Vochtproblemen in Antwerpen?

Vergelijk vrijblijvend offertes van vochtspecialisten en bespaar tot 30%!

Gratis offertes aanvragen

Vochtbestrijding Antwerpen

Vochtbestrijding is eigenlijk het behandelen van vochtproblemen. Vocht in huis brengt vele problemen met zich mee. Het is daarom belangrijk om dit probleem zoveel mogelijk te voorkomen. Hebt u toch last van vochtproblemen? Er zijn verschillende technieken waarmee u dit kunt bestrijden. U vindt hier meer informatie over deze verschillende technieken. Bent u op zoek naar een vochtspecialist in Antwerpen of in de omgeving van Antwerpen? Wij zijn een netwerk van meerdere specialisten op het gebied van vochtbestrijding in heel Vlaanderen. Er is dus ook altijd iemand beschikbaar in uw regio. Laat vandaag nog uw gegevens achter via de offertepagina. Wij zorgen ervoor dat u een aantal vrijblijvende offertes toegestuurd krijgt zodat u deze in alle rust met elkaar kunt vergelijken.

Navigeer op deze pagina naar:

Vochtproblemen herkennen

Het is belangrijk om vochtproblemen op tijd te herkennen en zo nodig te bestrijden zodat deze geen kans hebben om uw huis aan te vallen. Er zijn gelukkig een aantal veelvoorkomende symptomen waaraan u vochtproblemen kunt herkennen. Allereerst zijn er een hoop zichtbare kenmerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vochtige binnen- of buitenmuren, gebarsten of losse plinten en loskomende wandafwerking zoals behang of verf. Ook het verkleuren en afbrokkelen van pleister, witte zoutkringen of vlekken en vocht op de keldervloer kunnen wijzen op vochtproblemen. Tot slot zijn er herkenbare kenmerken als een muffe geur, rottend houtwerk, een hoge luchtvochtigheid, ongedierte zoals stofluizen en schimmelsporen.

vochtbestrijding Antwerpen

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is grondvocht wat door de muren wordt opgenomen. Dit fenomeen komt vooral voor bij oude huizen in Antwerpen welke massieve muren zonder spouw hebben. Een dergelijke woning heeft geen goed werkende waterkering. Hierdoor kan het grondwater heel eenvoudig het mestelwerk intrekken. Het is daarnaast mogelijk dat opstijgend vocht ontstaat door een foutieve muurafwerking, waardoor een ongewenste brug voor het grondwater ontstaat. Ook geverfde oude gevelplinten kunnen tot problemen met opstijgend vocht leiden omdat de muur door de verflaag niet meer kan ademen. In alle gevallen zuigen zich vol met grondvocht, hierdoor worden ze vochtig aan de onderkant. In een muur zitten hygroscopische zouten. Deze trekken continue opstijgend vocht aan waardoor de muurafwerking en het metselwerk ernstig worden aangetast. U kunt opstijgend grondvocht bestrijden door middel van een muurinjectie of door de muur te onderkappen.

Wat is condensatievocht?

Condensatievocht ontstaat als er niet voldoende wordt geventileerd waardoor er een overschot aan vochtige lucht ontstaat. Wist u dat een gemiddeld gezin bestaande uit vier personen wel 10 tot 15 liter condensatievocht per dag produceert? Dit ontstaat doordat we ademen en zweten, maar ook door te koken, douchen, badderen, dweilen en door het drogen van was in uw huis. Dit fenomeen kan dus in elke ruimte voorkomen, maar ruimtes met een hoge vochtproductie en een tekort aan ventilatie zijn het meest gevoelig. Denk hierbij aan de (kruip)kelder, de badkamer of de keuken.
ventilatie

Gevolgen van condensatievocht

Door condensatievocht worden de binnenmuren vochtig. Hierdoor is het mogelijk dat u last krijgt van schimmel, dat er een muffe lucht in huis hangt en dat de muurafwerking beschadigd raakt. Daarnaast is het mogelijk dat isolatiematerialen vochtig worden waardoor de thermische isolatie verslechterd en u meer moet stoken. Tot slot kunnen houten onderdelen in uw huis gaan rotten. U begrijpt dat het bestrijden en voorkomen van condensatievocht ontzettend belangrijk is. Het voorkomen van condensatievocht is eigenlijk heel simpel: u moet de hoeveelheid vocht in huis beperken. Dit doet u door minder vocht te produceren of door beter te ventileren. Zet daarom elke dag de ramen open en gebruik altijd de wasemkap tijdens het koken. Laat daarnaast een vakman uit Antwerpen een ventilator in vochtige ruimtes installeren.

