Vochtproblemen in Brussel?

Vergelijk vrijblijvend offertes van vochtspecialisten en bespaar tot 30%!

Gratis offertes aanvragen

Vochtbestrijding Brussel

Wanneer u last hebt van een te hoge luchtvochtigheid in huis, lekkage of andere vochtproblemen, dan is het zaak om spoedig een vochtspecialist in te schakelen die de problemen kan bestrijden. Een vochtbestrijding expert kan u onder andere van dienst zin bij kelderdichting, en het bestrijden van opstijgend vocht door het injecteren en impregneren van de muren. Bent u op zoek naar een vochtbestrijding specialist uit Brussel die u hierbij kan ondersteunen? Dan bent u bij ons op de goede plek. Wij zijn een netwerk van vochtspecialisten werkzaam in heel Vlaanderen. Via het contactformulier op de offertepagina vraagt u vrijblijvend meerdere offertes (max.5) aan. Deze kunt u vergelijken op prijs, voorwaarden en aanbod om zo de vochtspecialist te vinden die de klus kan uitvoeren.

Navigeer op deze pagina naar:

Vochtproblemen herkennen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Brussel de vraag hoe zij vochtproblemen kunnen herkennen. Hier bestaan verscheidene aanwijzingen voor. Zo zal er waarschijnlijk een vochtprobleem zijn wanneer er schimmel in een bepaalde ruimte ontstaat. Een andere aanwijzing voor vochtproblemen is het ontstaan van vochtplekken. Tot slot kunt u er ook vanuit gaan dat er een probleem is, wanneer er een muffe of duffe geur in huis hangt. Vermoedt u dat er een vochtprobleem is maar weet u niet zeker waar dit vandaan komt of wat u er aan kunt doen? Ga dan te rade bij een vochtbestrijding expert.

vochtbestrijding Brussel

Wat is opstijgend vocht?

Eén van meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen in Brussel is opstijgend vocht. Dit leidt tot ergernis bij veel woningeigenaren. Gevolgen zijn namelijk schimmels op de muur, behang dat loslaat of pleisterwerk dat beschadigd raakt. Opstijgend vocht komt met name voor bij oudere woningen, waar geen spouwmuur aanwezig is. Door het gebrek aan een fatsoenlijke waterkering trekt het grondvocht in het metselwerk. Door de zouten in de muur blijft het metselwerk vocht aantrekken, waardoor de onderzijde van de muren vochtig worden en het metselwerk wordt aangetast. U herkent dit door vochtplekken of een witte uitslag aan de onderzijde van uw muur. De meest effectieve methode om opstijgend grondwater te bestrijden is door middel van muurinjectie of het onderkappen van de gevelmuren.

Wat is condensatievocht?

Wanneer uw woning in Brussel niet voldoende ventileert, dan bent u ongetwijfeld bekend met condensatievocht. Condensatievocht is al het vocht dat u binnen produceert door onder andere te koken, ademen en wassen. Wanneer condensatievocht niet naar buiten wordt afgevoerd, zal de luchtvochtigheid in huis stijgen. U ziet dit bijvoorbeeld aan de beslagen ramen in de ochtend. Een hoge luchtvochtigheid is slecht voor uw gezondheid en uw woning in Brussel. U loopt risico op vervelende vochtschade en u krijgt te maken met gezondheidsklachten als: ademhalingsproblemen, reuma en langdurige verkoudheden. U gaat condensatievocht op twee manieren bestrijden: door middel van natuurlijke ventilatie, of met behulp van een ventilatiesysteem. Door ervoor te zorgen dat er in uw woning in Brussel weer voldoende verse lucht aanwezig is, daalt de luchtvochtigheid en zullen uw binnenmuren weer drogen.

