Vochtproblemen in Brugge?

Vergelijk vrijblijvend offertes van vochtspecialisten en bespaar tot 30%!

Gratis offertes aanvragen

Vochtbestrijding Brugge

Door de stijging van het grondwaterniveau, een verminderde kwaliteit van de gevelmuur of een gebrekkige ventilatie, is het goed mogelijk dat er op een gegeven moment vochtproblemen in huis ontstaan. Zo is hebt u onder meer risico op schimmel. Het voorkomen en bestrijden van deze problemen noemen wij ook wel vochtbestrijding en vochtwering.

Hebt u hulp nodig bij de vochtbestrijding? Wij zijn een netwerk en werken samen met menig vochtspecialist in Brugge, welke allen een ruime ervaring hebben met vochtbestrijding. Geef op de offertepagina uw wensen voor de kelderdichting of het impregneren en injecteren van de muren aan ons door, en wij sturen u spoedig meerdere offertes toe. Nadat u deze heeft ontvangen kan u deze vrijblijvend vergelijken op prijs en voorwaarden.

vochtbestrijding Brugge

Vochtproblemen in huis

Vochtproblemen die in huis kunnen ontstaan zijn onder meer houtrot, schimmel, en vochtplekken. De vochtplekken vormen het gevolg van doorslaand regenwater, of opstijgend vocht vanuit de grond. Zodra u merkt dat verf begint te bladeren of behang loslaat, is het zaak om direct contact op te nemen met een vochtspecialist uit Brugge. Schimmel is met name het resultaat van een gebrek aan ventilatie. Verwijder de schimmels eerst, en zorg tegelijkertijd voor een verbetering van de situatie om verdere vochtproblemen te voorkomen. Door een te hoge luchtvochtigheid loopt u het risico op problemen met ademhaling en reuma, meer ongedierte en een verminderde isolatiewerking.

vochtproblemen bestrijden Brugge

Vochtproblemen herkennen Brugge

Wij gaven eerder al aan dat een deel van de vochtproblemen heel duidelijk optreedt. Zo is bijvoorbeeld schimmel in de keuken en badkamer eenvoudig te herkennen door het zwarte randje dat ontstaat. Ook houtrot is niet moeilijk te herkennen, wij raden daarom aan om regelmatig de kozijnen te controleren op eventuele houtrot. Dit doet u door met de achterkant van een schroevendraaier op de profielen te tikken. Is het hout zacht? Dan is er waarschijnlijk sprake van rot. U dient dan zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een erkend vochtspecialist uit Brugge. Deze kan u adviseren over de te nemen stappen.

Navigeer op deze pagina naar:

vochtige muren Brugge

Vochtige muren

Vochtige muren zijn meestal het gevolg van één van twee oorzaken: doorslaand regenwater, of opstijgend grondwater. Het ontdekken van vochtige muren is niet heel moeilijk: meestal ontstaan er op een gegeven moment vochtplekken bij de plinten of ziet u dat het meubilair bij de grond wat donkerder is. Daarnaast is ook een hogere vochtigheidsgraad in huis een indicatie van vochtige binnenmuren. Het verhelpen van een dergelijk vochtprobleem doet u door de muren te injecteren of te impregneren. Een vochtbestrijding expert is u hierbij met alle plezier van dienst. De kosten voor het bestrijden van vochtige muren hangen af van de exacte techniek die u toepast.

Het is daarom belangrijk direct de juiste technieken voor vochtbestrijding toe te passen. Een vochtbestrijding expert uit ons netwerk helpt u met alle plezier verder.

salpeter op de muren

Salpeter op de muren

Zit er in uw huis in Brugge aan de onderkant van uw muur een witte uitslag die eruitziet als een kristal? Grote kans dat u last hebt van salpeter. Dit is een witte aanslag op de muur welke door opstijgend grondwater wordt veroorzaakt. In dit grondwater zitten elementen zoals zout, ammoniak, chloride, kalk en nitraatbacteriën. Vooral door de nitraatbacteriën en de ammoniak ontstaat een chemische reactie. Hierdoor ontstaat kaliumnitraat, oftewel salpeter. Salpeter komt vooral voor in vochtige en slecht geventileerde ruimtes. Salpeter ziet er niet mooi uit, het is daarnaast ook nog eens schadelijk. Het vreet stenen weg en tast de muren aan. Salpeter zorgt er bovendien voor dat het vochtprobleem verergert. Het trekt namelijk juist vochtigheid aan. Als u besluit om het probleem niet te bestrijden, dan wordt deze alleen maar groter. U begrijpt dus dat het cruciaal is om salpeter spoedig te bestrijden. U of een vochtbestrijding expert uit Brugge zal hiervoor allereerst de salpeter verwijderen en vervolgens de bron van de vochtproblemen zelf bestrijden.

opstijgend vocht Brugge

Wat is opstijgend vocht?