doorslaand vocht bestrijden Antwerpen

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht is net als opstijgend grondvocht een veelvoorkomend probleem. Doorslaand vocht staat ook wel bekend als regendoorslag of vochtdoorslag. Het is simpel gezegd regenwater wat via de buitenmuren van uw woning in Antwerpen naar binnen trekt. Doorslaand vocht komt daarom vooral voor bij beschadigde of poreuze buitenmuren. Andere oorzaken van dit probleem zijn versleten voegwerk, ontbrekende lekdorpels of loodslabben, een defecte dakgoot of fouten in de dakoversteek. Daarnaast is het mogelijk dat deze vochtproblemen ontstaan bij gevels met een hoge regenbelasting. Doorslaand vocht is slecht voor de binnenmuren, maar ook de buitengevel kan verder beschadigen. Dit is bijvoorbeeld zo als het vocht in de muren in de winter bevriest.

water in de kelder

Grondwater in kelder

Grondwater bevindt zich onder het bodemoppervlak. In de zomer stijgt grondwater, maar in de herfst stijgt het. Dan is er immers meer regen en minder verdamping. Het is daarom goed mogelijk dat u in het najaar en de winter last hebt van grondwater in de kelder. Het is niet eenvoudig om de exacte oorzaak van dit probleem te achterhalen. Het is mogelijk dat het probleem bij een defecte afvoer ligt maar insijpelen van grondwater is ook mogelijk. Een vochtspecialist uit Antwerpen kan dit voor u uitzoeken. De vochtspecialist kan bovendien het probleem bestrijden, bijvoorbeeld door middel van kelderdichting.

vochtige kruipkelder

Water in kruipkelder

Ook één van de bekende vochtproblemen is water in de kruipkelder. Het is erg belangrijk om een vochtbestrijding in een kruipkelder toe te passen. De meest belangrijke reden is dat een droge en goed geïsoleerde kruipkelder tot maar liefst 15% bij kan dragen aan energiebesparing. De vloer van uw huis in Antwerpen blijft immers langer warm waardoor u minder hoeft te stoken. Daarnaast voorkomt u dankzij vochtbestrijding in de kruipkelder vervelende problemen zoals stankoverlast, opstijgend grondvocht en aantasting van dit grondvocht. Men kiest er veelal voor om water in de kruipkelder te bestrijden door bodemafdichting of kelderisolatie zodat water geen mogelijkheid meer heeft om binnen te komen.

vochtproblemen verhelpen door vochtspecialist

Vochtplekken door lekkage

Vochtplekken kunnen ontstaan door bovenstaande vochtproblemen, maar ook door een simpele lekkage. Lekkages komen voor in leidingen en afvoeren. Deze zitten in de meeste gevallen weggewerkt achter binnenmuren. De lekkage bevindt zich dus ook achter de muur, waardoor het goed mogelijk is dat waterschade lang onopgemerkt blijft. Uiteindelijk zult u erachter komen dat u te maken hebt met een lekkage door vochtplekken op de muren of het plafond. Hebt u vochtplekken gezien? Neem dan direct contact op met een vakman uit Antwerpen. Deze kan met behulp van lekdetectie de exacte plek van het probleem vinden. Het lek bevindt zich namelijk niet altijd op de plek van de vochtplekken. Vervolgens is het belangrijk om het lek te dichten en de vochtplekken te bestrijden om verdere problemen als schimmels te voorkomen.

Wat doet onze vochtspecialist voor u?

Vocht in huis kan vervelende gevolgen met zich meebrengen. Het is dan ook cruciaal om vochtproblemen spoedig te bestrijden. Hebt u last van vochtproblemen in huis zoals opstijgend grondvocht? Het is verstandig om hiervoor een vochtspecialist uit Antwerpen in te schakelen. Elke vochtspecialist uit ons netwerk is ervaren in vochtbestrijding. Hij kan u dan ook bijstaan met verschillende vochtbestrijding technieken, zoals hydrofuge, verticale drainage, kelderdichting en het injecteren van keldermuren. Daarnaast kan een vochtspecialist uit Antwerpen helpen bij het opsporen van de bron van uw vochtproblemen. Gaat het om het dak? Ons netwerk bestaat tevens uit dakspecialisten. Kortom, hebt u vochtproblemen in huis en wilt u deze bestrijden? Een vochtspecialist uit ons netwerk is u graag van dienst.

