Vochtproblemen in Aalst?

Vergelijk vrijblijvend offertes van vochtspecialisten en bespaar tot 30%!

Gratis offertes aanvragen

Vochtbestrijding Aalst

In veel oudere woningen en bedrijfspanden in Aalst heeft men te maken met verschillende vochtproblemen. Dit komt doordat deze panden een gebrekkig fundament hebben, welke zorgen voor opstijgend vocht. Daarnaast is er bij de meeste woningen niet aan gedacht om de kelder waterdicht te maken.

Bent u op zoek naar een vochtbestrijding professional die u kan helpen bij het injecteren, hydrofoberen en impregneren van de vochtige muren een kelderdichting of kelderdrainage? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van vochtspecialisten. Via het offerteformulier vraagt u vrijblijvend meerdere offertes (max.5) aan. Na uw offerteaanvraag kunt u de ontvangen offertes vergelijken op prijs en voorwaarden. Kies de specialist die voor u het beste voorstel heeft!

vochtbestrijding in Aalst

Vochtproblemen in huis

Er bestaan verschillende vochtproblemen die zich in huis voor kunnen doen. Het bekendste vochtprobleem is lekkage, maar ook de meer subtiele gevolgen zoals houtrot, schimmel en een muffe geur in huis vallen onder de term vochtproblemen. Vermoedt u dat er een vochtprobleem in huis is? Dan is het zaak om de oorzaak snel te achterhalen, en de problemen aan te pakken. Een vochtspecialist uit Aalst helpt u graag bij de vochtbestrijding, tegen aantrekkelijke totaalprijzen. Of het nu gaat om een kelderdichting, kelderdrainage of een andere techniek, wij adviseren altijd om een vakman in te schakelen voor de vochtbestrijding. Zo bent u zeker van een optimaal resultaat.

vochtproblemen in huis Aalst

Vochtproblemen herkennen Aalst

Het herkennen van vochtproblemen is niet moeilijk, zodra u weet op welke tekens u moet letten. Eén van de eerste indicatoren van een te vochtig huis is wanneer u voortdurend last hebt van een muffe geur in huis. Daarnaast zijn ook het ontstaan van schimmels een teken dat er waarschijnlijk te veel vocht in de lucht zit. Een derde teken van een hoge luchtvochtigheid is als er vochtplekken ontstaan bij de plinten en op de muren. Het oplossen van deze vochtproblemen is vrij eenvoudig. In de meeste gevallen is het voldoende wanneer u goed gaat ventileren of het plaatsen van een ventilatiesysteem.

Navigeer op deze pagina naar:

vochtplekken op muren

Vochtige muren

Vochtige muren kennen twee mogelijke oorzaken. De eerste is een probleem met het fundament van de woning in Aalst. Indien er geen waterkering in het fundament geplaatst is, dan zal het grondwater zich via de muur naar boven kunnen werken. Dit wordt aangeduid met de term opstijgend of optrekkend vocht. Een tweede oorzaak van vochtige muren heeft te maken met een slijtage van de gevel. Wanneer de gevelbekleding poreus is, dan zal het regenwater naar binnen kunnen slaan. Dit wordt aangeduid met het begrip doorslaand vocht. Het injecteren en impregneren vormen de meest toegepaste oplossingen voor deze problemen. Vochtbestrijding experts uit ons netwerk ondersteunen u met plezier.

salpeter

Salpeter op de muren

Eén van de gevolgen van opstijgend grondwater is salpeter. Het is een chemische reactie van het grondwater op het metselwerk, waarbij er een witte aanslag op uw binnen- of buitenmuren ontstaat. Dit is enorm schadelijk voor de muur, omdat salpetervorming de stenen als het ware opvreet. Bovendien trekt het vocht aan, waardoor uw vochtproblemen nogmaals verergeren. Het bestrijden van salpetervorming wordt door bewoners in Aalst als erg vervelend ervaren, omdat u de muur opnieuw zal moeten afwerken met behang of verf. Een vochtbestrijding expert zal het hele oppervlak namelijk moeten weg krabben en reinigen voor het oplossen. Om te voorkomen dat de salpetervorming terugkeert zal u de muur tevens moeten laten injecteren of onderkappen.

opstijgend vocht Aalst

Wat is opstijgend vocht?