Merkt u dat uw muren aan de onderkant vochtig zijn? Mogelijk heeft u last van opstijgend vocht. Opstijgend vocht is simpel gezegd water wat uit de grond naar boven komt. Een oud huis in Brugge is meestal niet voorzien van een waterkering ter hoogte van het grondniveau. Omdat deze ontbreekt wordt grondvocht door binnen- en buitenmuren geabsorbeerd. De muren werken hierbij eigenlijk als een spons. Ze blijven het grondwater opnemen en daarom wordt vooral de onderkant steeds vochtiger. Daarnaast is het denkbaar dat u last hebt van dit opstijgend grondwater omdat een vochtscherm verkeerd is aangebracht.

Het is belangrijk om opstijgend grondwater spoedig te bestrijden. Als u dit niet doet dan kan de muurafwerking worden aangetast. Het is bovendien denkbaar dat er schade aan de constructie van uw huis in Brugge ontstaat door opstijgend grondwater.

opstijgend vocht behandelen Brugge

Opstijgend vocht bestrijden Brugge

Zoals gezegd is opstijgend vocht één van de oorzaken van een vochtige muur. Opstijgend vocht bestaat uit grondwater dat via de fundamenten van de kruipkelder verder naar boven trekt. Het bestrijden van optrekkend vocht kan dan ook met behulp van het waterdicht maken van de kruipkelder, maar ook met verschillende andere technieken zoals het onderkappen van de muur en het injecteren van de binnenmuren. Bij het injecteren van de binnenmuren spuit een vochtspecialist uit Brugge een speciaal middel in de voegen, waardoor het opstijgend water geremd wordt. Deze techniek heeft een langdurig positief effect, en u zult direct het verschil in leefklimaat merken.

Vochtproblemen door opstijgend grondwater kunnen bovendien in gezondheidsklachten resulteren, tijdige vochtbestrijding is daarom erg belangrijk. Wilt u opstijgend grondwater herkennen? Uiteraard wijzen vochtplekken op dit probleem, evenals een muffe geur, eventuele schimmels en een loskomende muurafwerking.

Muren injecteren Brugge

Het injecteren van de muren is een techniek die een vochtspecialist meestal inzet als alternatief voor het onderkappen van de buitenmuren. Het injecteren gebeurt meestal aan de binnenzijde, en is geschikt voor het bestrijden van opstijgend vocht. Bij het injecteren boort de vochtbestrijding specialist eerst gaten in de voegen, om deze vervolgens te vullen met een speciaal injectiemiddel. Bent u enigszins handig? Dan is het een optie om zelf de klus af te handelen. De benodigde materialen vindt u bij vrijwel elke bouwmarkt in Brugge. Hou er wel rekening mee dat een te grote afstand tussen de boorgaten de kans op nieuwe vochtproblemen vergroot. U moet dus wel weten wat u doet.

Hoe werkt het injecteren van muren?

Bekijk de video en ontdek hoe het injecteren van muren werkt.

Muur onderkappen

Naast het injecteren en impregneren van de buitenmuren, is er nog een andere methode die zorgt voor het remmen van opstijgend vocht. Dat is het onderkappen van de buitenmuren. Het onderkappen van een muur is een klus waarbij men een deel van de gevelmuur inzaagt, een vochtkering plaatst, en vervolgens de muur opnieuw voegt. Om een muurverzakking te voorkomen is er per keer 1 meter die wordt behandeld. Dit betekent dat het onderkappen veel tijd in beslag neemt. Menig vochtbestrijding professional uit de regio zal daarom adviseren om het onderkappen alleen toe te passen indien er de wens is voor een volledige renovatie.

