Vochtproblemen in Brussel?

Vergelijk vrijblijvend offertes van vochtspecialisten en bespaar tot 30%!

Gratis offertes aanvragen

Vochtbestrijding Brussel

Er zijn diverse redenen waarom u een vochtbestrijding specialist uit Brussel zou moeten inschakelen. Wanneer u last heeft van vochtproblemen, bijvoorbeeld. Denk hierbij aan vochtplekken op uw muren of overmatig condensatievocht aan de binnenkant van uw ramen. Wilt u uw buitenmuren preventief laten impregneren of wilt u uw kelder waterdicht maken? Ook dit kan een vochtspecialist uit Brussel voor u uitvoeren.

Wij zijn een netwerk van vochtbestrijding specialisten, verspreidt over heel Nederland. Wanneer u een offerteaanvraag doet ontvangt u niet één, maar meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Dit heeft als voordeel dat u de prijzen van diverse aanbieders kan vergelijken. Hierdoor bespaart u al snel honderden euro’s op uw vochtbestrijding! Wilt u weten wat u gaat betalen? Vul dan ons contactformulier in.

vochtbestrijding Brussel

Vochtproblemen in huis

De meeste inwoners van Brussel zullen bekend zijn met vochtschade in huis. Voorbeelden zijn vochtige binnenmuren, plafonds of ramen. In de praktijk zijn er drie grote oorzaken voor wateroverlast in uw woning. Het regenwater dringt uw woning binnen via de muur, het dak of via de kruipruimte. Wij zien vaak dat klanten pas een vochtbestrijding specialist uit Brussel inschakelen nadat zij zelf de schade diverse keren hebben hersteld. Wanneer u de oorzaak van de problemen echter niet aanpakt, zal de schimmel of vochtplek steeds terugkeren. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk een kelderdichting, hydrofuge of andere vochtbestrijding techniek toe te laten passen.

vochtproblemen in huis

Vochtproblemen herkennen Brussel

Het herkennen van een vochtprobleem is moeilijk. In de meeste gevallen merkt u de problemen pas op door de vochtschade. Er zijn een aantal signalen die op vochtproblemen duiden: beslagen ramen, muffe geurtjes, ongedierte, natte plekken in de muur en loslatend stucwerk of behang. Deze genoemde vochtproblemen hebben diverse oorzaken. Wellicht heeft u last van doorslaand regenwater of optrekkend grondwater. Of misschien zit er een barst in de waterleiding wat vochtplekken op de muur veroorzaakt. Loopt u vochtschade op en weet u niet zeker wat de oorzaak hiervan is? Laat dan een uitgebreide vochtmeting doen. Zo weet u welke oorzaak u moet bestrijden.

Navigeer op deze pagina naar:

vochtige muren Brussel

Vochtige muren

Wanneer wij het hebben over vochtproblemen als doorslaand en opstijgend vocht, dan doelen bij in de meeste gevallen op problemen bij de buitenmuren. Het kan natuurlijk heel goed voorkomen dat uw binnenmuren te vochtig zijn. Er zijn een aantal mogelijke oorzaken van vochtige binnenmuren, zoals een gebrek aan ventilatie of het insijpelen van water via de buitenmuren. Na het bestrijden van de oorzaak zal u de binnenmuren daarom opnieuw moeten afwerken. Het is belangrijk dat u de binnenmuren eerst goed laat drogen. Vaak duurt het daarom minimaal 2 maanden voordat u het oppervlak opnieuw kan afwerken.

salpeter bestrijden

Salpeter op de muren

Salpeter is een witte aanslag op binnen- en buitenmuren, die vooral voorkomt bij vochtproblemen zoals opstijgend grondwater. De elementen in het water veroorzaken een reactie in het metselwerk, met een witte aanslag als gevolg. Het is cruciaal de salpeter te bestrijden. De zoutaanslag trekt namelijk nog meer water aan waardoor vochtproblemen verergeren. Daarnaast tast het de structuur van de binnen- en buitenmuren ernstig aan, als u de aanslag niet zou bestrijden zouden de uiteindelijke kosten veel hoger komen te liggen. Om de aanslag te verwijderen haalt de vochtbestrijding specialist alle muurbekleding weg en gebruikt hij een borstel om de salpeter af te steken. Met een zure oplossing reinigt hij vervolgens de muur. Voordat u de muur opnieuw kunt bekleden moet u hem enkele weken goed laten drogen.

opstijgend vocht Brussel

Wat is opstijgend vocht?