Last van vochtige muren aan de onderkant? Opstijgend grondwater is een veel voorkomend probleem in Aalst. Het grondwater wordt opgenomen door de fundering en het metselwerk. Dit veroorzaakt lelijke vochtplekken, salpeter en het tast de constructie van uw woning aan. De meest gekozen methode in Aalst is door een muurinjectie. Door middel van kleine boorgaten spuit de vochtbestrijding expert een injectiemiddel in het metselwerk. Een andere methode is het onderkappen van uw woning. Hoewel dit een permanente methode van bestrijden is, wordt het door klanten niet vaak gekozen. Bij het onderkappen haalt de vochtbestrijding specialist de onderste rijen bakstenen weg en plaatst hier een waterkering in. Om een verzakking tegen te gaan wordt dit gedaan met een meter per keer. Het oplossen is een arbeidsintensieve klus en daarom ligt de prijs een stuk hoger dan bij een muurinjectie.

opstijgend vocht bestrijden in Aalst

Opstijgend vocht bestrijden Aalst

Het bestrijden van opstijgend vocht doet men meestal door de muren te injecteren. Bij deze methode voor het oplossen van een opstijgend vochtprobleem boort een vochtspecialist eerst gaten in de muur, vlak boven het grondniveau. Vervolgens worden deze gaten gevuld met een speciaal injectiemiddel. Dit zal uitzetten en daarmee het opstijgend water remmen. Het behandelen van de binnenmuren is geen lastige klus, maar kunt u wel het beste aan een vochtspecialist uit Aalst overlaten. Zo weet u zeker dat de vochtproblemen worden gestopt, en geniet u snel van een optimaal wooncomfort. Meer weten of het injecteren of impregneren van vochtige muren? Vul uw vraag in op de offertepagina.

Muren injecteren Aalst

Experts op het gebied van vochtbestrijding en vochtwering kunnen u met verschillende zaken helpen. Eén van de oplossingen voor vochtbestrijding op het gebied van opstijgend vocht is het injecteren van de muren. Bij het oplossen van optrekkend vochtprobleem van de muren boort een vochtspecialist op regelmatige afstanden van elkaar gaten in de (binnen)muur. Deze gaten vult hij vervolgens met een speciaal injectiemiddel dat het opstijgend vocht zal tegenhouden. Dankzij het injecteren van de muren hebt u dan ook geen last meer van vochtplekken en wordt de kans op houtrot en schimmel aanzienlijk verlaagd. Wij adviseren om het injecteren altijd door een erkend vochtbestrijding expert uit Aalst te laten doen. Kijk op Vlaanderen.be voor eventuele beschikbare premies voor vochtbestrijding.

Hoe werkt het injecteren van muren?

Bekijk de video en ontdek hoe het injecteren van muren werkt.

Muur onderkappen

Een laatste optie voor het verbeteren van de vochtwering bij u thuis is het onderkappen van de gevelmuur. Dit is een techniek die met name geschikt is voor oudere panden, waarbij er nog geen vochtkering aanwezig is. Bij het onderkappen zaagt een vochtspecialist een deel van de muur in, om hier vervolgens de vochtkering te plaatsen. Daarna moet hij de voegen opnieuw plaatsen. Omdat het inzagen van de muur vrij risicovol is, gaat men per strekkende meter te werk. Omdat het onderkappen van de gevelmuren zo’n grote klus is, adviseert men om dit alleen toe te passen bij een volledige renovatie. Wilt u graag via ons netwerk in contact komen met een vochtbestrijding expert uit uw regio? Vraag vrijblijvend tot maximaal 5 offertes aan.