Prijzen voor bestrijden van opstijgend vocht

Opstijgend grondvocht is op verschillende manieren te bestrijden. De meeste inwoners van Brugge kiezen voor de injectie van binnen- of buitenmuren. Dit kost gemiddeld €100,- tot €120,- per lopende meter. Dit is een definitieve methode om opstijgend grondvocht te behandelen. Een andere permanente techniek is het onderkappen van de muren. De werkzaamheden zijn een stuk intensiever dan injecteren, waardoor ook de prijzen een stuk hoger liggen. Gemiddeld betaalt u voor het onderkappen €150,- tot €170,- per lopende meter. Last van opstijgend vocht in de kelder? De kelder waterdicht maken is dan de enige optie. Voor een kelderbekuiping liggen de prijzen gemiddeld tussen de €120,- en €140,- per m².

Prijstabel: vochtbestrijding opstijgend vocht

Vochtbestrijdingsmethode:Gemiddelde prijzen:
Muren injecteren (gel)€100,- tot €120,- per lopende meter
Thermo-injectie in de muur€180,- tot €200,- per lopende meter
Muren onderkappen€150,- tot €170,- per lopende meter
Kelderdichting€120,- tot €140,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn. Vraag dan vrijblijvend en gratis offertes op!

Voorkom vochtproblemen en laat uw muren injecteren!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 30% op de kosten.

Gratis offertes aanvragen

water in kruipkelder

Water in de kruipkelder?

Een vochtige kelder of kruipruimte is een veelvoorkomend probleem. Heeft u ook last van vochtproblemen in de kelder? Laat de kelder dan waterdicht maken. Eén van de grootste oorzaken voor water in de kruipkelder is hetzelfde als die in de kelder: optrekkend grondwater. Grondwater stijgt tijdens vochtige periodes, en wringt zich vervolgens in de voegen. In kruipkelders wordt helaas weinig geventileerd, waardoor er snel problemen ontstaan. De vochtbestrijding voor de kruipkelder bestaat uit het wegzuigen van overtollige water, vergelijkbaar met een kelderdrainage, en daarna het drogen van de oppervlakken. Het is bovendien verstandig om de wanden waterdicht te maken om in de toekomst vergelijkbare situaties te voorkomen.

water in de kelder

Grondwater in kelder

Wij gaven al aan dat het zeer waarschijnlijk is dat er op een gegeven moment grondwater in de kelder komt te staan, wanneer u de ruimte niet op de juiste wijze ventileert of dicht. De professionals in ons netwerk adviseren daarom altijd te kiezen voor een uitstekende kelderdichting. Hiermee voorkomt u dat er op een gegeven moment een kelderdrainage nodig is, en weet u zeker dat de kelderruimte leefbaar blijft, of dat uw producten droog opgeslagen blijven. Meer weten over de mogelijkheden en kosten voor een kelderdichting of kelderdrainage? Aarzel dan niet om u met één van onze professionals uit Brugge in verbinding te stellen.

kelderdichting Brugge

Kelderdichting Brugge

Een kelderdichting houdt in dat vakmannen uit Brugge de kelder waterdicht maken. In de meeste gevallen laten inwoners hun kelder waterdicht maken door middel van een kelderbekuiping. Bij een kelderbekuiping maken de vochtbestrijders alle muren, de vloer en het plafond volledig waterdicht. Als er veel last is van overtollig water, laat dan de kelder waterdicht maken in combinatie met een professionele kelderdrainage. Laat u de kelder waterdicht maken? Houd er dan rekening mee dat u nog wel voldoende ventileert. Zonder ventileren krijgt u problemen met onder andere condensatievocht, waardoor de luchtvochtigheid weer stijgt.

kelder waterdicht maken Brugge

Hoe kelder waterdicht maken?

Het waterdicht maken van de kelder is een ingewikkelde klus, wat betekent dat u hiervoor het beste een vochtbestrijding specialist uit Brugge in kunt zetten. Het injecteren van de keldermuren vormt de meest gekozen variant van kelderdichting, omdat dit een groot effect biedt. Een andere optie voor het waterdicht maken van de kelder is het bekuipen van de ruimte. Een kelderdichting door een nieuwe bekuiping is relatief duur, maar het zorgt er wel voor dat u geen overlast meer zult ondervinden. Voert u zelf een deel van de kelderdichting uit? Dan zullen de kosten lager worden, mits een vochtbestrijding professional hierna direct verder kan werken.