doorslaand vocht Brussel

Doorslaand vocht

Eén van de grootste problemen bij woningen in Brussel is doorslaand regenwater. Dit regenwater komt door de gevel heen, op het moment dat de kwaliteit van de gevel sterk verslechterd is. Dit betekent dat de stenen poreus zijn geworden, en de voegen ook niet meer het water tegenhouden. Het gevolg van een slechte staat van de buitenmuren, is dat regenwater gemakkelijk in de muren trekt. Dit zorgt voor diverse problemen zoals vochtplekken en een vergroot risico op houtrot en schimmel. Door het impregneren of hydrofoberen van de gevel verbetert u de kwaliteit tijdelijk. Waarschijnlijk is het op termijn noodzakelijk om de gevelmuren te laten renoveren.

vochtige kelder

Grondwater in kelder

Wanneer het grondwater stijgt, dan zal in verschillende kelders grondwater komen te staan. Dit komt doordat het fundament van de kelder gebouwd is met het oog op een bepaalde grondwaterhoogte. Wanneer het water in de kelder komt te staan, dan moet natuurlijk eerst dit water verwijderd worden. Dat is mogelijk met behulp van verschillende technieken, maar het grondwater wegpompen is de meest eenvoudige oplossing. Is het grondwater verwijderd? Dan kunnen experts uit ons netwerk in Brussel zorgen voor een kelderdichting. Bij een kelderdichting worden de vloeren en muren dusdanig behandeld dat wateroverlast en daarmee andere problemen zoals lekkage, schimmel en houtrot niet meer voorkomen.

water in kruipkelder

Water in kruipkelder

Evenals in kelders, ontstaat er ook in kruipkelders nogal eens wateroverlast door een stijging van het grondwaterniveau. Dit betekent dat de druk op de fundamenten groter wordt, en het grondwater via kleine voegen naar binnen komt. Wanneer u op tijd achterhaalt dat het grondwaterniveau stijgt, dan kunt u met vergelijkbare technieken als voor kelderdichting de kruipkelder waterdicht maken. Door de (kruip)kelderdichting voorkomt u dat u de hele kruipkelder moet draineren en drogen. Dit kost veel meer geld, en betekent tevens dat er meerdere dagen vochtbestrijding experts bij u in Brussel over de vloer komen.

vochtproblemen Brussel

Vochtplekken door lekkage

Vochtplekken ontstaan op verschillende manieren. Oorzaken zijn onder andere: doorslaand- of optrekkend vocht, maar een lekkage in de waterleiding is ook een veel voorkomende oorzaak. Dit is enorm vervelend, omdat een lekkage in de waterleiding vaak lastig op te sporen is: de waterleiding zit in de meeste gevallen weggewerkt in een binnenmuur. Om te voorkomen dat u de complete waterleiding moet blootleggen raden wij u aan een vochtbestrijding expert uit Brussel in te schakelen. Deze beschikt over diverse technieken waarmee hij de lekkage snel en zonder breekwerk kan opsporen. Zo wordt bij het bestrijden minimaal breekwerk uitgevoerd. Vermoedt u een lekkage in de waterleiding? Schakel dan de hoofdkraan uit, zodat er niet nog meer water in uw wanden of vloeren lekt.

Wat doet onze vochtspecialist voor u?

Wij hebben hierboven al een aantal van de klussen die een vochtbestrijding professional kan uitvoeren voor u opgesomd. De meest gebruikelijke klussen zijn het bestrijden van vocht door het injecteren, hydrofoberen of impregneren van de gevelmuren, en het waterdicht maken van de kelder. Daarnaast kunnen onze experts uit Brussel u tevens van dienst zijn bij het opsporen van lekkages. Vermoedt u dat er bij u in huis een vochtprobleem is? Aarzel dan niet en neem spoedig contact met ons netwerk op via de offertepagina. Wij zorgen ervoor dat uw hulpvraag snel wordt beantwoord, of sturen u een aantal vrijblijvende offertes toe van vochtbestrijding specialisten uit de buurt.