Heeft u last van vochtplekken of schimmelgroei aan de onderkant van uw muren? Dan heeft u mogelijk een probleem met opstijgend vocht. In Brussel is opstijgend grondwater één van de meest gehoorde oorzaken van vochtproblemen. Het komt voornamelijk voor bij oudere woningen zonder spouwmuur, omdat hier tijdens de bouw nog geen waterkering in geplaatst is. Opstijgend grondwater houdt in dat het metselwerk het grondwater opneemt. Doordat uw buitenmuren zich vullen met grondwater zal de onderzijde vochtig aanvoelen. Het behang of stucwerk zal hier loslaten en u zult zowel aan de binnen- als buitenzijde lelijke vochtplekken opmerken. Het bestrijden van opstijgend vocht wordt op twee manieren gedaan. Bij het onderkappen van uw woning brengt de vochtbestrijding specialist uit Brussel een waterkering aan in uw gevel. Dit is een vrij kostbaar proces, daarom kiezen de meeste klanten voor het injecteren van de muren.

opstijgend vocht bestrijden Brussel

Opstijgend vocht bestrijden Brussel

Vochtschade als gevolg van opstijgend grondwater is één van de grootste ergernissen van inwoners van Brussel. Gelukkig zijn er een aantal methodes waarmee u optrekkend vocht permanent kan bestrijden. De meest budgetvriendelijke oplossing is het injecteren van de muur.

De vochtbestrijding specialist zal vlak boven de grond kleine gaten in de muur boren. Vervolgens spuit hij hier een vochtwerende vloeistof in, die zal voorkomen dat het water de woning opnieuw kan binnendringen. Met het onderkappen van de woning is het tevens mogelijk opstijgend water permanent te bestrijden. Hierbij freest de vochtwering specialist gleuven in het metselwerk zodat er een vochtkering in geplaatst wordt.

Muren injecteren Brussel

Een veel gekozen methode om opstijgend vocht te bestrijden is het injecteren van muren. Vlak boven de vloer worden een aantal boorgaten in de gevelmuur gemaakt, op ongeveer 10 centimeter afstand van elkaar. Met speciaal gereedschap worden de gaten opgevuld met een watervaste gel. Dit zet vervolgens uit zodat het water geen kans krijgt om de woning binnen te dringen. Het is goed om te weten dat u de muur moet laten drogen voordat u dit kan afwerken. Dit proces duurt gemiddeld 6 tot 12 maanden. Met behulp van een zout- en vochtwerend membraan tussen het oppervlak en afwerking kan u de binnenmuren toch al sneller gaan schilderen. Tip: kijk op Vlaanderen.be voor de beschikbare premies.

Hoe werkt het injecteren van muren?

Bekijk de video en ontdek hoe het injecteren van muren werkt.

Muur onderkappen

Bij problemen door opstijgend water is het injecteren één van de mogelijkheden. Maar zoals wij hierboven ook al beschreven is het onderkappen van de buitenmuren tevens een optie. Dit wordt vooral toegepast bij oudere woningen waar geen vochtkering aanwezig is. De vochtbestrijding specialist uit Brussel brengt deze aan boven de onderste paar rijen bakstenen. Door de bakstenen te verwijderen of door een gleuf te frezen ontstaat er de ruimte voor de kunststof waterkering. Dit is een intensieve klus. Om te voorkomen dat de woning gaat verzakken wordt er slechts een meter per keer behandeld.

Wel bent u hierna permanent verlost van opstijgend vocht.