Kelderdrainage

Voordat het mogelijk is om de kelder waterdicht te maken, is het van belang dat al het overtollige regenwater niet meer op de vloer staat. De technieken die zorgen voor het drogen van de kelder worden verzameld onder de term kelderdrainage. Er bestaan verschillende methoden voor kelderdrainage die allen een ander focuspunt hebben. Zo bestaat er een randdrainage, vloerdrainage of wanddrainage. Voor welke techniek van kelderdrainage u moet kiezen is afhankelijk van de staat van de kelder. Voor welke methode u ook kiest, wij garanderen dat hierna de kelderdichting een stuk eenvoudiger zal zijn. Wij helpen u met alle plezier verder in Brugge.

Keldermuren injecteren

Opstijgend vocht is in de kelder een veelvoorkomend vochtprobleem. Dat is ook niet zo gek, omdat de keldermuren omringd worden door grondwater dat continu druk uitoefent en een weg naar binnen probeert te vinden. Voor keldermuren is een injectie daarom ook een optie. Dit voorkomt dat grondwater dat via de fundering omhoogtrekt, te hoog komt. Zo ontstaan er geen vochtproblemen op de keldermuren. De prijzen voor de injectie van de keldermuren liggen gemiddeld rond de €100,- tot €150,- per lopende meter. Omdat de prijzen per vochtbestrijdingsexpert verschillen, is het altijd verstandig om de prijsopgaven van meerdere specialisten met elkaar te vergelijken. Zo weet u zeker dat u niets te veel betaalt.

Vaste of soepele bekuiping

Wilt u de kelder van uw huis in Brugge voorzien van een bekuiping? Dit houdt in dat alle keldermuren helemaal waterdicht worden gemaakt. Op de wanden worden verschillende lagen en cement aangebracht. De klimnaad, oftewel het aansluitpunt tussen de keldervloer en de keldermuren, is extra gevoelig voor water. Op de klimnaad wordt daarom een versterkte hiel gebruikt. Voordat u in de kelder problemen kunt bestrijden door een bekuiping aan te brengen, is het erg belangrijk dat de vloer waterdicht is. Is dit niet het geval? Dan kunt u het beste een nieuwe vloerplaat aanschaffen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een soepele en een stijve bekuiping. Bij de stijve bekuiping wordt op de wanden en vloer een waterwerende pasta aangebracht. Door deze laag verandert de ruimte in een kuip. Bij een soepele bekuiping wordt gebruik gemaakt van een soepele folie. Deze laag is waterdicht en wordt op de wanden en vloer aangebracht zodat water van buitenaf niet meer binnen kan komen.

kelderbekuiping aanbrengen

Kosten van de methodes voor kelderdichting

De totaalprijs voor kelderdichting is afhankelijk van de methode, hoe groot de kelder is en de materiaalkosten. Kelderdichting langs buiten is duurder dan langs binnen. Dit kost namelijk meer tijd en daarnaast is er meer materiaal voor nodig. Het injecteren van de keldermuren kost gemiddeld €100,- tot €150,- per m² en wordt bepaald door de kwaliteit van de muren, hoe erg de vochtproblemen zijn en het injectiemiddel.

Kelderdichting methode:Gemiddelde prijzen:
Kelderdrainage€3.000,- tot €10.000,-
Kelderdichting langs binnen€15,- tot €17,- per m²
Kelderdichting langs buiten€60,- tot €80,- per m²
Keldermuren injecteren€100,- tot €150,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn. Vraag dan vrijblijvend en gratis offertes op!

Last van een vochtige kelder? Laat een kelderdichting uitvoeren!

Met een kelderbekuiping creëert u een gezonder leefklimaat in uw kelder.

Vrijblijvende offertes aanvragen

doorslaand vocht Brugge

Wat is doorslaand vocht?

