Vochtproblemen in Antwerpen?

Vergelijk vrijblijvend offertes van vochtspecialisten en bespaar tot 30%!

Gratis offertes aanvragen

Vochtbestrijding Antwerpen

Om te voorkomen dat u last krijgt van opstijgend of doorslaand vocht, houtrot, schimmel of andere vochtproblemen, is het zaak om te zorgen voor een goede vochtbestrijding. Technieken die onder de vochtbestrijding vallen zijn het waterdicht maken van de kelder, het impregneren of injecteren van de gevel, het onderkappen van de muren of het tegengaan van doorslaand regenwater. De kosten voor de inzet van een vochtspecialist uit Antwerpen voor het bestrijden van vochtoverlast hangen af van een aantal factoren.

Wij zijn een netwerk van vochtspecialisten werkzaam in Vlaanderen. Via de offertepagina vraagt u gemakkelijk en snel tot maximaal 5 vrijblijvende prijsopgaven aan van bedrijven uit de regio. Deze kunt u vervolgens vergelijken op prijs en aanbod.

vochtbestrijding expert Antwerpen

Vochtproblemen in huis

De meeste vochtproblemen ontstaan doordat men te weinig aandacht heeft besteed aan de kelderdichting of het injecteren van de buitenmuren. Daarnaast is het mogelijk dat door de jaren heen het niveau van het grondwater is gestegen, wat onder meer tot opstijgend vocht in de kelder leidt. Wanneer er sprake is van vochtproblemen, dan gaat het in de meeste gevallen om vochtplekken, lekkage of schimmel. Omdat dergelijke zaken tot gezondheidsklachten kunnen leiden, is het van belang om spoedig een vochtbestrijding expert uit Antwerpen in te schakelen. Met behulp van speciale technieken zoals het hydrofoberen, impregneren en injecteren van de wanden zorgt de vochtspecialist voor een oplossing.

vochtproblemen Antwerpen

Vochtproblemen herkennen Antwerpen

De vochtproblemen die ontstaan door een hoge luchtvochtigheid, zijn allemaal redelijk eenvoudig te herkennen door de leek. Zo is bijvoorbeeld schimmel goed zichtbaar in badkamers en keukens, met name de zwarte gevaarlijke variant. Daarnaast is het afbladderen van verf, het loslaten van behang en het ontstaan van randjes rondom de plinten een goede aanwijzing voor het optreden van vochtproblemen. Daarnaast adviseert menig vochtspecialist uit Antwerpen om regelmatig alle ruimtes te controleren. Met name bij slecht geventileerde ruimtes is het verstandig de kozijnen te controleren op eventuele houtrot. Dit doet u eenvoudig met behulp van een schroevendraaier. Als het hout poreus is, betekent dit een vochtprobleem.

Navigeer op deze pagina naar:

vochtplekken op de muren

Vochtige muren

Vochtige muren ontstaan op verschillende manieren, maar de grootste veroorzaker is opstijgend vocht. Het opstijgend grondwater trekt meestal via de fundamenten de gevelmuur binnen, en werkt zich vervolgens naar boven. Wanneer er sprake is van vochtige buiten- of binnenmuren, dan ziet u dit waarschijnlijk aan vochtplekken die op de muur ontstaan, of bij problemen met afbladderende verf en loslatend behang. Daarnaast is het mogelijk dat door de hoeveelheid vocht in de spouwmuur, de isolatie vermindert.

Het is daarom belangrijk direct de juiste technieken voor vochtbestrijding toe te passen. Een vochtbestrijding expert uit ons netwerk helpt u met alle plezier verder.

salpeter op de muren

Salpeter op de muren

Salpeter is een witte aanslag op de buitenmuur, welke ontstaat door opstijgend grondwater. Er ontstaat een reactie tussen de chemische elementen van het grondwater, zoals ammoniak en nitraatbacteriën, en kaliumcarbonaat in het metselwerk. Vervolgens ontstaat kaliumnitraat onder invloed van zuurstof, waardoor er een harige, witte uitslag op de buitenmuur ontstaat. Salpetervorming komt vooral voor op slecht geventileerde en vochtige muren in uw huis in Antwerpen. Salpeter ziet er niet mooi uit, maar het brengt nog vervelendere problemen met zich mee. Een belangrijke eigenschap van salpetervorming is namelijk dat het vochtigheid aantrekt. Hierdoor wordt het probleem in stand gehouden, de muur wordt alleen maar vochtiger. Het is daarom erg belangrijk om de salpeter te bestrijden.

opstijgend vocht Antwerpen

Wat is opstijgend vocht?