Prijzen voor bestrijden van opstijgend vocht

Benieuwd naar de prijzen voor de bestrijdingsmethodes van opstijgend vocht? In de prijstabel ziet u een aantal gemiddelde prijzen. De goedkoopste methode is de muren injecteren met een gel. Dit kost gemiddeld €100,- tot €120,- per lopende meter. Voor een permanente oplossing is het verstandiger om de muren te onderkappen tot gemiddeld €150,- tot €170,-. De totaalprijzen voor het bestrijden van opstijgend vocht is niet alleen afhankelijk de bestrijdingsmethode, maar ook van de grootte van de gevel en het materiaal dat er nodig is. Daarnaast moet u rekening houden met de arbeidskosten. Wilt u de exacte prijzen weten? Vraag dan gratis offertes aan.

Prijstabel: vochtbestrijding opstijgend vocht

Vochtbestrijdingsmethode:Gemiddelde prijzen:
Muren injecteren (gel)€100,- tot €120,- per lopende meter
Thermo-injectie in de muur€180,- tot €200,- per lopende meter
Muren onderkappen€150,- tot €170,- per lopende meter
Kelderdichting€120,- tot €140,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn. Vraag dan vrijblijvend en gratis offertes op!

Opstijgend vocht bestrijden in Aalst?

Bespaar op de kosten. Vergelijk gratis offertes en kies de beste specialist.

Gratis offertes aanvragen

water in de kruipkelder

Water in de kruipkelder?

Staat er een laagje water in de kruipruimte? Water beïnvloedt de constructie van de kelder. Het trekt namelijk in de muren en plafonds en tast onder andere het isolatiemateriaal aan. De isolatielaag gaat namelijk deels verloren doordat het vocht in het materiaal trekt. Hierdoor werkt het minder goed en verbruikt u dus meer energie. Het bestrijden van vochtproblemen in de kruipkelder gaat volgens vergelijkbare methodes als die van een dichting van een kelder. Een vochtspecialist uit de regio biedt u hierover desgewenst meer informatie over het kelder waterdicht maken. Of het noodzakelijk is de kelder waterdicht te maken is afhankelijk van de staat van het materiaal, en waarvoor u de kruipkelder gebruikt. Een goede verluchting in de kruipkelder kan ook meehelpen het probleem te verminderen.

water in de kelder Aalst

Grondwater in kelder

De meeste kelders werden ooit gebouwd met het oog op een bepaalde stand van het grondwater. Natuurlijk werd er rekening gehouden met een lichte stijging van het water, maar wanneer het grondwater aanzienlijk stijgt, bijvoorbeeld door hevige regenval, dan komt het voor dat er grondwater de kelder in sijpelt. Het verhelpen van de wateroverlast is een aardige klus, en kan over het algemeen het beste worden afgehandeld met behulp van professionele pompen. Ook andere technieken voor kelderdrainage vereisen professionele apparatuur. Wilt u voorkomen dat er weer lekkage in de kelder is? Kies dan voor een uitgebreide kelderdichting, bijvoorbeeld door een nieuwe bekuiping.

kelderdichting Aalst

Kelderdichting Aalst

Een vochtige kelder voorkomt u met een kelderdichting. Het houdt in dat uw kelder geheel waterdicht wordt gemaakt. Bijvoorbeeld door kelderbekuiping of het aanleggen van kelderdrainage. Kelderbekuiping wordt vaak toegepast in Aalst. De vakman brengt hierbij meerdere lagen aan op de vloer en de wanden van de kelder. Eerst brengt hij een fixeerlaag aan, daarna meerdere lagen snelcement en waterdicht mortel. Kelderdrainage is ook een mogelijkheid. Met deze techniek wordt het overtollige water afgevoerd naar een afvoerput, meestal met een noppenmembraam in de vloer en de wanden. Ook ventileren is zeer belangrijk, dit voorkomt onder andere de vorming van schimmels.

kelder waterdicht maken Aalst

Hoe kelder waterdicht maken?

Naast opstijgend grondwater kan ook in de kelder regenwater binnenlopen bij een gebrekkige fundering. In plaats van het inspuiten van een injectiemiddel in de keldermuren wordt hierbij meestal gekozen voor andere vormen van kelderdichting. Het waterdicht maken van de kelder is uitvoerbaar met behulp van diverse technieken voor vochtbestrijding. Zo werkt een vochtspecialist uit ons netwerk in Aalst onder meer met het plaatsen van vaste of soepele kelderbekuiping, maar is het installeren van een systeem voor kelderdrainage tevens een optie. Welke vorm voor kelderdichting het meest geschikt is, is afhankelijk van uw exacte wensen. Wel zal elke soort kelderdichting zorgen voor een verbeterd wooncomfort.