Vrijblijvend contact met een vochtspecialist

Ons werkgebied

Vochtbestrijding: de kosten

Hebt u last van vochtige wanden in huis? Het is belangrijk dat u dit gaat bestrijden. U bent natuurlijk benieuwd naar de prijs van vochtbestrijding. De prijs van vochtbestrijding bestaat voor zo’n 75% uit materiaal en voor de resterende 25% uit arbeid. Uiteraard beïnvloedt de vochtbestrijding techniek de uiteindelijke prijs. Het aanbrengen van verticale drainage (€25,- tot €30,- per m²) is bijvoorbeeld voordeliger dan kelderdichting (€120,- tot €140,- per m²). Hiernaast wordt de prijs beïnvloedt door de grootte van het project. Hoe groter de kelder, hoe hoger de kosten. Het is bovendien mogelijk om extra klussen op het gebied van vochtbestrijding toe te voegen, zoals opnieuw muurafwerking toevoegen of schimmel verwijderen. In onderstaande tabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen per vochtbestrijding techniek. Vindt u de prijzen iets te hoog? U komt wellicht in aanmerking voor een premie op het gebied van vochtbestrijding. Daarnaast loont het om offertes te vergelijken.

Vochtbestrijding techniek: Gemiddelde prijs:
Muren laten injecteren (gel) €100,- tot €120,- per m
Thermo-injectie in de muur €180,- tot €200,- per m
Verticale drainage (matten) €25,- tot €30,- per m2
Hydrofuge (impregneren) €10,- tot €15,- per m2
Gevel herstellen €10,- tot €15,- per m2
Buitenmuren onderkappen €150,- tot €170,- per m2
Kelderdichting €120,- tot €140,- per m2

Vochtspecialisten uit Antwerpen met elkaar vergelijken?

Laat uw gegevens achter via de offertepagina, dan sturen wij u een aantal offertes toe!

Gratis offertes aanvragen

vochtproblemen in huis

Vochtproblemen in huis

Hebt u last van vochtproblemen in uw woning in Antwerpen? Dit kan vervelende gevolgen met zich meebrengen. Denk hierbij aan vochtplekken, loslatend behang, ongedierte, schimmel en aangetast stucwerk. U wilt dit natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen en als het dan toch voorkomt is het belangrijk om de problemen spoedig te bestrijden. Vochtproblemen in huis kunnen verschillende oorzaken hebben. Daarom is ook altijd een andere aanpak nodig om het probleem te bestrijden. U kunt bijvoorbeeld vochtproblemen hebben door opstijgend grondvocht, door doorslaand- of condensatievocht. U vindt hier meer informatie over de verschillende opties waarmee u vochtigheid kunt bestrijden.

opstijgend vocht bestrijden Antwerpen

Opstijgend vocht bestrijden

Opstijgend vocht is ontzettend vervelend en brengt nare gevolgen met zich mee zoals schimmel. Het is dan ook belangrijk dat u dit spoedig gaat bestrijden. Er bestaan verschillende methodes waarmee u opstijgend vocht kunt bestrijden. De meest bekende manier om opstijgend vocht te bestrijden is door de wanden de injecteren. Hierbij boort de vochtbestrijding specialist uit Antwerpen gaten in de wanden. Hierin spuit hij een vochtwerende vloeistof of gel. Dit zet uit in het metselwerk waardoor opstijgend grondvocht niet langer uw woning binnen kan dringen. Een andere manier om dit probleem te bestrijden is door de wanden te onderkappen. Bij deze vochtbestrijding methode wordt een nieuwe waterkerende laag aangebracht.

waterdicht maken van de kelder

Kelder waterdicht maken

De kelder bevindt zich gedeeltelijk of helemaal onder de grond. De kans op vochtproblemen is hier dan ook erg groot. Hebt u last van vochtproblemen zoals schimmel in de kelder? Dan kunt u deze waterdicht laten maken door een vochtbestrijding specialist uit Antwerpen. Er bestaan verschillende manieren van kelderdichting waarmee u een teveel aan vochtigheid kunt bestrijden. De eerste optie is kelderdrainage waarbij een drainagesysteem wordt aangebracht. Een andere manier van kelderdichting is het aanbrengen van een bekuiping, waarbij de ruimte wordt gecementeerd. Tot slot is het mogelijk om de kelder waterdicht te maken door de wanden te injecteren. U vindt hier meer informatie over de verschillende manieren van kelderdichting.