Vrijblijvend contact met een vochtspecialist

Ons werkgebied

Vochtbestrijding: de kosten

Bent u de schimmelplekken op uw plafond of muur inmiddels helemaal zat? Het is niet voldoende om alleen de schimmel te bestrijden. Zolang u de oorzaak niet laat aanpakken zal de schimmel terugkeren. De kosten voor de vochtbestrijding in Brussel zijn afhankelijk van twee factoren: de arbeid- en materiaalkosten. De arbeidkosten verschillen per vochtbestrijding expert. Door een aantal offertes met elkaar te vergelijken, bespaart u tot wel 30% op de totaalprijs. Tot slot is het materiaal en de gebruikte techniek van invloed op de prijs. Heeft u problemen met doorslaand regenwater? Dan is een hydrofuge van de gevel de beste optie. Dit kost ongeveer €10,- tot €15,- per vierkante meter. Bij optrekkend grondwater zal u de buitenmuren moeten laten injecteren voor ongeveer €100,- tot €120,- per vierkante meter. Een andere mogelijkheid is het onderkappen van de buitenmuren, maar hier hangt een hoger prijskaartje aan: de prijs ligt ongeveer tussen de €150, tot €170,- per vierkante meter. Moet u naast het bestrijden van vocht ook herstelwerkzaamheden laten uitvoeren aan uw gevel? Reken dan op een prijs van ongeveer €10,- tot €15,- per vierkante meter.

Vochtbestrijding techniek: Gemiddelde prijs:
Muren laten injecteren (gel) €100,- tot €120,- per m
Thermo-injectie in de muur €180,- tot €200,- per m
Verticale drainage (matten) €25,- tot €30,- per m2
Hydrofuge (impregneren) €10,- tot €15,- per m2
Gevel herstellen €10,- tot €15,- per m2
Buitenmuren onderkappen €150,- tot €170,- per m2
Kelderdichting €120,- tot €140,- per m2

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan voor de vochtbestrijding in Brussel.

Gratis offertes aanvragen

vochtproblemen in huis

Vochtproblemen in huis

Door een teveel aan vocht in de woning, kunnen er verschillende vochtproblemen in huis ontstaan. Het meest voorkomende probleem is wateroverlast, maar ook andere subtielere problemen als schimmel, vochtplekken en houtrot vormen een mogelijk gevolg van vochtige muren en opstijgend vocht. Om vochtproblemen tegen te gaan is het eerst van belang te achterhalen waar de oorzaak ligt. Door de oorzaak eerst aan te pakken, voorkomt u dat de vochtproblemen steeds weer optreden. Een vochtspecialist uit ons netwerk in Brussel helpt u graag bij het impregneren en injecteren van de buiten- en binnenmuren om wateroverlast tegen te gaan.

opstijgend vocht bestrijden Brussel

Opstijgend vocht bestrijden

Het bestrijden van opstijgend vocht is niet heel ingewikkeld, maar kan wel het beste door een vochtspecialist uit Brussel worden uitgevoerd. De meest gebruikelijke methode van vochtbestrijding is het injecteren van de buiten- of binnenmuur. Hierbij worden op maximaal 10 centimeter afstand van elkaar gaten geboord in de muur, vlak boven het grondniveau. De gaten vult de vochtspecialist vervolgens met een vochtwerende gel welke uitzet en zo het opstijgend water tegenhoudt. Naast injecteren kunnen experts de muren ook impregneren. Dit doen wij aan de buitenzijde, om zo doorslaand vocht tegen te gaan. Opstijgend en doorslaand regenwater maken bij de experts uit ons netwerk geen kans meer.

