kelder waterdicht maken

Kelder waterdicht maken

Een vochtige kelder is vaak een probleem, aangezien het kan leiden tot grote vochtproblemen. Daarom is het verstandig om ervoor te zorgen dat deze waterdicht is. Hiervoor kiest u voor kelderdichting. Dit houdt in dat u de ruimte waterdicht laat maken als vorm van vochtbestrijding. Aangezien het waterdicht maken van een ruimte vraagt om de nodige kennis, is het verstandig om een expert in te schakelen voor kelderdichting en vochtbestrijding. Wij helpen u graag verder door u in contact te brengen met een specialist in vochtbestrijding. Vul het formulier in, omschrijf de werkzaamheden omtrent vochtbestrijding en u ontvangt van ons vrijblijvende offertes.

Hoe komt vocht in mijn kelder?

Veel woningen beschikken over een kelder. Deze ruimte staat bekend om het feit dat hier snel vochtproblemen ontstaan. Vaak is de basis van een woning niet goed, waardoor de keldermuur het grondwater gemakkelijk op kan nemen. Hierdoor ontstaat opstijgend vocht en worden de keldermuur van beton en andere muren vochtig. Ook kan het zijn dat er bij een kelderraam water naar binnen loopt. Over het algemeen is grondwater de grootste boosdoener voor vochtproblemen in de kelder. Daarom is het verstandig om de ruimte waterdicht te maken door te kiezen voor kelderdichting. Wij brengen u graag in contact met een expert op het gebied van vochtbestrijding.

Vocht herkennen

Er zijn diverse manieren waaraan u vochtproblemen kunt herkennen. Zo ruikt het in een kleine ruimte vaak wat muf, ontstaan er schimmelplekken en voelen de muren nat aan. Als u het vermoeden heeft dat u last heeft van vochtproblemen en uw kelder waterdicht wilt laten maken, dan is het verstandig om een expert in te schakelen. Hij gaat aan het werk met vochtbestrijding en zorgt voor waterdichting, zodat de keldermuur en de rest van de ruimte vochtvrij zijn. Wilt u tips voor het herkennen van vocht, of wilt u meer informatie over kelderdichting of vochtbestrijding? Wij zijn u met alle plezier van dienst.

vochtbestrijding prijzen
kelderdichting

Stijve bekuiping

Er zijn diverse manieren van kelderdichting. Eén methode van het waterdicht maken van een kelder is stijve bekuiping. Deze methode van kelderdichting wordt het meeste toegepast en het is één van de goedkoopste vormen van het waterdicht maken van een kelder. Bij stijve bekuiping wordt de keldermuur gecontroleerd op gaten en scheuren. Alles wordt schoongemaakt om vervolgens alles af te dichten met een waterdichte mortel. Doordat de waterdichte mortel nog kan krippen, wordt de mortel diverse keren toegepast. Daarna wordt de keldermuur twee tot drie keer bepleistert met een waterdichte pasta. Voor een vochtvrij resultaat laat u de vloer ook waterdicht maken.

vochtproblemen

Soepele bekuiping

Naast stijve bekuiping als methode van kelderdichting, is het ook mogelijk om te kiezen voor soepele bekuiping voor het waterdicht maken van de kelder. Bij deze vorm van waterdichting wordt er een soepele folie tegen de keldermuur en vloer geplakt. Daarna metselt men een nieuwe wand met beton en een vloer van beton met ijzeren wapening. Deze methode van kelderdichting komt vooral van pas als de ruimte in behoorlijk slechte staat is. Na de soepele bekuiping als vorm van kelderdichting en waterdichting kunnen kelders er weer jaren tegenaan. Wij brengen u graag in contact met een expert op het gebied van vochtbestrijding.

Drainage

Als laatste methode van waterdichting in de kelder is het mogelijk om te kiezen voor drainage. Als u op zoek bent naar een vorm van kelderdichting waarbij de prijzen laag zijn, dan is drainage de methode waar u voor kiest. Bij drainage als vorm van kelderdichting laat men de vloer naar één punt aflopen om hier een waterpomp te plaatsen. Overtollig water wordt door de pomp naar buiten gepompt. Hierbij is er vaak nog sprake van grondwater in de ruimte, maar heeft u geen last meer van stilstaand water. De kelder compleet waterdicht maken is met deze methode dus niet mogelijk. Wij helpen u graag verder met vochtbestrijding en geven tips voor doe het zelf.

Prijzen

Wilt u een ruimte vochtvrij laten maken en bent u benieuwd naar de prijzen? Wilt u meer weten over de methodes voor het waterdicht maken van de kelder bij vochtproblemen? Wij helpen u graag verder door u in contact te brengen met een expert op het gebied van kelderdichting en vochtbestrijding. Hij voert kelderdichting voor u uit zodat grondwater niet meer in het beton van de keldermuur trekt en gaat aan het werk met het dichten van gaten met waterdichte mortel. Hij zorgt ervoor dat de ruimte vochtvrij wordt tegen scherpe prijzen. Vul het formulier in en omschrijf de werkzaamheden omtrent vochtbestrijding die u uit wilt laten voeren tegen scherpe prijzen of waar u meer informatie over wilt.

Last van een vochtige kelder of andere vochtproblemen in huis?

Onze vochtbestrijding experts helpen u graag met kelderdichting, of het injecteren en impregneren van de muren.

kelder vochtvrij prijzen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u de kelder waterdicht laten maken tegen scherpe prijzen? Bent u benieuwd met welke waterdichte mortel er wordt gewerkt bij vochtbestrijding? Wij informeren u graag en helpen u graag verder als het gaat om kelderdichting of vochtbestrijding. Door het formulier in te vullen komt u in contact met een vakman op het gebied van vochtbestrijding. Hij kan u alles vertellen over het waterdicht maken van de kelder en waterdichting van andere ruimtes. Daarnaast voert hij de werkzaamheden voor het waterdicht maken van de kelder uiteraard voor u uit. Hij zorgt ervoor dat het beton geen grondwater meer opneemt en de ruimte vochtvrij is.