kelderdrainage plaatsen

Kelderdrainage

Als er veel vocht in de kelder aanwezig is dan is het verstandig om te kiezen voor kelderdrainage als kelderdichting techniek. Bij kelderdrainage wordt een drainagesysteem aangebracht. U hebt de keuze uit verschillende vormen van kelderdrainage. Water infiltreert vaak op de plek waar de keldervloer en de kelderwanden elkaar raden (de klimnaad). Als dit het geval is dan kunt u het beste randdrainage aan laten brengen door een vakman uit Antwerpen. Komt er water via de vloer de ruimte binnen? Dan is het verstandig om vloerdrainage aan te brengen. In dit geval wordt er een noppenmembraan aangebracht. Door de speciale structuur van dit membraan gaat het water via kanaaltjes naar een verzamelpunt. Wanddrainage werkt ongeveer hetzelfde, maar dan met behulp van boxen.

kelderdichting Antwerpen

Vaste of soepele bekuiping

Een andere manier van kelderdichting is het plaatsen van een bekuiping. Bij een bekuiping wordt uw gehele ruimte gecementeerd zodat deze helemaal waterdicht is. Er worden verschillende lagen op de keldermuren aangebracht. De klimnaad, oftewel het aansluitpunt tussen de keldervloer en de keldermuren is erg gevoelig. Daarom wordt hier een versterkte hiel aangebracht. Voordat de vakman uit Antwerpen een bekuiping kan aanbrengen is het erg belangrijk dat de keldervloer waterdicht is. Als u bekuiping wilt toepassen ten behoeve van de kelderafdichting dan hebt u de keuze uit een soepele of een stijve bekuiping. Bij de soepele bekuiping wordt gebruik gemaakt van een soepele folie. Dit is bijvoorbeeld een waterdicht membraan op basis van polymeerbitumen. Hierover wordt vervolgens een laag metselwerk aangebracht. Bij een stijve bekuiping worden de keldermuren bezet met een vochtwerend mortelpleisterwerk. De bekuiping is niet zomaar aangebracht. Dit duurt meestal meerdere dagen, afhankelijk van de afmetingen van de kelder.

muren laten injecteren Antwerpen

Muren injecteren

Het is een optie om opstijgend grondwater tegen te gaan door de wanden te injecteren. Zoals de naam al zegt wordt bij deze vochtbestrijding techniek een gel in de wand geïnjecteerd. Deze gel gaat opstijgend grondwater tegen. De vakman uit Antwerpen zal voor het injecteren om de tien centimeter een gat in de binnenmuur boren, vlak boven de vloerpas. In deze gaten zal hij vervolgens de vochtwerende gel injecteren. De gaten worden vervolgens weer netjes afgewerkt met cement of een voegmortel. De gel wordt vervolgens door de stenen geabsorbeerd waarna na enige tijd een waterkerende laag ontstaat.

Dit is een erg effectieve vochtbestrijding methode. Meer weten over deze methode? Neem vrijblijvend contact op met een vochtbestrijding specialist.

Video: hoe werkt het injecteren van muren?

Hydrofuge

Hydrofuge, staat ook wel bekend als hydrofoberen of impregneren. Hydrofuge is het aanbrengen van een laag op de buitenmuren zodat deze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. De buitenmuur wordt als het ware waterafstotend. Neerslag kan de gevel niet binnendringen, de buitenmuur is bovendien bestemd tegen vorst. Daarnaast ziet de buitenmuur van uw huis in Antwerpen er een stuk mooier uit dankzij hydrofuge. De groei van mossen, algen en schimmels wordt namelijk vertraagd. Er is meestal ook een brandwerend middel aan hydrofuge toegevoegd. Deze vochtbestrijding techniek heeft ook een aantal nadelen. Zo moet u na enkele jaren de techniek herhalen. Door de afstotende laag is het bovendien lastig om later herstelwerken uit te voeren. Tot slot is impregneren alleen mogelijk bij propere buitenmuren welke geen last hebben van opstijgend water.