kelderdichting Brussel

Kelder waterdicht maken

Het waterdicht maken van de kelder staat ook wel bekend onder de term kelderdichting. Voor een kelderdichting kan een vochtspecialist uit Brussel meerdere technieken inzetten. Het is afhankelijk van uw budget en wensen voor de omvang van de vochtbestrijding voor welke techniek u het beste kunt kiezen. De meest toegepast technieken zijn het zorgen voor een vaste of soepele bekuiping als kelderdichting, of een continue kelderdrainage. Wilt u zeker weten dat het waterdicht maken van de kelder binnen korte tijd en goed gebeurt? Dan is het verstandig om een vochtbestrijding professional uit ons netwerk in te schakelen. Vraag vandaag nog vrijblijvend meerdere offertes aan!

kelderdrainage

Kelderdrainage

Voordat het mogelijk is om een kelderdichting toe te passen, is het in sommige gevallen noodzakelijk om het overtollige water uit de kelderruimte te verwijderen. De technieken die hiervoor gebruikt worden, verzamelen wij onder de categorie kelderdrainage. Een kelderdrainage is te verdelen in een wanddrainage, vloerdrainage en randdrainage. Voor welke vorm van kelderdrainage u moet kiezen, hangt af van de mate van wateroverlast. De kosten voor het uitvoeren van een kelderdrainage vallen relatief hoog, u moet algauw rekening houden met prijzen rond de €10.000,- hier bovenop komen dan nog de kosten voor de kelderdichting. U zult dan wel een levenlang profiteren van de voordelen.

kelder waterdicht maken met bekuiping

Vaste of soepele bekuiping

Als u de kelder waterdicht wilt maken behoort een bekuiping tot één van de mogelijkheden. Experts uit Brussel hanteren hiervoor twee verschillende methodes. Het plaatsen van een vaste bekuiping of een soepele bekuiping. Een vaste bekuiping is één van de voordeligste methodes van vochtbestrijding in de kelder. Met behulp van een waterdichte pasta maken de professionals de keldermuren en vloer waterdicht. Hierna brengen zij een primer aan, voor een optimaal effect. Doordat deze methode relatief eenvoudig is, wordt het in Brussel veel toegepast. Een andere optie is een soepele bekuiping, hierbij plaatsen de vochtbestrijding experts een soepele folie tegen de vloer en keldermuren. Hier laat u daarna nieuw metselwerk voor plaatsen.

muren injecteren Brussel

Muren injecteren

Eén van de werkzaamheden die een vochtbestrijding expert uit ons bedrijf in Brussel voor u wil uitvoeren is het injecteren van de muren. Het injecteren van muren heeft als voordeel dat daarna het grondwater niet meer via het fundament naar boven zal trekken. Bij het injecteren van de muur zal een vakman gaten in de muur boren. Deze gaten worden gevuld met een speciaal injecteermiddel dat het opstijgend vocht zal tegenhouden. Het injecteren van het oppervlak is zeer effectief. Is er sprake van doorslaand in plaats van opstijgend regenwater? Overweeg dan om de gevelmuren te impregneren of hydrofoberen voor het beste resultaat. Vind via ons netwerk een bedrijf dat u gedegen advies kan geven. Vraag vrijblijvend offertes aan.

Video: hoe werkt het injecteren van muren?

Hydrofuge

Klanten uit Brussel vragen ons met enige regelmaat naar het verschil tussen hydrofuge en hydrofoberen. In de praktijk is er echter geen verschil: zowel de term hydrofuge als hydrofoberen doelt op het impregneren van de gevel. De vochtbestrijding expert zal de buitenmuren impregneren met een speciaal impregneermiddel. Dit verandert niets aan het aangezicht van de gevel, maar maakt de muur wel waterafstotend. Hierdoor krijgt regenwater geen kans meer om uw woning binnen te dringen, waardoor u toekomstige vochtproblemen voorkomt. Een hydrofuge voorkomt tevens vervuiling. Allereerst zorgt het ervoor dat mos en algen niet op uw gevel kunnen groeien. Andere vervuiling, zoals graffiti of roetvlekken, hechten zich niet langer aan het oppervlak. Zo kunt u de muur na de hydrofuge eenvoudig reinigen.