Kelderdrainage

Voordat het mogelijk is om de kelderdichting uit te voeren, is het noodzakelijk het overtollige water te verwijderen. De technieken die vochtbestrijding experts uit ons netwerk hiervoor kunnen gebruiken, verzamelen wij onder de term kelderdrainage. Methoden voor kelderdrainage zijn onder andere de vloerdrainage, randdrainage en wanddrainage. Daarnaast is het een optie te kiezen voor een continue kelderdrainage, in plaats van voor het waterdicht maken van de kelderruimte. De kosten voor het toepassen van een kelderdrainage vallen relatief hoog. U moet rekening houden met prijzen rond de €10.000,-. Hier bovenop komen dan nog de prijzen voor het plaatsen van een nieuwe bekuiping.

Keldermuren injecteren

Het injecteren van de keldermuren kost ongeveer €100,- tot €150,- per vierkante meter. Hiermee bestrijdt u opstijgend vocht. De vochtspecialist uit Aalst boort een aantal gaten in de binnenmuren en spuit hier een vochtwerende gel of vloeistof in. De hoeveelheid gaten is afhankelijk van de mate van bestrijden, het materiaal van de muur en het injectiemiddel. Deze vloeistof trekt in de keldermuren en hard uit. Door dit proces worden de muren geheel waterdicht, maar het drogen duurt wel een aantal maanden. Het is belangrijk dat de vulgaten goed schoon zijn voordat het bestrijden kan beginnen, want het stof beïnvloedt de werking van de vloeistof.

Vaste of soepele bekuiping

Heeft u een kelder? Dan bent u vast bekend met de mogelijke vochtproblemen. Doordat de kelder zo laag ligt is deze erg gevoelig tegen grondvocht. Dat is niet per se een probleem als het om een kruipkelder gaat, maar wanneer u de kelder in gebruik wilt nemen is het belangrijk dat u de ruimte waterdicht maakt. Eén van de manieren die in Aalst veel wordt toegepast is het maken van een bekuiping. Bij een soepele bekuiping worden de vloer en de keldermuren waterdicht gemaakt met een soepele folie. Als dit is aangebracht laat u hier nieuw metselwerk voor plaatsen. Bij een beperkt budget is de vaste bekuiping een goede oplossing: hierbij laat u de wanden en vloer behandelen met een waterdichte pasta.

vaste en soepele kelderbekuiping

Kosten van de methodes voor kelderdichting

Een kelderdichting langs binnen is de goedkoopste methode. Dit kost gemiddeld €15,- tot €17,- per m². Langs buiten is duurder, want hiervoor moet er veel afgegraven worden, daarom zijn de arbeidskosten hoger. Het injecteren van de keldermuren kost gemiddeld €100,- tot €150,- per m² en is afhankelijk van de kwaliteit en lengte van de muren en de mate van vochtwering dat nodig is. In de prijstabel vindt u nog meer gemiddelde prijzen voor kelderdichting.

Kelderdichting methode:Gemiddelde prijzen:
Kelderdrainage€3.000,- tot €10.000,-
Kelderdichting langs binnen€15,- tot €17,- per m²
Kelderdichting langs buiten€60,- tot €80,- per m²
Keldermuren injecteren€100,- tot €150,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn. Vraag dan vrijblijvend en gratis offertes op!

Laat uw kelder dichten door een vochtspecialist in Aalst.

Kies eenvoudig de beste specialist en vraag gratis offertes met scherpe prijzen aan!

Vrijblijvende offertes aanvragen

doorslaand vocht Aalst

Wat is doorslaand vocht?