Muren onderkappen

Als u last hebt van opstijgend water dan is het een optie om de wanden te onderkappen ten behoeve van de vochtbestrijding. Onderkappen is eigenlijk niets anders dan het aanbrengen van een nieuwe waterkerende laag. De wand wordt hiervoor horizontaal ingezaagd op zo’n 2 centimeter boven de vloerpas. Vervolgens wordt een vochtscherm in de zaagsnede geplaatst, in combinatie met nieuw cement. Om de stabiliteit van de woning te bewaren werken de vakmannen uit Antwerpen altijd per deel van maximaal een meter. Onderkappen is een grote klus. Het kost veel tijd, het is niet goedkoop en het is erg arbeidsintensief. Daarnaast beschadigen zowel de buiten- als binnenmuren waardoor u deze opnieuw moet afwerken. Opstijgend water is echter verleden tijd.

Last van vochtplekken op de muur?

Kom in contact met een specialist die de vochtproblemen snel en effectief verwijderd.

Vrijblijvend contact
vochtigheid in huis

Gevolgen van vocht in huis

Veel vochtigheid in uw woning in Antwerpen heeft vele gevolgen. Allereerst kunt u lichamelijke klachten krijgen zoals pijnlijke spieren en problemen met de luchtwegen. Als u astmatische klachten of reumatische klachten hebt dan kunnen deze verergeren. Daarnaast kunnen huisstofmijt en schimmels goed gedijen in ruimtes met veel vochtigheid. Mensen zijn vaak allergisch voor de allergenen die worden verspreid door deze organismen. Hierdoor kunt u klachten krijgen als benauwdheid, vermoeidheid, hoofdpijn en hoesten. Er ontstaat bovendien een aantrekkelijke ruimte voor ongedierte als zilvervisjes, papiervisjes en pissebedden. Maar ook uw woning zelf blijft niet ongedeerd. Het is denkbaar dat de wanden worden aangetast en dat bijvoorbeeld hout begint te rotten.

vochtplekken Antwerpen

Vochtige muren

Hebt u last van vochtige wanden? Dit kan veel schade veroorzaken. Vochtige wanden kunnen ontstaan door verschillende vochtproblemen. Zo kunt u bijvoorbeeld last hebben van opstijgend water. U zult dan vooral last hebben van vochtige binnenmuren op grondniveau. Het is daarnaast mogelijk dat er vochtplekken ontstaan nadat u de spouwmuur hebt laten na-isoleren. Hierdoor is er voor het huishoudelijk vocht geen mogelijkheid meer om via de wanden naar buiten te gaan. Als de wanden op verschillende hoogtes nat zijn, dan hebt u waarschijnlijk te maken met doorslaand water. Bevindt de wand zich aan een vochtige ruimte, zoals de badkamer? Dan is het mogelijk dat het gaat om condensatievocht.

professioneel verwijderen van schimmels

Schimmels verwijderen

Voordat u schimmel gaat verwijderen is het belangrijk dat u de bron laat bestrijden. Als u geen maatregelen op het gebied van vochtbestrijding neemt dan is het namelijk denkbaar dat de schimmel gauw weer terug komt. U kunt met verschillende chemische middelen schimmel verwijderen. Er zijn echter ook een hoop huis-tuin-en-keuken producten waarmee u het kunt proberen. Zo kunt u bijvoorbeeld soda gebruiken. Dit is milieuvriendelijk, niet gevaarlijk en het stinkt niet. Als dit niet werkt dan kunt u javel gebruiken. Maak hiervoor een oplossing van 25ml javel op een liter water en doe dit in een plantenspuit. Pas op voor dampen die vrijkomen.

condensatievocht verhelpen Antwerpen

Luchtvochtigheid in huis

Vochtproblemen leiden al gauw tot een hoge luchtvochtigheid in huis. Met deze term wordt de hoeveelheid waterdamp die is opgelost in de lucht bedoeld. Deze hoeveelheid wordt in een percentage uitgedrukt. Hoe hoger het percentage, hoe meer waterdamp er in de lucht zit. Zowel een te lage als een te hoge luchtvochtigheid is niet goed. Het ideale percentage ligt tussen de 40% en 60%. Als u een te hoge luchtvochtigheid in huis hebt, dan hangt er een muffe geur en kunnen en problemen als schimmels ontstaan. Als het percentage lager ligt dan is het denkbaar dat u onder andere last krijgt van hoofdpijn, een droge hoest en vermoeidheid.

