vochtbestrijding premie

Premie vochtbestrijding

Heeft u last van opstijgend of doorslaand vocht in uw woning? In sommige gevallen kunt u voor het bestrijden van vocht en voor kelderafdichting in aanmerking komen voor een premie vochtbestrijding. Deze premie valt onder de renovatiepremie 2016. Uiteraard zijn er diverse voorwaarden waaraan u moet voldoen. Effectieve vochtbestrijding van opstijgend en doorslaand vocht is vaak een kostbare en arbeidsintensieve klus. Het is dus ideaal als u niet alleen voor de kosten van vochtbestrijding op hoeft te draaien. In dit artikel leest u alles over de premie voor vochtbestrijding en kelderafdichting, en de voorwaarden die daarbij horen.

Voorwaarden renovatiepremie

De Vlaamse renovatiepremie 2016 is o.a. voor vochtbestrijding en kelderafdichting. Denk daarnaast aan de bewerking van muren tegen optrekkend vocht, huiszwam bestrijden, het weren van doorslaand en opstijgend vocht, behandeling van houten draagvloeren en het aanbrengen van kalkbepleistering. De werkzaamheden moeten minimaal €10.000,- kosten, exclusief btw. Daarnaast moet de woning minstens 25 jaar oud zijn en in het Vlaams gewest bevinden. Daarnaast mag de (vochtbestrijding) factuur niet ouder zijn dan twee jaar. In tien jaar mag u maximaal twee aanvragen indienen. Er gelden daarnaast bepaalde inkomensvoorwaarden voor de subsidie. Naast deze premie is er soms ook verbeteringspremie en onderhoudspremie te verkrijgen.

Welke werkzaamheden?

De renovatiepremie 2016 is ingedeeld in vier categorieën: de structurele elementen van de woning, de dakwerken, het buitenschrijnwerk en de technische installaties. De eerste categorie bevat ook de werkzaamheden op het gebied van kelderafdichting en vochtbestrijding van opstijgend of doorslaand vocht. Werkzaamheden van categorie één: het funderen van de muren, aanbrengen van gevelbekleding, bewerking van muren tegen opstijgend vocht, de behandeling tegen doorslaand vocht en de kelderafdichting. Daarnaast valt voegwerk en gevelreiniging onder de subsidie. Ook de behandeling van de muren valt onder deze premie. Het zelfde geldt voor de behandeling van houten draagvloeren tegen zwammen.

Hoogte van de premie

De hoogte van de premie hangt af van uw factuurbedrag. U krijgt op z’n hoogst 20% tot 30% terugbetaald van de goedgekeurde facturen. Het totale bedrag wat u maximaal terugbetaald krijgt is €10.000,-. De hoogte is afhankelijk van het inkomen van de bewoner. Wanneer het inkomen van de bewoner lager is dan €29.600,- en de eigenaar de woning verhuurt aan een sociaal verhuurkantoor, dan is de premie 30%. Het maximale bedrag per categorie is dan €3.333,-. Bij alle andere aanvragers bedraagt de premie 20%, met een maximaal bedrag van €2.500,- per categorie. De Vlaamse overheid steunt dus de eigenaren van oude woningen die graag willen renoveren of opstijgend en doorslaand vocht willen bestrijden.

Waar aanvragen?

Niet geheel onbelangrijk: waar kunt u deze subsidies aanvragen? Dit kan via de online aanvraagformulieren of bij uw gemeentebestuur. Bij het aanvraagformulier voegt u kopieën van de facturen en de verzamellijst van de vochtbestrijding facturen. Op deze verzamellijst geeft u aan, per factuur, voor welke categorie van de renovatiepremie u een aanvraag doet. U mag hooguit twee categorieën benutten. Het is verstandig dat u een foto van bijvoorbeeld de vochtbestrijding (voor en na) toevoegt. Naast deze renovatiepremie voor o.a. het bestrijden van opstijgend en doorslaand vocht, zijn er nog andere vormen van subsidie. Denk aan de verbetering subsidie en de onderhoudspremie die u kan aanvragen.

Verbeteringspremie

Naast de renovatiepremie voor o.a. vochtbestrijding en kelderafdichting is het mogelijk dat u verbeteringspremie of onderhoudspremie aan gaat vragen. De verbetering subsidie helpt bij het bestrijden van problemen in uw woning. Voorwaarden van de verbeteringspremie zijn: inkomen van maximaal €29.600,- en de woning moet minstens 25 jaar oud zijn. De werken die onder de verbeteringspremie vallen zijn: dakwerken, buitenschrijnwerk, gevelwerken en de behandeling van optrekkend muurvocht. Daarnaast valt de plaatsing of aanpassing van de sanitaire installatie onder de premie. Gedeeltelijke vernieuwing van de elektrische huisinstallatie valt tevens onder de premie. Tot slot worden werken om het risico op CO-vergiftiging te voorkomen en verbouwingswerken om overbewoning te bestrijden vergoedt.

verbeteringspremie

Opstijgend of doorslaand water bestrijden? Benut de renovatiepremie en verbeteringspremie!

Door onze vochtbestrijding zijn uw vochtproblemen snel verholpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

onderhoudspremie-sp

Bezit u een monument? Onderhoudspremie

Wanneer u een monument in uw bezit heeft is het verstandig dat u gebruik maakt van onderhoudspremie. Een monument kampt vaak met opstijgend en doorslaand vocht. Daarnaast is kelderafdichting vaak nodig. Het is erg handig als u een deel van het bestrijden van de nattigheid krijgt vergoed. In de zorg voor uw monument staat u er dus niet alleen voor. Ook het bestrijden van opstijgend of doorslaand vocht valt vaak onder de onderhoudspremie. De regelgeving verandert af en toe, het advies is dus dat u de online premiezoeker benut of bij uw gemeente informeert. Zo weet u precies welke premie u mag benutten voor het bestrijden en voorkomen van o.a. opstijgend grondwater.