Lelijke vochtplekken op uw muren? Vocht veroorzaakt plekken op de binnenmuren en plafonds, maar ook de vorming van schimmel. Wanneer u ziet dat u vochtplekken hebt op de bovenkant van de muur, dan heeft u waarschijnlijk last van doorslaand vocht. Doorslaand regenwater treedt op wanneer de stenen en voegen van de buitenmuren poreus worden, en hierdoor geen goede waterkering meer vormen. Het bestrijden van doorslaande neerslag is op verschillende manieren te doen. De meest goedkope oplossing is het impregneren van de gevelmuur. Deze oplossing biedt echter alleen maar een tijdelijk resultaat. Voor mensen met een groter budget adviseert een vochtspecialist dan ook om de gevelbekleding te renoveren. Dit vermindert niet alleen de kans op vochtproblemen, het draagt tevens bij aan een beter isolatie.

muren impregneren Aalst

Doorslaand vocht bestrijden

De meest gebruikte methode om doorslaand vocht in Aalst te bestrijden is door middel van impregneren. Door de muren te behandelen ontstaat er een waterdichte beschermlaag. Een vakman behandelt hiervoor de muren met een transparant impregneermiddel. Doorslaand vocht wordt ook behandeld met een vochtwerende verf. Dit is een speciaal soort verf dat de gevel helemaal afsluit. Nadeel, maar kan ook een voordeel zijn, is dat de gevel een heel ander uiterlijk krijgt door de verf. Met zowel impregneren als waterdichte verf wordt de gevel eerst gereinigd om de hechting te verbeteren. Tot slot is het ook mogelijk om nieuwe gevelbekleding aan te brengen.

Muren impregneren Aalst

De muren worden behandeld met een speciaal impregneermiddel. Dit middel is geheel transparant, dus na het drogen ziet u er niets meer van. Na het impregneren moeten de muren een paar dagen drogen en daarna werkt het middel optimaal. Na het aanbrengen dringt het middel diep in de muren en vormt een beschermlaag tegen vocht, aanslag en zure regen. Zure regen beïnvloedt namelijk de kwaliteit van de voeg- en metselwerken. Alle voordelen van hydrofuge:

 • Beschermt tegen doorslaand vocht.
 • Voorkomt hechting van aanslag en ander vuil.
 • Vermindert de opname van zure regen.

Hydrofuge; wat doet de vakman?

Impregneren wordt ook wel hydrofuge of hydrofoberen genoemd. Voordat een vakman kan beginnen met het impregneren van de gevel, is het belangrijk dat het geveloppervlak eerst gereinigd wordt. Vuil, aanslag en dergelijke beïnvloedt de hechting van het impregneermiddel en zorgt voor een minder goed resultaat. Voor het impregneermiddel gebruikt een vakman uit Aalst een elektrische pomp met spuit en hij werkt altijd van boven naar beneden. Hierbij let hij op dat er geen één plekje wordt overgeslagen. Impregneren zorgt er niet alleen voor dat vocht niet meer binnendringt in de muren, maar zorgt er ook voor dat de buitenmuren er langer mooier uit zien. De transparante beschermlaag voorkomt namelijk ook de hechting van aanslag en ander vuil.

Prijzen voor het impregneren van de muur

Alhoewel alleen impregneren het goedkoopste is, is het beter om de gevel eerst te reinigen. Hiermee behaalt u een beter resultaat. U moet rekening houden met een gemiddelde prijs van €20,- per vierkante meter voor het reinigen en impregneren van de gevel. Wanneer er beschadigingen gerepareerd moeten worden is de totaalprijs hoger. In de prijstabel vindt u nog meer gemiddelde prijzen.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs:
Alleen impregneren€10,- per m²
Reinigen & impregneren€20,- per m²
Opnieuw voegen, reinigen en impregneren€35,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn. Vraag dan vrijblijvend en gratis offertes op!

Last van doorslaand vocht?

Schakel een specialist voor de vochtbestrijding. Bespaar op de kosten.

Gratis offertes aanvragen

Wat is condensatievocht?