Prijzen voor bestrijden van opstijgend vocht

De prijzen voor het oplossen van optrekkend grondwater lopen aardig uiteen. Voor het injecteren van de muren betaalt u namelijk ongeveer €100,- tot €120,- per lopende meter. Door te kiezen voor een vochtbestrijding expert met een scherp aanbod kunt u dus flink besparen op de totale prijs. Behalve een injectie is ook het onderkappen van de binnen- en buitenmuren een optie. Dit kost ongeveer €150,- tot €170,- per lopende meter. Wilt u een kelderbekuiping realiseren om opstijgend vocht vanuit de kruipruimte tegen te gaan? Hiervoor liggen de prijzen ongeveer tussen de €120,- en €140,- per m². Voor een exacte prijsindicatie vraagt u best een aantal gratis offertes aan.

Prijstabel: vochtbestrijding opstijgend vocht

Vochtbestrijdingsmethode:Gemiddelde prijzen:
Muren injecteren (gel)€100,- tot €120,- per lopende meter
Thermo-injectie in de muur€180,- tot €200,- per lopende meter
Muren onderkappen€150,- tot €170,- per lopende meter
Kelderdichting€120,- tot €140,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn. Vraag dan vrijblijvend en gratis offertes op!

Vochtproblemen in huis?

Vergelijk offertes van vochtbestrijding experts en bespaar tot 30%!

Gratis offertes aanvragen

water in kruipkelder bestrijden

Water in de kruipkelder?

Heeft u ook last van overtollig water in de kruipkelder? Net als uw kelder, is ook uw kruipkelder gevoelig voor grondwater. Wanneer de kruipruimte vol staat met water is het belangrijk voor uw wooncomfort om dit aan te laten pakken. Dit zorgt er namelijk voor dat uw vloeren koud aanvoelen. Hierdoor zou u meer kunnen gaan stoken, wat uw energierekening doet verhogen. Net als bij de kelder is het mogelijk om door middel van een bekuiping of drainage de kelder waterdicht te maken. Kelderdrainage is op een aantal manieren mogelijk. Komt het grondwater via de klimnaad naar binnen? Dan is randdrainage voldoende. Het is echter ook een optie om voor vloerdrainage te kiezen. Dit wordt in Brussel toegepast wanneer het grondwater via de vloer naar binnen dringt.

vochtproblemen in kelder

Grondwater in kelder

Dat de kelder de meest vochtige ruimte van het huis is, zal niemand verbazen. Wanneer het grondwaterpeil stijgt zullen sommige kelders zwichten onder de druk. Als gevolg zult u merken dat de muren in de kelder vochtig zijn. Deze vochtproblemen zorgen ervoor dat u van de kelder geen optimaal gebruik kan maken. Als u de ruimte wilt inrichten als slaap-, woon- of werkkamer, is het belangrijk dat u een gezond leefklimaat realiseert. In de praktijk zijn er diverse methodes om de kelder waterdicht te maken. Met een kelderdrainage voert u overtollig grondwater af naar de riolering en met een bekuiping kunt u de kelder waterdicht maken.

kelderdichting Brussel

Kelderdichting Brussel

Een kelderdichting is noodzakelijk als u de kelder wilt gebruiken als leefruimte. Laat u de kelder waterdicht maken, dan profiteert u bovendien van een betere isolatie en een gezonder leefklimaat in de woonkamer. Een kelderdichting wordt op verschillende manieren gedaan. De meest voorkomende manier om een kelder waterdicht te maken is door middel van een kelderbekuiping. Met een kelderbekuiping behandelt de vochtbestrijding expert de muren en vloer met een waterdichte pasta en wordt de kim verstevigd. Zo voorkomt u onder andere insijpelend grondvocht. Om een kelderdichting compleet te maken, wordt de kelderbekuiping ook wel gecombineerd met een kelderdrainage en met het injecteren van de keldermuren.

kelder waterdicht maken Brussel

Hoe kelder waterdicht maken?

Als u een kelder heeft, dan bent u ongetwijfeld op de hoogte van de hoge luchtvochtigheid in deze ruimte. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar als u de ruimte optimaal wilt benutten is het belangrijk om een kelderdichting uit te laten voeren. Dit wordt in Brussel op verschillende manieren gedaan. Een veel voorkomende methode is een bekuiping. Bij deze kelderdichting worden de keldermuren van binnenuit waterdicht gemaakt. Een kelderdrainage is een tweede vorm van kelderdichting. Hierbij wordt al het stilstaand water naar buiten afgevoerd. Bij deze kelderdichting maakt u de ruimte niet waterdicht en zal er voldoende ventilatie aanwezig moeten zijn om de groei van schimmel te voorkomen.

