestrijden minimaal breekwerk uitgevoerd. Vermoedt u een lekkage in de waterleiding? Schakel dan de hoofdkraan uit, zodat er niet nog meer water in uw wanden of vloeren lekt.

vocht in huis Brussel

Gevolgen van vocht in huis

De gevolgen van vocht in huis hoeven niet zeer groot te zijn, maar vochtplekken en een gebrekkige luchtventilatie kunnen zorgen voor diverse gezondheidsrisico’s. Zo vormen zwarte schimmels een gevaar voor de ademhaling, en heeft een hoge luchtvochtigheid verscheidene klachten en meer ongedierte tot gevolg. Ook houtrot, vochtplekken en een bedompte lucht vormen mogelijke problemen. Het is daarom zaak om spoedig een vochtspecialist uit [var1 in te schakelen voor de vochtbestrijding. Deze kan de wanden behandelen met injectiegel, de gevel impregneren of de kelder waterdicht maken. Het oplossen van vochtoverlast zorgt gegarandeerd voor een beter wooncomfort.

zelf vochtproblemen herkennen

Hoe kunt u zelf vocht bestrijden?

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Brussel de vraag hoe zij het beste vochtplekken in huis kunnen oplossen. Het meest eenvoudige antwoord hierop is: ventilatie. Een gebrekkige ventilering is de meest voorkomende oorzaak voor vochtproblemen. Denk er daarom in ieder geval bij het koken en douchen aan dat u een raampje openzet. Is dat niet mogelijk? Laat dan een ventilatiesysteem aanleggen. Daarnaast adviseren wij klanten tevens om regelmatig te controleren of zij geen vochtplekken of andere vochtproblemen detecteren. Ziet u een probleem? Roep dan de hulp van een vochtspecialist in. Zo voorkomt u verdere overlast.

vochtspecialist Brussel

Wat doet de vochtspecialist voor u?

Last van vocht in huis? Dan is het belangrijk om eerst uit te zoeken wat de oorzaak is. Een vochtspecialist heeft hier veel ervaring mee en geeft u graag deskundig advies over de bestrijdingsmethodes. Voor het bestrijden van opstijgend vocht worden andere methodes gebruikt dan voor doorslaand vocht. Met een specialist uit de omgeving van Brussel gaat het bestrijden snel en probleemloos. Zo geniet u snel van een vochtvrij huis. De belangrijkste voordelen van een vochtspecialist:

 • De specialist analyseert wat de oorzaak is van de vochtproblemen.
 • De expert weet precies welk bestrijdingsmethode het best gebruikt worden.
 • vochtspecialisten hebben veel ervaring en vakkennis.

Schakel een vochtspecialist in voor vochtbestrijding!

Bespaar tot wel 30% op de kosten door offertes te vergelijken. Gratis en vrijblijvend.

Offertes aanvragen

schimmel verwijderen Brussel

Zelf schimmels verwijderen

Schimmels zorgen voor witten en zwarte plekken op de muren en plafonds in uw woning in Brussel. Daarnaast zijn ze schadelijk voor de gezondheid. Belangrijk dus om schimmels snel te verwijderen. Draag bij het verwijderen van schimmel beschermende kleding en een mondkapje, zodat u geen schimmelsporen inademt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een speciale schimmelreiniger. Dit is een chemisch middel. Pas wel op het met het middel, het is niet geschikt voor alle oppervlakken. Andere manieren om schimmels te verwijderen is door een oplossing te maken van azijn of soda met water. Dit is geschikt voor milde schimmelplekken. Gebruik een harde spons om alles weg te schrobben.

schimmel voorkomen

Schimmel bestrijden en voorkomen

Er zijn verschillende methodes om schimmels te verwijderen, maar schimmels voorkomen is natuurlijk het beste. De oorzaak van schimmel is een te veel aan vocht, dit zet zich af tegen de binnenmuren en de plafonds en veroorzaken schimmelplekken. Door de oorzaak weg te nemen, zoals vochtdoorslag of condensatievocht, voorkomt u dat er schimmel ontstaat. Ventileren en verwarmen is belangrijk bij het bestrijden en voorkomen van schimmel. Door lucht te verwarmen en te ventileren zorgt u ervoor dat het te veel aan vocht zich niet afzet tegen de muren.

Premie vochtbestrijding

Voor het bestrijden van vocht is het mogelijk om een premie aan te vragen. Voor het behandelen van opstijgend vocht in de binnen- en buitenmuren ontvangt u hiervoor maximaal 750 euro. Deze premie wordt de verbeteringspremie genoemd. De hoogte van de premie wordt vastgesteld aan de hand van uw inkomen en de facturen die u instuurt. Het aanvragen van de verbeteringspremie kan dus pas na de werken. Bovendien geldt het alleen voor woningen die minstens 25 jaar oud zijn. De Vlaamse regering heeft aangekondigd dat de verbeteringspremie binnenkort onderdeel wordt van de renovatiepremie. Meer over de voorwaarden leest u op vlaanderen.be.

Handige links

 • De renovatiepremie: Lees hier meer over de voorwaarden van de renovatiepremie.
 • Premiezoeker: Gebruik de premiezoeker om te zien welke premies er in uw gemeente gelden.

Voordelen vochtspecialist Brussel

Het bestrijden van vocht vereist vakkennis en ervaring. De specialist uit Brussel weet bijvoorbeeld precies wat de oorzaak is van het vochtprobleem en welke bestrijdingsmethode het meest geschikt is. Zo weet u zeker dat de problemen met het vocht na het bestrijden door en specialist verleden tijd zijn.

U hoeft daarnaast geen gereedschap of andere materialen aan te schaffen, dit wordt allemaal voor u geregeld.

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • De specialist geeft u graag deskundig advies over de bestrijdingsmethoden.
 • De vochtbestrijding verloopt snel en probleemloos.
 • U hoeft zelf geen gereedschap of materiaal aan te schaffen.
vocht bestrijden Brussel
Vrijblijvende offertes van vochtspecialisten

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten wat het verschil is tussen het impregneren en injecteren van de wanden? Hebt u een vraag over het waterdicht maken van de kelder, en de methoden voor kelderdichting die hiervoor het meest geschikt zijn? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor kelderdichting of kelderdrainage?

Aarzel dan niet om het formulier op de offertepagina in te vullen. Geef hier aan wat uw wensen zijn voor het bestrijden van vochtproblemen in huis, en wij sturen u tot maximaal 5 vrijblijvende offertes toe van verschillende vochtspecialisten uit Brussel. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod. U kunt ook terecht voor alle dakwerken en vochtbestrijding.