Ziet u vocht aan de onderkant van uw muren? Dan heeft u mogelijk last van een opstijgend vochtprobleem. Opstijgend vocht is één van de meest voorkomende vochtproblemen bij oudere woningen in Antwerpen. Opstijgend vocht is eigenlijk niets anders dan vochtigheid uit de grond dat door een stenen muur wordt geabsorbeerd. De buitengevel werkt hierbij als een spons. De muur neemt door zijn hygroscopische zouten constant water op en wordt daarom steeds vochtiger aan de onderkant. Hierbij worden zowel de muurafwerking als het metselwerk erg aangetast. U kunt bij zowel de binnen- als buitenmuren last krijgen van opstijgend vocht. Dit fenomeen ontstaat meestal omdat een beschermende waterkering ontbreekt. Hierdoor is voor het grondvocht de weg via de fundering naar de binnenmuren helemaal open. Daarnaast kan een fout geplaatst of beschadigd vochtscherm resulteren in opstijgend vocht.

vochtbestrijding opstijgend vocht Antwerpen

Opstijgend vocht bestrijden Antwerpen

Het bestrijden van opstijgend vocht kan met behulp van verschillende methoden. De belangrijkste oplossing is het injecteren van de wanden. Het vereist enige handigheid, maar het is een optie om zelf op deze wijze de vochtproblemen te bestrijden.

Om de muren volledig waterdicht te maken is het verstandig het te combineren met het impregneren van de buitenzijde. Door het impregneren van het oppervlak voorkomt u dat doorslaand regenwater een kans maakt. Door de methoden te combineren bespaart u aanzienlijk op de kosten.

Muren injecteren Antwerpen

Het injecteren van de binnenmuren is zoals gezegd een mogelijke oplossing voor het tegengaan van opstijgend water. Bij deze methode gebruikt men eerst een boormachine om op gelijkmatige afstanden een gat schuin in de muur te boren. Het zaagsel wordt vervolgens weggezogen en daarna is het tijd voor de injectie met het vochtwerende middel. Als het middel eenmaal is uitgehard, dan is het tijd om het muuroppervlak te herstellen.

Over het algemeen blijft de vochtbestrijding met behulp van een injectie ongeveer 30 tot 40 jaar goed. Daarna is het wellicht nodig om de klus te herhalen. Wilt u extra besparen op het injecteren van uw muren? Kijk dan op Vlaanderen.be voor de beschikbare premies.

Hoe werkt het injecteren van muren?

Bekijk de video en ontdek hoe het injecteren van muren werkt.

Muur onderkappen

Eén van de meest drastische oplossingen voor het tegengaan van opstijgend vocht is het onderkappen van de buitenmuren. Bij deze methode plaatst een vochtbestrijding specialist uit Antwerpen een waterkerende laag aan de onderzijde van de muur. Hoewel dit een zeer adequate oplossing vormt, kost het heel veel tijd en moeite om de buitenmuren te onderkappen. Hiervoor moet men namelijk de gevelmuur inzagen, de vochtkering plaatsen en daarna opnieuw voegen. Dit kan maar met 1 meter per keer, om een muurverzakking tegen te houden. Het onderkappen van de muren wordt daarom enkel bij een volledige renovatie toegepast. In andere gevallen is een muurinjectie geschikter.

Prijzen voor bestrijden van opstijgend vocht

De totaalprijzen voor de vochtbestrijding van een opstijgend vochtprobleem zijn afhankelijk van een aantal factoren. De prijzen worden meestal berekend per lopende meter. In de prijstabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen. Het injecteren van de muur is de goedkoopste methode, maar voor een permanente oplossing is het verstandig om de muren te onderkappen. Dit kost gemiddeld €150,- tot €170,- per vierkante meter. Een dichting van de kelder wordt berekend per vierkante meter en kost gemiddeld €120,- tot €140,- per vierkante meter. De prijzen worden daarnaast nog beïnvloedt door de materiaal- en arbeidskosten.