Kelderdrainage

Zoals wij hierboven beschreven is een kelderdrainage een manier van kelderdichting. Dit wordt in Brussel met name toegepast wanneer het gaat om een ruimte met veel stilstaand water, zoals de kruipkelder. Door middel van vloer-, wand-, of randdrainage wordt al het overtallig water afgevoerd naar de riolering. In de meeste gevallen komt het water via de klimnaad de ruimte binnen. De klimnaad is de naar tussen de vloer en muren. In dit geval is randdrainage de beste mogelijkheid. Wilt u de ruimte waterdicht maken, dan zal u de vochtigheid ook op een andere manier moeten bestrijden. Bijvoorbeeld door het injecteren van de keldermuren.

Keldermuren injecteren

Als u last heeft van opstijgend vocht in huis, dan ontstaat dit mogelijk al in de kruipkelder. Het is dan een goede optie om de keldermuren te injecteren. Hierbij injecteert de vochtbestrijding expert een waterdicht injectiemiddel in de keldermuren. Het grondwater dat dan via de fundering omhoog wil trekken, komt dan niet hoger dan het injectiemiddel. Zo krijgt uw muur de kans om goed te drogen. Als u veel last heeft van loslatend behang door vochtplekken, laat de muur dan eerst goed drogen voordat u de wand opnieuw afwerkt. Als de keldermuren nog niet goed zijn gedroogd dan bestaat de kans dat de vochtproblemen terugkeren.

Vaste of soepele bekuiping

Kiest u voor een bekuiping in de kruipkelder? Dit houdt in dat u de muren van binnenuit waterdicht laat maken. De vochtbestrijding specialist uit Brussel zal in dat geval eerst alle muren controleren op gaten en kieren, waarna hij het hele oppervlak afdicht. Voor een optimale hechting brengt hij eerst een primer aan, waarna hij de keldermuur volledig bepleistert met een waterdichte pasta. De keldervloer laat u op dezelfde wijze behandelen. Nu is uw kelderdichting compleet. In sommige gevallen kiezen klanten voor een soepele bekuiping. Hierbij laat u een soepele folie tegen de vloeren en muren plaatsen, waarna u nieuw metselwerk laat plaatsen. De vloer laat u opnieuw spuiten met een ijzeren wapening.

vaste en soepele kelderbekuiping Brussel

Kosten van de methodes voor kelderdichting

Er zijn verschillende methodes voor kelderdichting en de totaalprijs voor kelderdichting is sterk afhankelijk van de methode waarvoor u kiest. Langs binnen is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan kelderdichting langs buiten. Deze methode kost namelijk meer tijd en is arbeidsintensiever. Kelderdichting langs binnen is al vanaf €15,- tot ongeveer €17,- te realiseren. In de prijstabel vindt u nog meer gemiddelde prijzen.

Kelderdichting methode:Gemiddelde prijzen:
Kelderdrainage€3.000,- tot €10.000,-
Kelderdichting langs binnen€15,- tot €17,- per m²
Kelderdichting langs buiten€60,- tot €80,- per m²
Keldermuren injecteren€100,- tot €150,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn. Vraag dan vrijblijvend en gratis offertes op!

Vochtige kelder in Brussel? Kies voor kelderdichting!

Laat uw kelder waterdicht maken en reken voorgoed af met de vochtproblemen.

Vrijblijvende offertes aanvragen

doorslaand vocht Brussel

Wat is doorslaand vocht?

