opstijgend vocht behandelen

Opstijgend vocht behandelen

Niemand zit te wachten op vochtproblemen. Helaas komen deze vaak voor in huis, zoals bijvoorbeeld opstijgend vocht. Gelukkig zijn er diverse methodes voor het behandelen van vochtproblemen. Een vochtbestrijder kan de muur injecteren of impregneren en de kelder waterdicht maken om vochtproblemen zoals optrekkend vocht te bestrijden. Wij zijn u met alle plezier van dienst bij het behandelen van opstijgend vocht. Wij brengen u in contact met een professionele vochtbestrijder, welke voor u aan het werk gaat met vochtbestrijding. Vul het formulier in om in contact te komen met een expert op het gebied van vochtbestrijding, u ontvangt van ons vrijblijvende offertes om prijzen te vergelijken.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is één van de meest voorkomende vochtproblemen. Hierbij wordt er water uit bijvoorbeeld de grond opgezogen door de muur, waarna het naar boven trekt. Vandaar de naam opstijgend of optrekkend vocht. Het begint vaak in de kelder, vandaar dat één van de manieren om het te bestrijden is om te kiezen voor kelderdichting. Hierbij laat u de kelder waterdicht maken zodat opstijgend water geen kans meer heeft. Opstijgend water zorgt vaak voor beschadigingen aan de muur en de fundering, daarom is het belangrijk dat u snel iemand inschakelt voor vochtbestrijding. Wij helpen u hier graag bij, neem daarom snel contact met ons op.

Vochtige muren

Hebt u last van vochtige muren? Dat kan het gevolg zijn van diverse oorzaken. Zo zorgt een verouderde fundering die geen vochtkering biedt voor opstijgend vocht dat vochtplekken net boven het grondniveau als gevolg heeft. Een tweede vorm van vochtige muren kan doorslaand vocht zijn. Ook dit vochtprobleem treedt met name op bij oudere woningen, met een poreus geworden gevelbekleding. Een derde oorzaak voor vochtige wanden is samen te vatten onder het begrip interne factoren. Denk hierbij onder andere aan condensatievocht of een gebrek aan ventilatie. Voor de vochtbestrijding van binnen- en buitenmuren moet daarom de oorzaak achterhaald worden.

Behandelingsmethoden

Als u last heeft van opstijgend vocht, zijn er diverse methodes om dit te behandelen. Zo kunt u als vorm van bestrijden de kelder waterdicht laten maken door kelderdichting. Ook is het mogelijk om de muur te laten injecteren of impregneren als vorm van bestrijden. Bij injecteren spuit men een vochtwerend middel in de muren, waardoor optrekkend vocht geen kans meer heeft. Bij impregneren beschermt men de muren en is dus eigenlijk een vorm van behandelen. Door te impregneren wordt er een vochtwerende laag op de muur aangebracht. Wij brengen u in contact met een vakman die voor u zorgt voor kelderdichting, injecteren of impregneren.

opstijgend vocht bestrijden
optrekkend vocht

Herkennen in uw woning

Optrekkend water is te herkennen aan een aantal zaken. Als u behang heeft op de muren, kan dit gaan loslaten en krullen. Bij schilderwerk gaat u vochtplekken op de muur zien en plinten aan de muur kunnen loslaten. Doordat het vaak in de kelder begint, is het verstandig om de muur hier in de gaten te houden. Een muur wordt vochtig en voelt nat aan zodra er sprake is van opstijgend vocht. Weet u niet zeker of u last heeft van opstijgend water, dan is het verstandig om te controleren of u last heeft van bovenstaande zaken. Schakel een vochtbestrijding expert in die de problemen voor u gaat controleren en bestrijden.

vochtproblemen muur

Gevolgen voor u en uw woning

De gevolgen van vochtproblemen in huis kunnen behoorlijk oplopen. De muren worden vochtig, waardoor het behang en schilderwerk er niet meer goed uitziet. De fundering wordt aangetast door het water en er kunnen schimmelplekken ontstaan, wat invloed kan hebben op uw gezondheid. Daarom is het verstandig om bij de eerste tekenen van vochtproblemen zoals optrekkend vocht een vakman in te schakelen om deze te behandelen. Als u in een woning trekt, is het sowieso verstandig om het hele huis te controleren op vochtproblemen en deze eventueel te laten behandelen door impregneren, injecteren of kelderdichting.

Wat kost vochtbestrijding?

De prijzen voor vochtbestrijding verschillen. Het hangt af van welke methode van bestrijden past bij uw problemen en welke vorm van behandelen u uit laat voeren. De kosten liggen nogal uiteen. Zo betaalt u voor injecteren rond de honderd euro per meter en voor impregneren rond de tien euro per vierkante meter. Het waterdicht maken van de kelder zal ook wat duurder uitvallen, aangezien hier veel werk in zit. Bent u benieuwd naar de exacte prijzen voor het behandelen van de problemen die u heeft met water? Vul dan het contactformulier in om in contact te komen met een expert in het bestrijden van opstijgend vocht.

Zelf doen of een expert inschakelen?

Heeft u last van opstijgend vocht of andere problemen en wilt u zelf aan het werk met bestrijden? Het is mogelijk om zelf problemen met water te bestrijden, mits u hier enige verstand van heeft en enigszins handig bent. Zowel injecteren, impregneren als kelderdichting als vorm van bestrijden vraagt om kennis van vochtbestrijding. Als u dit niet heeft, is het verstandiger om een expert in te schakelen voor het behandelen van optrekkend water. Wij brengen u graag in contact met een vakman die voor u aan het werk gaat met het behandelen van problemen met water of geven tips voor doe het zelf. Neem daarom nu contact met ons op.

Last van opstijgend vocht of andere vochtproblemen in huis?

Onze vochtbestrijding experts helpen u graag met het behandelen, door kelderdichting, injecteren of impregneren van de muren.

opstijgend vocht behandelen prijzen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Het bestrijden van problemen met water zoals opstijgend vocht wilt u zo snel mogelijk laten uitvoeren. Wij helpen u graag door u in contact te brengen met een expert die aan het werk gaat met het behandelen van vochtproblemen in huis. Zo kan hij een kelder waterdicht maken als vorm van bestrijden of hij gaat aan het werk met andere vormen van behandelen van opstijgend vocht. Wij helpen u graag verder. Door het formulier in te vullen en uw vraag of werkzaamheden omtrent het behandelen en bestrijden van vochtproblemen te omschrijven komt u in contact met een vakman. U ontvangt van ons vrijblijvende offertes zodat u gemakkelijk prijzen kunt vergelijken.