Prijstabel: vochtbestrijding opstijgend vocht

Vochtbestrijdingsmethode:Gemiddelde prijzen:
Muren injecteren (gel)€100,- tot €120,- per lopende meter
Thermo-injectie in de muur€180,- tot €200,- per lopende meter
Muren onderkappen€150,- tot €170,- per lopende meter
Kelderdichting€120,- tot €140,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn. Vraag dan vrijblijvend en gratis offertes op!

Voorkom vochtproblemen en laat uw muren injecteren!

Bespaar tot wel 30% op de bestrijdingskosten door prijsoffertes te vergelijken.

Gratis offertes aanvragen

water in de kruipkelder

Water in de kruipkelder?

Last van water in de kruipkelder? Water in de kruipkelder kan verschillende oorzaken hebben, en afhankelijk van de oorzaak is een andere techniek voor vochtbestrijding vereist. De meest gebruikelijke oorzaak voor wateroverlast in de kruipruimte is hetzelfde als die in de kelder: grondwater dat in de wanden of vloer trekt. Dit komt doordat grondwater tijdens vochtige periodes onder druk staat, en zo zicht wringt tussen de voegen. Juist doordat in de (kruip)kelder weinig wordt geventileerd, levert het hier snel vochtproblemen op. Het oplossen van grondwater in de kruipkelder gebeurt met behulp van technieken voor het dichten van de kelder. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van menig vochtspecialist uit Antwerpen.

water in de kelder

Grondwater in kelder

Zoals eerder al aangegeven het stijgende niveau van het grondwater, het grootste probleem wat betreft wateroverlast in de kelder. Dit komt doordat de meeste kelders zijn gebouwd op een bepaald grondwaterniveau, en hierboven geen goede bescherming meer bieden. Door de dichting van de kelder te verbeteren zorgt u ervoor dat ook een stijgend grondwaterniveau geen nadelige gevolgen voor uw woning of bedrijfspand in Antwerpen heeft. Is er eerst een kelderdrainage noodzakelijk? Ook dat is geen probleem voor de experts uit ons netwerk. Zij zorgen er in korte tijd voor dat de kelder waterdicht is, zodat de ruimte bewoonbaar is, of u hier voedingsmiddelen kunt opslaan.

kelderdichting in Antwerpen

Kelderdichting Antwerpen

Met een kelderdichting wordt de kelder in Antwerpen helemaal waterdicht gemaakt. Hierdoor is het mogelijk om de ruimte efficiënt te gaan gebruiken. Bijvoorbeeld als berging, voorraadkamer of als extra kamer. Het kan door twee methodes: een kelderdrainage of kelderbekuiping. Met kelderdrainage wordt het te veel aan water afgevoerd. Hiervoor wordt meestal een noppenmembraam of –folie aangebracht in de vloer en de wanden. Het water wordt via een afvoerputje naar het riool afgevoerd. Kelderbekuiping bestaat uit een waterdichte laag, bestaande uit cement en een fixeerlaag.

kelder waterdicht maken in Antwerpen

Hoe kelder waterdicht maken?

Het waterdicht maken van de kelder is een klus waarvoor u het beste de hulp van een vochtbestrijding specialist uit Antwerpen kunt inschakelen. De meest gebruikelijke techniek voor kelderdichting is het injecteren van de keldermuren. Daarnaast is het waterdicht maken van de kelder ook mogelijk met behulp van een zogeheten kelderbekuiping. Bij kelderdichting door middel van kelderbekuiping maken de experts de vloeren en wanden van de kelder ondoordringbaar voor grondwater. Afhankelijk van de gekozen techniek, liggen de kosten voor kelderdichting gemiddeld tot relatief hoog. U zult echter op de lange termijn van diverse voordelen profiteren dankzij de kelderdichting. Wij helpen u graag verder.

Kelderdrainage

Wanneer u overweegt om uw kelder waterdicht te maken, is het waarschijnlijk eerst nodig om het overtollige regenwater te laten weglopen. Dit gebeurt met behulp van één van de technieken voor kelderdrainage. De kelderdrainage bestaat uit het toepassen van een randdrainage, vloerdrainage of wanddrainage. Al deze methoden hebben tot gevolg dat de kelderdichting mogelijk wordt gemaakt. De techniek voor kelderdrainage die het meest geschikt is, is afhankelijk van de locatie van de vochtoverlast. Een expert op het gebied van kelderdrainage kan u helpen bij het maken van de keuze, of een inzicht geven in de prijzen. De prijs voor een kelderdrainage kan oplopen tot €10.000,-.