De symptomen van vochtdoorslag kunnen nagenoeg gelijk zijn aan die van optrekkend grondvocht. Heeft u last van vochtplekken op de muren? Mogelijk heeft u dan last van regendoorslag, ook wel doorslaand vocht genoemd. Doorslaand vocht is een gevolg van veel neerslag en wind. Als het metselwerk poreus is, wordt het regenwater door de wind praktisch naar binnen geblazen. Het metselwerk neemt het vocht op waardoor er aan de binnenzijde vochtplekken ontstaan. U herkent doorslaand vocht tevens aan het afbrokkelend stucwerk en loslatend behang. Wanneer er sprake is van doorslaand regenwater zal u ook aan de buitenzijde van de muur een aanslag tegenkomen. Doordat het in huis kouder aanvoelt, zal u meer gaan stoken waardoor uw energierekening verhoogt. U kunt doorslaand vocht het beste bestrijden met het injecteren van de gevelmuren.

muren impregneren Brussel

Doorslaand vocht bestrijden

Om doorslaand vocht te bestrijden is het van belang dat uw muren het regenwater niet meer opnemen. Dit wordt in Brussel veel gedaan met het impregneren van de buitenmuren. Het impregneermiddel verzadigt de gevelstenen, zodat regenwater er niet meer in kan trekken.

Er zijn ook andere manieren om vochtdoorslag te voorkomen. Steeds meer inwoners van Brussel kiezen voor het plaatsen van nieuwe gevelbekleding, omdat dit ook de levensduur van hun voorgevel verlengt. Dit zorgt er tevens voor dat uw woning in Brussel een compleet nieuwe uitstraling krijgt, wat bijdraagt aan de waarde van het pand.

Muren impregneren Brussel

Impregneren beschermt uw gevel tegen doorslaand regenwater, maar het heeft nog meer voordelen. Zo zorgt het impregneermiddel ervoor dat de muur nog maar weinig onderhoud nodig heeft. Daarnaast blijft vervuiling niet meer aan het oppervlak hechten, waardoor schoonmaken erg gemakkelijk is en maakt het de voorgevel brandwerend. Dit zijn voor veel mensen in Brussel genoeg redenen om hun gevel preventief te laten impregneren. Twijfelt u nog? Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Uw muren zijn beschermd tegen vochtdoorslag.
 • Met hydrofuge blijft de buitengevel langer schoon en is in de toekomst gemakkelijker te reinigen.
 • De buitenmuur heeft dankzij hydrofuge minder onderhoud nodig.
 • Het impregneermiddel heeft ook een brandwerende functie.

Hydrofuge; wat doet de vakman?

Impregneren, ook wel hydrofuge genoemd, wordt doorgaans in slechts één werkdag uitgevoerd. Zo heeft u bij het hydrofoberen geen last van een langdurige werkzaamheden. De werkzaamheden van hydrofuge leveren ook geen overlast op voor u of uw buren en kunnen dus gewoon overdag worden uitgevoerd. Voordat de vochtbestrijding expert start met de hydrofuge is het belangrijk dat de muur in goede staat verkeerd. De vochtbestrijding expert maakt de voorgevel daarom eerst goed schoon. Als de muur in slechts staat verkeerd, dan kunt u ook kiezen voor hydrofuge in combinatie met het herstellen van het voegwerk. Pas op het moment dat de muur goed schoon is brengt de vochtbestrijding specialist de hydrofuge aan. Hydrofuge kost gemiddeld €10,- per m².

Prijzen voor het impregneren van de muur

Alleen uw gevel impregneren is relatief goedkoop, namelijk €10,- per vierkante meter. Voor een goede hechting van het impregneermiddel is het verstandig om de gevel te reinigen, dit kost nog eens €10,- meer per vierkante meter. De totaalprijs is afhankelijk van de methode waar u voor kiest, maar ook door de grootte van de gevel, de materiaalkosten zoals het impregneermiddel en de arbeidskosten.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs:
Alleen impregneren€10,- per m²
Reinigen & impregneren€20,- per m²
Opnieuw voegen, reinigen en impregneren€35,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn. Vraag dan vrijblijvend en gratis offertes op!

Uw gevel beschermd tegen vochtdoorslag én vervuiling!

Laat uw buitenmuur impregneren door een vochtbestrijding expert uit Brussel en bespaar tot 30%.

Gratis offertes aanvragen

Wat is condensatievocht?