Muur onderkappen

Bent u op zoek naar een methode om een stijgend grondwaterniveau te bestrijden, welke gegarandeerd effectief is? Kies dan voor het onderkappen van de muren. Het onderkappen van een gevelmuur is een intensieve klus, die heel wat vakkundigheid vraagt. U moet hiervoor dan ook altijd de hulp van een erkend vochtbestrijding expert uit Brussel inschakelen. Bij het onderkappen van de gevelmuren zaagt men eerst een deel van de muur in, plaats men vervolgens een vochtkering, en voegt men vervolgens de gevelmuur opnieuw. Omdat het onderkappen van de gevelmuur een groot risico op muurverzakking met zich meebrengt, zal men altijd per meter werken. Tip: kijk op Vlaanderen.be voor eventuele subsidies.

Last van vochtplekken op de muur?

Kom in contact met een specialist die de vochtproblemen snel en effectief verwijderd.

Vrijblijvend contact
vocht in huis Brussel

Gevolgen van vocht in huis

De gevolgen van vocht in huis hoeven niet zeer groot te zijn, maar vochtplekken en een gebrekkige luchtventilatie kunnen zorgen voor diverse gezondheidsrisico’s. Zo vormen zwarte schimmels een gevaar voor de ademhaling, en heeft een hoge luchtvochtigheid verscheidene klachten en meer ongedierte tot gevolg. Ook houtrot, vochtplekken en een bedompte lucht vormen mogelijke problemen. Het is daarom zaak om spoedig een vochtspecialist uit [var1 in te schakelen voor de vochtbestrijding. Deze kan de wanden injecteren, de gevel impregneren of de kelder waterdicht maken. Het bestrijden van vochtoverlast zorgt gegarandeerd voor een beter wooncomfort.

vochtplekken

Vochtige muren

Hebt u last van vochtige binnenmuren? Er kunnen hier diverse zaken aan ten grondslag liggen. Zo zorgt een verouderde fundering die geen vochtkering biedt voor opstijgend vocht dat vochtplekken net boven het grondniveau als gevolg heeft. Een tweede vorm van vochtige muren is doorslaand regenwater. Ook dit vochtprobleem treedt met name op bij oudere woningen, met een poreus geworden gevelbekleding. Een derde oorzaak voor vochtige wanden is samen te vatten onder het begrip interne factoren. Denk hierbij aan condensatievocht of een gebrek aan ventilatie. Voor de vochtbestrijding van binnen- en buitenmuren is het daarom zaak om eerste de oorzaak te achterhalen.

schimmel verwijderen

Schimmels verwijderen

Het verwijderen van schimmels is in de meeste gevallen vrij eenvoudig met behulp van een standaard schimmelreiniger. Wilt u schimmels niet met een chemisch middel bestrijden? Dan kunt u eerst ook proberen om dit met behulp van water en zeep te doen. Zorg ervoor dat u de oppervlakken wel goed nadroogt, en de ruimte gaat ventileren om de terugkeer van de schimmel te voorkomen. Zit er heel veel schimmel in bijvoorbeeld de kelder, dan kan het gevaarlijk zijn voor uw gezondheid om de ruimte te reinigen. Draag altijd beschermende kleding of kies ervoor een vochtbestrijding expert uit Brussel voor het werk in te schakelen.

condensatievocht

Luchtvochtigheid in huis

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Brussel de vraag hoe zij het beste vochtplekken in huis kunnen bestrijden. Het meest eenvoudige antwoord hierop is: ventilatie. Een gebrekkige ventilering is de meest voorkomende oorzaak voor vochtproblemen. Denk er daarom in ieder geval bij het koken en douchen aan dat u een raampje open zet. Is dat niet mogelijk? Laat dan een ventilatiesysteem aanleggen. Daarnaast adviseren wij klanten tevens om regelmatig te controleren of zij geen vochtplekken of andere vochtproblemen detecteren. Ziet u een probleem? Roep dan de hulp van een vochtspecialist in. Zo voorkomt u verdere overlast.