Ziet u ’s ochtends vaak dat uw ramen beslagen zijn? Of zit er vocht op de muren en plafonds? Dan heeft u mogelijk te maken met vochtproblemen door condensatievocht. Condensatievocht moet naar buiten afgevoerd worden, om de luchtvochtigheid niet te laten stijgen. U hoeft condensatievocht daarom pas te bestrijden op het moment dat er onvoldoende ventilatiemogelijkheden aanwezig zijn. Dan zult u het condensatievocht opmerken op de ramen of aan de druppels op uw plafonds. De hogere vochtigheidsgraad is een oorzaak van schimmel- en vochtplekken die ook een effect hebben op uw gezondheid. Er bestaan diverse mogelijkheden om condensatievocht te bestrijden: door middel van natuurlijke of een mechanisch ventilatiesysteem. Bij natuurlijke ventilatiemogelijkheden kunt u denken aan de ventilatieroosters in uw gevel of boven uw ramen. U kan condensatievocht tevens bestrijden door extra te ventileren tijdens het koken of douchen: zet de afzuigkap aan of zet een raam open.

Hoe condensatievocht bestrijden?

Eigenlijk is er maar één methode om problemen met condensatievocht te bestrijden, namelijk door uw woning in Aalst te ventileren. Wanneer u onvoldoende of niet ventileert kan het condensatievocht nergens heen. De luchtvochtigheid stijgt en de condens zet zich af tegen de muren, het plafonds en zelfs uw meubels.

Door te ventileren wordt de luchtvochtigheid lager, want er komt droge lucht binnen. Natuurlijke ventilatie bestaat uit ventilatieroosters, door een raampje open te zetten of door de naden en kieren die al bestaan in uw huis. Een mechanische ventilatiesysteem is nodig wanneer er niet voldoende natuurlijke ventilatiemogelijkheden zijn.

condensatievocht in Aalst

Luchtvochtigheid in huis

De mate van luchtvochtigheid in huis is belangrijk voor een aangenaam en gezond leefklimaat, maar kan eenvoudig te hoog of te laag worden. Bij een te hoge luchtvochtigheid dan ventileert u waarschijnlijk te weinig, of er is een vochtprobleem. Een te lage vochtigheidsgraad is lastiger op te lossen. Meestal adviseren wij onze klanten uit Aalst dan om een luchtbevochtiger aan te schaffen. Wilt u bij houden hoe hoog de luchtvochtigheid in huis is? U kunt hiervoor gebruik maken van een hygrometer. Hygrometers zijn bij vrijwel elke bouwmarkt verkrijgbaar. Eventueel is het een optie om een vochtbestrijding professional te vragen de vochtigheid van de wanden te meten.

luchtvochtigheid in huis Aalst

Zelf luchtvochtigheid meten

Kunt u geen hygrometer vinden en wilt u wel de luchtvochtigheid in uw huis of bedrijfspand kunnen meten? Er is een andere methode mogelijk, waarvoor u enkel twee thermometers nodig hebt. Een thermometer gebruikt u dan voor het meten van de temperatuur, om de andere wikkelt u een verbandgaasje, en zet deze in een bakje met water. Wanneer het water verdampt dan krijg je een temperatuurverschil tussen de beide thermometers. Dit verschil kunt u vergelijken met een mollier diagram (te vinden op het internet) en zo wordt dan de vochtigheidsgraad bepaald.

Zorgen voor goede ventilatie

Een goede luchtvochtigheid in huis is erg belangrijk. Bij een te hoge luchtvochtigheid hangt er te veel water in de lucht. Dit betekent dat u een groter risico loopt op schimmelvorming en condensatievocht. Daar komt bij dat u langdurige verkoudheidsklachten en astmatische problemen zult opmerken. Luchten is niet voldoende om deze gezondheidsklachten tegen te gaan. Een goede ventilatie zorgt ervoor dat er een continue stroom van verse lucht naar binnen komt, en dat condensatievocht naar buiten wordt afgevoerd. Laat daarom uw ventilatieroosters altijd open staan en houd de lucht zo droog mogelijk. Dit doet u bijvoorbeeld door een extra raam te openen als u gaat douchen of koken. Een andere manier is de installatie van een mechanisch ventilatiesysteem.