Zorgen voor goede ventilatie

Zoals u hebt gelezen kan een teveel aan vochtigheid vervelende gevolgen hebben voor uw woning, maar ook voor uzelf. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat u gezondheidsklachten krijgt als u niet voldoende ventileert. U moet daarom altijd ventileren. Bij nieuwbouw en bij grote verbouwingen zijn ventilatiesystemen verplicht sinds 2006. Maar als u geen ventilatiesysteem hebt dan is het belangrijk dat u zelf maatregelen neemt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ventilatieroosters bij uw ramen te plaatsen. Daarnaast kunt u elke dag de vensters op tochtstand zetten zodat er frisse lucht binnenkomt. Alleen ventileren is echter niet genoeg. Verluchten is namelijk ook erg belangrijk. Hoe vaak u dit moet doen is onder andere afhankelijk van de mate van vervuiling, de wind, het temperatuurverschil, de ligging van uw huis in Antwerpen en de grootte van de vensters. Er wordt aangeraden om in ieder geval twee maal daags een kwartier te verluchten. U doet dit door de ramen en buitendeuren helemaal open te zetten. Op deze manier ververst u een grote hoeveelheid lucht.

Salpeter op de muren

Als er een witte aanslag op uw binnen- of buitenmuren zit dan is de kans groot dat u last hebt van salpeter. Salpeter wordt veroorzaakt door opstijgend water uit de grond. Het is mogelijk dat dit water verontreinigd is. Salpeter ontstaat namelijk als er chemische elementen in het water, zoals ammoniak, en nitraatbacteriën op het aanwezige kaliumcarbonaat in voeg- en metselwerk reageren. Komt dit mengsel vervolgens in contact met zuurstof? Dan ontstaat er een witte, poederachtige aanslag op de wanden van uw woning in Antwerpen. U zult salpeter vooral op vochtige wanden in slecht geventileerde ruimtes vinden. Een groot nadeel van salpeter is dat de vochtproblemen blijven bestaan. Door aanwezige muurzouten wordt namelijk nog meer water aangetrokken. Hierdoor worden de vochtproblemen alleen maar groter. Uiteindelijk kan dit ervoor zorgen dat de wanden van uw huis worden aangetast. Het is daarom cruciaal om spoedig de problemen te laten bestrijden door een specialist uit Antwerpen.

zelf vochtproblemen herkennen en bestrijden

Hoe kunt u zelf vocht bestrijden?

Het is een mogelijkheid om zelf vochtigheid te bestrijden. Het is hierbij allereerst zaak om vochtigheid in huis zoveel mogelijk te voorkomen. U doet dit bijvoorbeeld door kort te douchen met de ventilator aan, te koken met de wasemkap aan en door uw was buiten te laten drogen. U doet uiteraard ook aan vochtbestrijding door regelmatig te ventileren en verluchten zoals eerder beschreven. Daarnaast is het een optie om bepaalde vochtbestrijding technieken zelf uit te voeren. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf uw wanden injecteren met producten die verkrijgbaar zijn bij de bouwmarkt. Houd er echter rekening mee dat u met een professionele vochtbestrijding vakman uit Antwerpen een beter resultaat zult behalen.

zelf luchtvochtigheid meten

Zelf luchtvochtigheid meten

Bij het bepalen van de luchtvochtigheid wordt rekening gehouden met de luchtdruk en de temperatuur. U kunt zelf de luchtvochtigheid meten met behulp van een hygrometer. Een hygrometer koopt u in de winkel voor zo’n €15,-. Hygrometers hebben vaak nog andere functies waarmee u ook de luchtdruk en de temperatuur kunt meten. Weerstations hebben ook vaak een hygrometer. Zoals u hebt gelezen ligt de meest ideale luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Geeft de hygrometer meer dan 60% aan? Dan is het belangrijk om te ventileren. Is het percentage juist lager dan 40%? Dan moet u de vochtigheid omhoog zien te krijgen door bijvoorbeeld eens zonder wasemkap te koken.

vocht bestrijden in Antwerpen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Hebt u last van vochtigheid in uw woning in Antwerpen en bent u daarom op zoek naar een vochtbestrijding specialist? U bent bij ons aan het juiste adres. Wij zijn namelijk een netwerk van meerdere specialisten op het gebied van vochtbestrijding in heel Vlaanderen. Er is dus ook altijd iemand beschikbaar in Antwerpen of in de buurt van Antwerpen. Van kelderdichting tot aan impregneren, de vakmannen uit ons netwerk zijn u graag van dienst! Vul daarom vandaag nog de offertepagina in zodat wij u gratis en vrijblijvend een aantal (max. 5) offertes kunnen sturen. Vergelijk deze met elkaar op basis van voorwaarden en prijs en kies vervolgens zelf welk vochtbestrijding specialist bij u langskomt in Antwerpen!