Een andere oorzaak van vochtplekken op de muren, is doorslaand vocht. Doorslaand regenwater is een vochtprobleem dat bij veel mensen in Brugge voorkomt. De term doorslaand vocht staat voor alle neerslag die via de buitenmuren naar binnen komt. Doorslaand regenwater is dan ook een gevolg van een gebrekkige gevel. Het oplossen van een aantal vochtproblemen is dan ook alleen mogelijk door de gevelbekleding te herstellen. Vindt u dit een te grote renovatie? Overweeg dan om de gevel te impregneren. Dit biedt een goede maar tijdelijke oplossing. Hoe poreuzer de voegen en stenen, hoe groter de noodzaak voor een nieuwe gevelbekleding. Combineer het impregneren van de gevel eventueel met het injecteren van de binnenmuren om uw wooncomfort te optimaliseren.

muur impregneren Brugge

Doorslaand vocht bestrijden

Om doorslaand regenwater te bestrijden, is het belangrijk dat u de buitenmuur volledig waterdicht maakt. Doorslaand regenwater is namelijk vooral een probleem bij huizen waarbij het metselwerk poreus is geworden. Er zijn verschillende technieken die worden ingezet om doorslaand regenwater te bestrijden. Een techniek die regelmatig wordt gebruikt, is het impregneren van de muren. Deze techniek is relatief voordelig vergeleken met andere technieken. U kunt er namelijk ook voor kiezen om uw buitengevel te beschermen door middel van nieuwe gevelbekleding of een vochtwerende verf. Vochtwerende verf kost gemiddeld €10,- per m² en wordt vaak gecombineerd met een reiniging en het herstellen van de voegwerken.

Muren impregneren Brugge

Wie zijn of haar muren laat hydrofoberen, brengt een onzichtbare extra beschermlaag aan op de buitengevel. Het impregneermiddel verandert niets aan het uiterlijk van uw huis. Het verzadigt wel het metselwerk, zodat dit geen regenwater meer op gaat nemen. Met impregneren maakt u de buitengevel dus volledig waterdicht. Daarnaast heeft hydrofoberen nog andere belangrijke voordelen. Deze staan hieronder voor u op een rij.

 • Impregneren voorkomt problemen door doorslaand regenwater.
 • Het houdt de buitenmuur langer schoon en voorkomt vervuiling.
 • Het draagt bij aan de verlenging van de levensduur van uw buitenmuur.
 • Geïmpregneerde muren verhogen de waarde van uw woning in Brugge.

Hydrofuge; wat doet de vakman?

Een ander woord voor impregnatie is hydrofuge. Kiest u voor hydrofuge als oplossing voor uw problemen door doorslaand regenwater, schakel dan een ervaren vochtbestrijding specialist uit Brugge in. De vochtbestrijding expert gebruikt een drukspuit om het hydrofuge middel aan te brengen op uw buitenmuren. Hydrofuge verandert niets aan het uiterlijk van uw woning en is in korte tijd gedaan. De meeste vochtbestrijding experts hebben uw woning, afhankelijk van het muuroppervlak, in slechts één werkdag geïmpregneerd. Hydrofuge is niet zomaar mogelijk. In de meeste gevallen is eerst een goede reiniging van het metselwerk noodzakelijk. Bij vervuiling heeft hydrofuge namelijk niet het gewenste effect.

Prijzen voor het impregneren van de muur

Het beste resultaat bereikt u door uw muur eerst te reinigen voordat u het laat impregneren. Dan hecht het impregneermiddel namelijk beter. Deze methode kost gemiddeld €20,- per vierkante meter. De totaalprijs voor het impregneren wordt beïnvloed door de grootte van het geveloppervlak, de materiaalkosten en de arbeidskosten.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs:
Alleen impregneren€10,- per m²
Reinigen & impregneren€20,- per m²
Opnieuw voegen, reinigen en impregneren€35,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn. Vraag dan vrijblijvend en gratis offertes op!

Last van doorslaand vocht? Laat uw muren impregneren!

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind de vochtbestrijding specialist met de scherpste prijzen.

Gratis offertes aanvragen

Wat is condensatievocht?