Vocht in huis Aalst

Wist u dat vocht in uw woning Aalst niet alleen vochtplekken en schimmelplekken veroorzaakt, maar dat het ook schadelijk is voor uw gezondheid? Een hoge vochtigheidsgraad is niet goed voor uw gezondheid en bovendien veroorzaakt het schimmelvorming met schadelijke schimmelsporen. Wanneer er veel vocht in uw huis zit, is de woning ook lastiger te verwarmen. Droge lucht is namelijk eenvoudiger te verwarmen. Hierdoor moet u dus meer stoken en bent u meer geld kwijt aan de energiekosten. Om vocht in huis te verminderen is het belangrijk om veel te ventileren, vooral in de vochtige ruimtes zoals de badkamer.

vochtproblemen Aalst

Vochtplekken door lekkage

Heeft u vochtplekken op uw binnenmuren gevonden, en weet u niet zeker wat de oorzaak hiervan is? Er bestaat de kans dat er een lekkage in de waterleiding zit. Zonder dat u het doorheeft lekt de waterleiding water in uw muur. Naast de vochtschade krijgt u ook een hogere waterrekening. Het is lastig om te achterhalen waar het lek precies zit, zeker wanneer het gaat om grote vochtplekken. Om tegen te gaan dat u de hele waterleiding bloot moet leggen, raden wij u aan om een vochtbestrijding expert uit Aalst in te schakelen. Dankzij het gebruik van warmtebeelden is snel duidelijk waar de oorzaak zit, zodat de schade beperkt blijft tot de locatie van de lekkage.

gevolgen vocht in huis

Gevolgen van vocht in huis

Vocht in huis kan vele gevolgen hebben. Wanneer u vochtproblemen lange tijd negeert, dan loopt u onder meer de kans op zwarte schimmel. Deze schimmelsoort kan zorgen voor allergieën, braakneigingen en in het ernstigste geval zelfs tot benauwdheid en flauwvallen. Dit type schimmel komt voornamelijk voor in de badkamer. Andere gevolgen van een gebrekkige vochtbestrijding zijn een hoge luchtvochtigheid die dan weer zorgt voor meer ongedierte. Tot slot vormen ook houtrot, vochtplekken en een muffe geur in huis gevolgen van vochtige muren. Door de problemen snel te bestrijden voorkomt u gezondheidsrisico’s, en blijft ook de kwaliteit van wanden en vloeren gewaarborgd.

zelf vochtproblemen bestrijden

Hoe kunt u zelf vocht bestrijden?

Het zorgen voor een goede vochtbestrijding is niet heel ingewikkeld. De eerste stap die u moet zetten is het zorgen voor voldoende ventilatiemogelijkheden. Deze ventilatie kan bestaan uit het openen van een raam tijdens het koken of douchen, maar ook uit een uitgebreider ventilatiesysteem. Door te zorgen voor een lage luchtvochtigheid voorkomt u verscheidene vochtproblemen. Daarnaast is het tevens zaak om te kijken naar de mogelijkheden voor het bestrijden van doorslaande neerslag bij hevige regenval. Overweeg bijvoorbeeld om zelf de buitenmuur te impregneren, of hiervoor een specialist uit Aalst in te schakelen. Het impregneren biedt gegarandeerd een uitstekend effect.

vochtspecialist Aalst

Wat doet de vochtspecialist voor u?

Voor het behandelen van vochtproblemen is het belangrijk om een vochtspecialist uit de omgeving van Aalst in te schakelen. Hij doet namelijk eerst een vochtdetectie om de oorzaak te detecteren van de problemen. Het is namelijk niet mogelijk om vochtdoorslag te bestrijden door de muren te onderkappen en het zou zonde zijn als u werk laat doen wat niet het juiste effect heeft. Naast de vochtdetectie zorgt de specialist er uiteraard ook voor dat uw vochtproblemen snel verleden tijd zijn. Schakel een vochtspecialist in voor de vochtbestrijding en:

 • profiteer van de vakkennis en ervaring van vakman;
 • u weet zeker dat de vochtproblemen op de juiste manier worden aangepakt;
 • er wordt een gedegen vochtdetectie gedaan naar de oorzaak.