Zorgen voor goede ventilatie

Voor een gezond leefklimaat in huis is een goede ventilatie noodzakelijk. Dit is namelijk niet alleen belangrijk voor uw woning in Brussel, maar ook voor uw eigen gezondheid. In het verleden was er sprake van veel natuurlijke ventilatie, door kieren of gaten in de muur. Om de isolatiewaarde te verhogen worden al deze kieren volledig dicht gemaakt. U zal dus op andere manieren moeten ventileren. Verwar ventileren niet met verluchten: bij verluchten zet u ramen en deuren wijd open, om in korte tijd verse lucht in uw woning te krijgen. Ventileren is het voortdurend verversen van de luchtstroom. Laat u een nieuwe woning bouwen of wilt u gaan renoveren? Overweeg dan de installatie van een mechanisch ventilatiesysteem.

Salpeter op de muren

Ontdekt u een witte aanslag op uw muur? Waarschijnlijk hebt u te maken met salpeter. Deze aanslag wordt veroorzaakt door opstijgend grondwater. Het grondwater bevat namelijk diverse elementen. Onder meer ammoniak, zout, kalk, chloride en sulfaten. De ammoniak veroorzaakt een chemische reactie met het metselwerk, wat de witte aanslag veroorzaakt. Salpeter is enorm schadelijk voor uw muur omdat het de structuur ernstig aantast. Het is dus van groot belang dat u niet alleen de salpeter, maar ook de oorzaak aanpakt. Begin met het reinigen van uw muur. U zal het oppervlak volledig moeten schoonkrabben, waarbij het behang of de verf verwijderd moet worden. Hierna volgt een behandeling met een anti-salpetermiddel en de vochtbestrijding van de oorzaak van de salpeter.

zelf vochtproblemen herkennen

Hoe kunt u zelf vocht bestrijden?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Brussel de vraag hoe zij het beste vochtplekken in huis kunnen bestrijden. Het meest eenvoudige antwoord hierop is: ventilatie. Een gebrekkige ventilering is de meest voorkomende oorzaak voor vochtproblemen. Denk er daarom in ieder geval bij het koken en douchen aan dat u een raampje open zet. Is dat niet mogelijk? Laat dan een ventilatiesysteem aanleggen. Daarnaast adviseren wij klanten tevens om regelmatig te controleren of zij geen vochtplekken of andere vochtproblemen detecteren. Ziet u een probleem? Roep dan de hulp van een vochtspecialist in. Zo voorkomt u verdere overlast.

luchtvochtigheid in huis

Zelf luchtvochtigheid meten

Wilt u voor het meten van de luchtvochtigheid in huis geen hygrometer gebruiken? Dan is er een alternatieve techniek waarvoor u twee thermometers nodig heeft. De eerste thermometer gebruikt u dan voor het meten van de temperatuur, de tweede om met een gaasje of kous in een bak met water te leggen. Wanneer u de beide thermometers naast elkaar hangt, dan kunt u het verschil opschrijven en deze te vergelijken met een mollier diagram. Wilt u meer weten over de vochtigheid van de lucht of gezonde leefomstandigheden? Een bedrijf gespecialiseerd in vochtbestrijding en gelieerd aan ons netwerk informeert u graag.

vocht bestrijden Brussel

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten wat het verschil is tussen het impregneren en injecteren van de wanden? Hebt u een vraag over het waterdicht maken van de kelder, en de methoden voor kelderdichting die hiervoor het meest geschikt zijn? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor kelderdichting of kelderdrainage? Aarzel dan niet om het contactformulier op de offertepagina in te vullen. Geef hier aan wat uw wensen zijn voor het bestrijden van vochtproblemen in huis, en wij sturen u tot maximaal 5 vrijblijvende offertes toe van verschillende vochtspecialisten uit Brussel. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod. Bij ons kunt u terecht voor alle dakwerken en vochtbestrijding.