Merkt u ook dat u ’s ochtends vaak last heeft van beslagen ramen? Of blijven er na het douchen vochtdruppels aan het plafond hangen? Grote kans dat u last heeft van condensatievocht. Condensatievocht is de vochtigheid die ontstaat als u bijvoorbeeld aan het koken of het douchen bent. Warme, vochtige lucht koelt af tegen een koeler oppervlak waardoor condensatievocht ontstaat. Een goed voorbeeld hiervan is de spiegel in de badkamer. Als u aan het douchen bent dan komt de warme lucht hiervan in contact met de koele spiegel. Dit resulteert in allemaal kleine waterdruppeltjes. Als u vervolgens niet voldoende ventileert, dan zal de luchtvochtigheid omhooggaan. Condensatievocht ontstaat dan ook het meeste in ruimtes waar al een hoge luchtvochtigheid is door de activiteiten die er plaatsvinden, zoals in de keuken en de badkamer.

Hoe condensatievocht bestrijden?

Eigenlijk is er maar één manier waarop u condensatievocht kunt oplossen. Dat is door middel van goed ventileren. Condensatievocht ontstaat namelijk altijd en overal en is dus niet tegen te houden.

Als u voldoende ventileert komt er voldoende frisse lucht naar binnen en wordt het overtollig vocht gewoon afgevoerd naar buiten. Ventileren gaat in Brugge meestal via natuurlijke ventilatie door ventilatieroosters. Laat de ventilatieroosters de dag en nacht open staan om voldoende te ventileren en zet bij het koken, douchen of sporten een extra raam open. Een andere manier is ventileren met een mechanisch systeem. Dit wordt vooralsnog vooral geïnstalleerd bij nieuwbouwwoningen in Brugge. Natuurlijk kunt u ook in uw bestaande woning een mechanisch ventilatiesysteem installeren.

condensatievocht

Luchtvochtigheid in huis

De luchtvochtigheid in huis stijgt op het moment dat er geen goede vochtbestrijding plaats vindt. Als u niet kiest voor de kelder waterdicht maken of een goede gevelimpregnatie, en niet de woning voldoende ventileert, dan is de kans op een hoge luchtvochtigheid aanzienlijk. De gevolgen van een te hoge vochtigheidsgraad zijn onder meer een vergroot risico op ademhaling- en reumaklachten, een groter risico op schimmel, houtrot en vochtplekken, en meer kans op ongedierte. Wilt u weten of er inderdaad sprake is van een te hoog vochtgehalte in de lucht? Maak dan gebruik van een standaard vochtmeter. Deze koopt u eenvoudig bij elke bouwmarkt in Brugge.

luchtvochtigheid in huis Brugge

Zelf luchtvochtigheid meten

Het meten van de luchtvochtigheid in huis niet heel ingewikkeld. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een zogeheten hygrometer. Deze meter is vaak gekoppeld aan een thermometer. Wanneer het meetapparaat een waarde tussen de 40 en 60% aangeeft, dan is er sprake van een uitstekende vochtigheidsgraad. Ligt het getal hoger? Dan is het noodzakelijk dat u de ventilatie verbetert. Kies eventueel voor een speciaal ventilatiesysteem. Het is tevens een optie om de mate van vocht in een wand te meten. Hiervoor bestaan diverse apparaatjes. Een te hoge vochtigheid in de muur merkt u echter ook zonder meetapparaat wel, deze aanschaf is dus onnodig.

Zorgen voor goede ventilatie

U hebt gelezen dat vochtigheid vele vervelende problemen met zich kan meebrengen. Het kan de constructie van uw woning aantasten maar ook resulteren in vochtplekken, een muffe lucht en schimmel. Daarnaast zijn vochtproblemen erg ongezond voor u en uw huisgenoten. Een te hoge luchtvochtigheid kan namelijk leiden tot allergieën en lichamelijke klachten zoals hoofdpijn. Als u deze problemen wilt bestrijden dan is een goede ventilatie cruciaal. In principe moet uw huis in Brugge continue ventileren en zo’n 2 keer per dag een kwartier verluchten. Ventileren is het voortdurend verversen van lucht in huis. Als u continue ventileert dan verbeterd de kwaliteit van de lucht binnen in uw woning. U kunt ventileren met behulp van een ventilatiesysteem, ventilatieroosters of het raam elke dag op de tochtstand te zetten. U kunt verluchten door tijdelijk alle deuren en ramen in uw huis in Brugge open te zetten. Hierdoor wordt een relatief grote hoeveelheid lucht ververst. Het is vooral verstandig om extra te verluchten als er veel mensen in huis zijn, als u hebt gedoucht of gekookt.