Vochtspecialist nodig voor het bestrijden van vochtproblemen?

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes. Vergelijk en bespaar op de kosten!

Offertes aanvragen

schimmel verwijderen Aalst

Zelf schimmels verwijderen

Het is mogelijk om zelf kleine schimmelplekken te verwijderen. Pas wel op met agressieve chemische middelen, want deze beschadigen soms de muren en het plafond. Draag daarnaast handschoenen en een mondkapje, om te zorgen dat u sporen van de schimmel inademt. Het is niet verstandig om grote schimmelplekken zelf te verwijderen. Dit vergt namelijk meer ervaring en kennis, zodat alles op de juiste manier wordt verwijderd. Daarnaast onderzoekt de vakman uit Aalst direct wat de oorzaak is van de schimmelvorming. U kunt namelijk wel de schimmels verwijderen, maar deze zullen meteen weer gaan groeien als de oorzaak niet wordt weggenomen.

schimmel voorkomen

Schimmel bestrijden en voorkomen

Schimmels voorkomen doet u door te zorgen dat er niet te veel vocht in uw woning in Aalst ontstaat. Hierbij heeft u de meeste invloed op de condensvorming, bijvoorbeeld door een raampje open te zetten in de badkamer en de keuken en de was niet in huis te laten drogen. Toch is schimmelvorming niet altijd te stoppen en in dit geval is het zeer belangrijk om de oorzaak van de schimmel weg te nemen. Anders blijft u bezig met het schoonmaken van schimmelplekken en groeit het steeds weer opnieuw.

Premie vochtbestrijding

Om te besparen op de kosten van vochtbestrijding is het soms mogelijk om een premie aan te vragen. Deze premie heet de verbeteringspremie en is voor woningen die minstens 25 jaar oud zijn. Een andere voorwaarde is dat uw woning in het Vlaamse gewest staat. De maximale hoogte van de verbeteringspremie is 750 euro en is afhankelijk van uw inkomen en de facturen. De facturen moet u namelijk insturen bij het aanvragen, dat betekent dat u de premie pas kunt aanvragen na de vochtbestrijding. Binnenkort is de verbeteringspremie een onderdeel van de renovatiepremie. U leest meer over de verbeteringspremie op de website van de Vlaamse regering.

Handige links

 • De renovatiepremie: Lees hier meer over de voorwaarden van de renovatiepremie.
 • Premiezoeker: Gebruik de premiezoeker om te zien welke premies er in uw gemeente gelden.

Voordelen vochtspecialist Aalst

Het inschakelen van een vochtspecialist uit Aalst heeft een aantal voordelen. Zo weet u bijvoorbeeld zeker dat de juiste bestrijdingsmethode wordt gebruikt na een vochtdetectie en verloopt de vochtbestrijding snel en probleemloos. Veel bestrijdingsmethodes vereisen veel ervaring en vakkennis. Bij het onderkappen van uw woning wordt namelijk ook steeds de stabiliteit van uw woning in de gaten gehouden.

De belangrijkste voordelen van een vochtbestrijdingsspecialist uit Aalst:

 • U krijgt een deskundige vochtdetectie en advies over het bestrijden.
 • Door de kennis van de vakman verloopt de vochtbestrijding probleemloos.
 • Het is niet nodig om gereedschap of ander materiaal aan te schaffen.
vocht bestrijden in Aalst
Vrijblijvende offertes van vochtspecialisten

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een vochtbestrijding expert uit Aalst die u wil ondersteunen bij het tegengaan van vochtige wanden of de kelderdichting? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van bedrijven en werken samen met menig vochtspecialist uit de regio, die u met alle plezier van dienst is bij de vochtbestrijding. Wilt u weten welke totaalprijzen er gelden voor onze diensten of wat de mogelijkheden zijn?

Aarzel dan niet om op onze offertepagina uw wensen in te vullen. Geef deze nauwkeurig door, en wij sturen u binnen korte tijd tot maximaal 5 prijsopgaven toe. Kies hieruit zelf de expert die bij u past. Wij helpen u graag met uw dakwerken of vochtbestrijding.