Last van vochtige ramen of vochtdruppels op het plafond? Grote kans dat u last heeft van condensatievocht. In het verleden was er in woningen in Brussel veel sprake van natuurlijke ventilatie. De kieren en gaten in buitenmuren zorgden ervoor dat condensatievocht de woning kon verlaten. Tegenwoordig kiezen huiseigenaren er steeds vaker voor om hun huis goed te isoleren. Dit biedt vele voordelen: u bespaart enorm op uw stookkosten en uw woongenot gaat erop voor uit. Wel moet u rekening houden met de ventilatie. Als het vocht niet naar buiten wordt afgevoerd dan zal het op de ramen of plafonds blijven zitten. Het is dan een oorzaak van een te hoge luchtvochtigheid in huis. Dit voorkomt u door uw woning goed te ventileren. Dit is niet hetzelfde als luchten! Hiermee geeft u uw huis in korte tijd veel verse lucht, maar u kunt condensatievocht niet bestrijden door enkel te luchten.

Hoe condensatievocht bestrijden?

Als u last heeft van condensatievocht dan is dit maar op één manier op te lossen: met voldoende ventilatie. Alleen zo komt er voldoende frisse lucht in huis en wordt het afgevoerd naar buiten.

Naast goed ventileren zijn er natuurlijk nog wel andere manieren om condensatievocht zoveel mogelijk te bestrijden. Laat uw wasgoed bij voorkeur buiten drogen, zodat de luchtvochtigheid niet te veel stijgt. Is dit geen optie? Zet dan een extra raam open zodat er droge lucht binnenkomt. Zet ook een extra raam open tijdens het koken of douchen. Maak na het douchen de vloer en de wanden direct goed droog, zodat het water niet te lang blijft liggen.

hoge luchtvochtigheid door condens

Luchtvochtigheid in huis

Wij beschreven al eerder dat een goede luchtvochtigheid erg belangrijk is. De vochtigheid wordt op twee manieren aangeduid: net de absolute- of relatieve luchtvochtigheid. Met de absolute waarde doelen we op het aantal gram water per kubieke meter lucht. Meestal spreekt men echter van de relatieve waarde. De relatieve waarde geeft het percentage vocht in de lucht aan. Zowel een te hoge als te lage waarde levert problemen op. Is het percentage te hoog, dan loopt u het risico op schimmels. Een te laag percentage zorgt voor een geïrriteerde luchtweg, droge lippen en ogen en huidklachten.

luchtvochtigheid in huis Brussel

Zelf luchtvochtigheid meten

Zoals wij al eerder beschreven, is het voor uw gezondheid van belang om een goede luchtvochtigheid in huis te hebben. Met de luchtvochtigheid bedoelen wij het percentage waterdamp die in de lucht is opgelost. Om te meten wat de luchtvochtigheid in uw woning in Brussel is, gebruikt u een hygrometer. U schaft al een eenvoudig model aan vanaf ongeveer €15,-. De hygrometer geeft aan wat de luchtvochtigheid in uw woning is. Een percentage tussen de 40% en 60% beschouwen wij als een ideale luchtvochtigheid. Is het percentage te hoog of te laag? Met de installatie van een mechanisch ventilatiesysteem of luchtbevochtiger bereikt u de ideale vochtigheid.

Zorgen voor goede ventilatie

Wanneer u een oudere woning in Brussel isoleert, dan sluit u alle natuurlijke luchtopeningen af. Om vochtproblemen te voorkomen is het belangrijk dat u voldoende blijft ventileren. Welke ventilatiemethode het meest geschikt is, is mede afhankelijk van de leeftijd van uw woning. In nieuwbouwwoningen is de installatie van een mechanisch ventilatiesysteem sinds 2016 verplicht. Heeft u een oudere woning in Brussel? Wij onderscheiden drie ventilatiemethodes: volledig natuurlijk (systeem A), volledig mechanisch (systeem D) of een combinatie (systeem B en C). Bij systeem A komt verse buitenlucht naar binnen door middel van ventilatieroosters in ramen of muren. Systeem B maakt gebruik van twee ventilatoren voor de aan- en afvoer van verse en vervuilde lucht.