Vocht in huis Brugge

In ieder huis is vocht aanwezig, maar het wordt pas een probleem wanneer er een teveel aan vocht in huis is. Bij een teveel aan vocht stijgt de luchtvochtigheid, wat vervelende gevolgen heeft voor uw gezondheid. Denk aan ademhalingsproblemen en langdurige verkoudheden.

Gelukkig zijn er meerdere manieren voor het oplossen van deze vochtproblemen. Belangrijk is wel dat u een juiste vochtdiagnose laat stellen. Als u last heeft van vochtproblemen door condensatievocht, dan heeft het behandelen van de buitenmuren natuurlijk maar weinig zin. Heeft u last van schimmel of vochtplekken, dan is het behandelen van deze problemen alleen niet voldoende. Ga eerst op zoek naar de oorzaak en pak daarna pas de symptomen aan.

vochtproblemen Brugge

Vochtplekken door lekkage

Het is natuurlijk ook mogelijk dat vochtproblemen zoals vochtplekken ontstaan door een lekkage. Als u een vochtplek ziet dan is dit waarschijnlijk niet het enige vochtplek. In de meeste gevallen zijn meerdere vochtplekken aanwezig en in het ergste geval is zelfs de hele muur aangetast. Daarnaast is het mogelijk dat vochtplekken op het plafond ontstaan. Door een lekkage in een waterleiding kan in korte tijd een grote vochtplek ontstaan. Het water sijpelt immers voortdurend in de muur. Het is daarnaast denkbaar dat een probleem ontstaat door lekkages in een water afvoerleiding. De vochtplek wordt hierbij minder snel zichtbaar omdat er niet constant water door de afvoerleiding loopt. Als u het probleem wilt bestrijden dan kunt u met behulp van lekdetectie de bron opzoeken. De vochtbestrijding specialist uit Brugge kan het probleem vervolgens voor u oplossen met behulp van vochtbestrijding.

vocht in huis bestrijden Brugge

Gevolgen van vocht in huis

Wanneer er sprake is van veel vocht in een woning of bedrijfspand, dan brengt dit verschillende gevolgen met zich mee. Het grootste gevolg is de stijging in de luchtvochtigheid, met daaraan gekoppelde problemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grotere kans op ongedierte, een verminderde isolatie, en een grotere kans op ademhaling- en reumaklachten. Door vochtproblemen niet te bestrijden is het dan ook mogelijk dat uzelf of uw gezin last krijgt van de gezondheid, en men kan hiervoor zelfs naar het ziekenhuis moeten. Het is daarom verstandig om vochtproblemen direct aan te pakken, voordat deze steeds erger worden. Wij informeren u desgewenst over de mogelijkheden.

zelf vochtproblemen bestrijden

Hoe kunt u zelf vocht bestrijden?

Het bestrijden van een te hoge luchtvochtigheid in huis is niet heel ingewikkeld. Het begint altijd bij het verbeteren van de ventilatiemogelijkheden. Zet bijvoorbeeld een raampje open zodra u de was doet, gaat douchen of wanneer u kookt. Daarnaast dient u in alle ruimtes regelmatig de ramen te openen om zo frisse lucht naar binnen te laten. In sommige woningen in Brugge is het geen optie om in de douche of op zolder een raam te openen. De vochtexperts uit ons netwerk raden de bewoners dan aan om een intern ventilatiesysteem te plaatsen. Dit lost vele vochtproblemen op, tegen een aantrekkelijke prijs.

vochtspecialist Brugge

Wat doet de vochtspecialist voor u?

Een vochtspecialist is in te zetten voor verschillende werkzaamheden. Als u een te hoge luchtvochtigheid in huis hebt en niet goed weet wat de oorzaak hiervan is, dan komt de vochtspecialist uit Brugge een professionele vochtdiagnose stellen. Ook krijgt u daarna een persoonlijk advies hoe u deze problemen het beste kunt behandelen. Als u al weet wat de problemen veroorzaakt bent u bij een vochtbestrijding expert tevens aan het juiste adres voor het oplossen van deze problemen. Dit zijn in Brugge de meest voorkomende werkzaamheden van een vochtspecialist:

 • Het stellen van de juiste vochtdiagnose.
 • Informeren en adviseren met betrekking tot vochtbestrijding.
 • Muurinjecties, impregneren en onderkappen.
 • De kelder waterdicht maken.

Op zoek naar een professionele vochtspecialist in Brugge?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot 30% op uw vochtbestrijding!

Offertes aanvragen

schimmel laten verwijderen Brugge

Zelf schimmels verwijderen

Schimmel op het plafond, in de badkamer of op de muur is niet alleen lelijk, maar ook ongezond. Belangrijk dus om de schimmel zo snel mogelijk te behandelen. Het verwijderen van schimmels wordt vaak gedaan met chemische middelen. Dit brengt u aan op de schimmels en laat u volgens de gebruikshandleiding intrekken. Daarna poetst u de schimmel gemakkelijk weg. Ventileer voldoende en draag beschermende kleding. Wilt u liever niet direct een chemisch middel gebruiken, dan kunt u ook een oplossing maken van soda en water. Hiermee schrobt u zelf de schimmels van de muren.

schimmel in huis voorkomen

Schimmel bestrijden en voorkomen

Als u schimmel verwijdert zonder de oorzaak aan te pakken, dan keert de schimmel na verloop van tijd weer terug. Om schimmels te bestrijden is het dus belangrijk dat u de oorzaak achterhaalt door middel van een correcte vochtdiagnose. Ontstaan de schimmelplekken door condensatievocht, dan is ventileren de geschikte manier om schimmel in de toekomst tegen te gaan. Ontstaat het juist door een lekkage, of door opstijgend of doorslaand vocht dan moet u dit op een andere manier behandelen. Pak het liefst eerst de achterliggende oorzaak aan en ga daarna verder met het verwijderen van de schimmels.

Premie vochtbestrijding

Besparen op vochtbestrijding doet u gemakkelijk met het vergelijken van offertes. Maar wist u dat u ook recht heeft op een premie? Voor het behandelen van optrekkend vocht kunt u in 2018 de verbeteringspremie aanvragen. Deze premie voor vochtbestrijding bedraagt maar liefst €750,- waardoor u de kosten zoveel mogelijk beperkt. U kunt deze premie aanvragen als u de buiten- of binnenmuren laat onderkappen. Wilt u meer weten over de verbeteringspremie? Lees dan verder op vlaanderen.be. Een andere premie die u kunt aanvragen is de renovatiepremie. Hierbij krijgt u 20% of 30% op de investering terug. Meer hierover leest u op vlaanderen.be.

Benieuwd naar de eventuele premies in uw gemeente? Kijk dan op Premiezoeker.be.

Voordelen vochtspecialist Brugge

Last van vochtproblemen en overweegt u zelf vochtbestrijding uit te voeren? Het inschakelen van een vochtbestrijding expert uit Brugge heeft veel voordelen. Zo krijgt u een persoonlijk advies en weet u zeker dat de juiste oorzaak wordt aangepakt. Voor iemand zonder ervaring is het verschil tussen problemen door doorslaand en opstijgend vocht moeilijk te herkennen. Hieronder staan de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een vochtbestrijding expert.

 • U bent verzekerd van een optimale vochtbestrijding.
 • U weet zeker dat de vochtproblemen niet terugkeren.
 • Een vochtspecialist geeft een correcte vochtdiagnose.
 • U hoeft zelf geen materialen en gereedschappen aan te schaffen.
 • De vochtbestrijding is in relatief korte tijd uitgevoerd.
vocht laten bestrijden Brugge
Vrijblijvende offertes van vochtspecialisten

Vrijblijvend offertes aanvragen

Hebt u een vraag over het verschil tussen een kelderdichting en kelderdrainage? Wilt u weten of u de gevel beter kunt hydrofoberen of impregneren? Of hebt u een vraag over de kosten voor het bestrijden van opstijgend grondwater via de fundamenten? Dan zit u bij ons goed.

Geef via de offertepagina door waarvoor u de hulp van een vochtspecialist nodig hebt, en wij sturen u spoedig een aantal vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio van Brugge toe. Het is uw taak om deze te vergelijken op basis van prijs en aanbod, en te kiezen voor de professional die het beste bij uw wensen aansluit. Vraag bij ons ook offertes voor dakwerken klussen aan.