Vocht in huis Brussel

In elke woning is vocht aanwezig. Sterker nog: er is vocht nodig om een goed leefklimaat te creëren. Een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% is ideaal. Bij een te hoge luchtvochtigheid ontstaan er vochtproblemen. Denk aan vochtplekken op de muren of plafonds, schimmelgroei in badkamers en zelfs een teveel aan insecten en ander ongedierte in huis. Herkent u deze vochtproblemen? Dan is het belangrijk te achterhalen wat de oorzaak is. Pas daarna kunt u de problemen gaan behandelen. Weet u zelf niet goed hoe u de problemen het beste kunt oplossen, schakel dan de hulp van een professioneel vochtbestrijding expert in.

vochtproblemen in huis Brussel

Vochtplekken door lekkage

Het is goed mogelijk dat een lekkage in huis de oorzaak is van uw vochtplekken. Misschien is er een lekkage in de waterleiding, badkamer of lekt uw wasmachine op zolder. Is het duidelijk dat de oorzaak van de lekkage binnen ligt? Dan is het verstandig om te achterhalen wat de oorzaak is. Wanneer uw kitwerk in de badkamer is versleten kan dit lelijke vochtplekken veroorzaken, net zoals dat een lekkende wasmachine vervelende gevolgen kan hebben voor uw plafond. Een kleine lekkage in de waterleiding is ook lastig te ontdekken, omdat deze maar weinig water lekt. Toch heeft dit grote gevolgen voor de structuur van de muren. Een vochtbestrijding expert uit Brussel kan uw lekkage eenvoudig opsporen met behulp van warmtebeelden.

vocht in huis var1]

Gevolgen van vocht in huis

Wanneer er teveel vocht in uw huis aanwezig is, heeft dit gevolgen voor uw woning. Er ontstaat schimmel, behang en stucwerk laat los en er ontstaan lelijke vochtplekken. Maar wist u dat een te hoge luchtvochtigheid in huis ook het leefklimaat verslechtert? Er zitten tal van gezondheidsrisico’s aan een te hoge luchtvochtigheid. Zo is een vochtige woning een slecht leefklimaat voor iedereen met allergieën voor huismijt, schimmel of zilvervisjes. Dit uit zich vaak in neusverkoudheden of astmatische hoest. Ook astma of chronische rhinitis is een gevolg van een teveel aan vocht. Bovendien wordt uw verzwakt uw immuunsysteem, waardoor alle eerdergenoemde kwaaltjes verergeren.

zelf vochtproblemen behandelen

Hoe kunt u zelf vocht bestrijden?

Wilt u de vochtbestrijding graag zelf uitvoeren? Dan is het allereerst belangrijk dat u zeker bent van de oorzaak van uw vochtproblemen. Wilt u doorslaand of stijgend vocht bestrijden door middel van impregneren of onderkappen? Dan raden wij u aan dit uit te besteden aan een expert. Wel is het mogelijk zelf de schimmel, salpeter of andere problemen te bestrijden. Hiervoor bestaan diverse chemische middelen die u in menig bouwmarkt in Brussel koopt. Is de oorzaak van uw vochtproblemen een te hoge luchtvochtigheid? Dit kunt u zelf bestrijden met het verbeteren van de ventilatie in huis.

vochtspecialist in Brussel

Wat doet de vochtspecialist voor u?

Een vochtspecialist doet meer dan alleen muren impregneren. Hij stelt namelijk ook de vochtdiagnose en adviseert u hoe u de problemen het beste kunt behandelen. Dit heeft als voordeel dat u zeker weet dat u de juiste vorm van vochtbestrijding toepast, en zo uw problemen voorgoed kunt oplossen. Daarnaast helpt hij met de installatie van een ventilatiesysteem en maakt hij uw kruipkelder waterdicht. In Brussel zijn dit de meest voorkomende werkzaamheden van een ervaren vochtspecialist.

 • Informeren en adviseren over vochtbestrijding.
 • Het stellen van de juiste vochtdiagnose.
 • Ventilatiesystemen installeren.
 • Kelder waterdicht maken.
 • Muren injecteren, impregneren of onderkappen.

Ervaren vochtspecialisten in Brussel met de scherpste prijzen.

Vergelijk offertes en bespaar tot 30% op uw vochtbestrijding!

Offertes aanvragen

schimmel laten verwijderen Brussel

Zelf schimmels verwijderen

Ventileert uw woning niet voldoende en zijn er als gevolg schimmels gaan groeien? U kunt een vochtspecialist uit Brussel inhuren om de schimmel te behandelen, maar u kunt dit eventueel ook zelf oplossen. De meest milde techniek is een middel van water en soda. Om de schimmel te verwijderen moet u flink schrobben, maar dit zorgt niet voor schade aan het muuroppervlak. Soms is de schimmel iets hardnekkiger. In dat geval zijn er diverse chemische middelen verkrijgbaar. Bij het gebruik van deze middelen is het sterk aan te raden om u aan de gebruikshandleiding te houden en tijdens het behandelen beschermende kleding te gebruiken.

schimmel in huis voorkomen

Schimmel bestrijden en voorkomen

U kent het vast: heeft u net met veel moeite alle schimmel in de badkamer verwijdert en dan ziet u na een aantal maanden alweer schimmelgroei ontstaan. Het bestrijden van de schimmel zorgt ervoor dat de badkamer er weer fris en netjes uitziet, maar als u niets doet om de luchtvochtigheid te verlagen dan keren de vochtproblemen snel weer terug. Om te voorkomen dat de schimmels terugkeren is het dus belangrijk om ventilatieroosters altijd open te houden. Lucht uw huis minimaal 20 minuten per dag voor voldoende frisse lucht. Dit doet u door twee ramen tegen elkaar open te zetten. Houd daarnaast een minimumtemperatuur van 18 graden aan, bij een koudere woning verdampt het vocht minder goed.

Premie vochtbestrijding

In Vlaanderen zijn er twee premies die u bij vochtbestrijding kunt aanvragen. Via de Vlaamse verbeteringspremie krijgt u een bedrag van €750,- uitgekeerd als u optrekkend grondvocht in uw binnen- of buitenmuren laat behandelen. Een voorwaarde hiervan is wel dat u minimaal €1.500,- in de vochtbestrijding investeert. Meer over de voorwaarden van de verbeteringspremie leest u op vlaanderen.be. Per 1 januari 2019 wordt de verbeteringspremie samengevoegd met de renovatiepremie. Dit houdt in dat u vanaf 2019 20% of 30% op de kosten weer terugkrijgt. Het percentage is afhankelijk van uw verzamelinkomen. Meer over de renovatiepremie leest u op vlaanderen.be.

Benieuwd naar de eventuele premies in uw gemeente? Kijk dan op Premiezoeker.be.

Voordelen vochtspecialist Brussel

Vochtbestrijding klinkt misschien als iets dat u zelf kunt uitvoeren, maar het inhuren van een vochtspecialist heeft zeker zijn voordelen. Weet u zeker dat u last heeft van optrekkend vocht en dat het geen doorslaand regenwater is? Het stellen van de juiste vochtdiagnose is cruciaal om de problemen goed te behandelen. Met de hulp van een vochtbestrijding specialist bent u verzekerd van de juiste hulp.

 • U bent verzekerd van de juiste vochtdiagnose.
 • U weet zeker dat de problemen op correcte wijze behandeld worden.
 • Als u zelf aan de slag gaat is de kans op beschadigingen aan de muren groot.
 • U bent voorgoed verlost van al uw vochtproblemen!
vocht bestrijden Brussel
Vrijblijvende offertes van vochtspecialisten

Vrijblijvend offertes aanvragen

Een vochtbestrijding specialist uit Brussel kan u bij verschillende vochtproblemen ondersteunen. Het oplossen van uw vochtproblemen is niet alleen belangrijk voor het behoud van de structuur en kwaliteit van uw huis, maar ook voor uw gezondheid. Met de juiste vochtbestrijding gaat uw leefklimaat er enorm op vooruit! Bent u op zoek naar een vochtbestrijding specialist voor een kelderdichting? Of wilt u de muren preventief laten impregneren? Bent u nieuwsgierig naar de prijs van een vochtspecialist? Twijfel dan niet langer, en vraag vrijblijvende offertes aan . Dankzij onze werkwijze krijgt u de kans om de prijs van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Omdat de prijs van een vocht- of dakspecialist per bedrijf verschilt, bespaart u door te vergelijken eenvoudig tot wel 30% op de kosten.