Keldermuren injecteren

Het injecteren van de keldermuren is een geschikte methode voor het tegenhouden van binnendringend grondvocht. Een kelder bevindt zich onder het maaiveld, hierdoor is de druk op de wanden en de vloer erg hoog. Wanneer de muren niet bestand zijn tegen het grondwater, dringt het naar binnen. De kosten voor het injecteren van de keldermuren is gemiddeld €100,- tot €150,- per vierkante meter. Met deze methode wordt er een speciale gel of vloeistof in de wanden geïnjecteerd. Deze vloeistof hard uit en zorgt voor een waterdichte laag. De totaalkosten zijn afhankelijk van de grootte van de kelder, de mate van het vochtprobleem en het materiaal waarvan de wanden zijn gemaakt.

Vaste of soepele bekuiping

Bij een bekuiping zullen de vochtbestrijding vakmannen uit Antwerpen de keldermuren waterdicht cementeren. Bij deze manier van kelderdichting worden eerst de keldermuren zoveel mogelijk afgekapt om te controleren waar het water naar binnen sijpelt. De lekken worden vervolgens afgedicht met een speciaal vulmiddel. Als dit is gedroogd dan brengen ze een aantal fixeerlagen en cementeringslagen aan. Het proces van de bekuiping kan uiteindelijk 3 tot 4 dagen duren. Als u de kelder waterdicht wilt maken, dan kunt u kiezen voor een vaste of soepele bekuiping. Bij een stijve kelderbekuiping worden de binnenmuren met vochtwerend mortelpleisterwerk bezet. Het is cruciaal dat de bekuiping bestand is tegen grondwaterdruk. Het is daarnaast erg belangrijk dat de binnenmuren proper en vetvrij zijn. Een soepele bekuiping wordt bij een kelderdichting het meest toegepast. Hierbij wordt een waterdichte, soepele folie, zoals een waterdicht membraan, tegen de binnenmuren aangebracht. Hierop komt vervolgens een laag metselwerk en een nieuwe vloer van gewapend beton.

vaste en soepele bekuiping

Kosten van de methodes voor kelderdichting

Houd rekening met een gemiddelde prijs per vierkante meter voor het injecteren van de keldermuren van €100,- tot €150,- per vierkante meter. Kelderdichting langs binnen is goedkoper dan langs buiten. Deze methode is namelijk arbeidsintensiever en het kost meer tijd. In de prijstabel staan een aantal gemiddelde kosten. De totaalprijs is niet alleen afhankelijk van de methode voor kelderdichting, maar ook van de grootte van de kelder en de materiaalkosten.

Kelderdichting methode:Gemiddelde prijzen:
Kelderdrainage€3.000,- tot €10.000,-
Kelderdichting langs binnen€15,- tot €17,- per m²
Kelderdichting langs buiten€60,- tot €80,- per m²
Keldermuren injecteren€100,- tot €150,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn. Vraag dan vrijblijvend en gratis offertes op!

Schakel een vochtspecialist in Antwerpen in voor een kelderdichting.

Vul het offerteformulier in. Vergelijk de aanbiedingen en bespaar tot 30%!

Vrijblijvende offertes aanvragen

doorslaand vocht Antwerpen

Wat is doorslaand vocht?

Heeft u schimmelvorming of vochtplekken op de muur? De term doorslaand vocht staat voor alle neerslag die via een poreuze buitenmuur naar binnen wordt getrokken. Het is dan ook vooral een probleem bij oudere woningen in Antwerpen, waarvan de bakstenen en voegen hersteld moeten worden. Hoe poreuzer de buitenmuur, hoe groter de vochtproblemen. Het behandelen van doorslaand vocht begint bij het beschermen van de buitenmuren tegen ongunstige weersomstandigheden. Zo kunt u ervoor kiezen om de gevel opnieuw af te werken met gevelbekleding, of een laag impregneermiddel over de stenen aan te brengen. Het plaatsen van een nieuwe gevelbekleding is natuurlijk duurder, maar hiermee verbetert u tevens de aanblik van het pand.

doorslaand vocht bestrijden Antwerpen

Doorslaand vocht bestrijden

Doorslaand vocht kan bestrijd worden door vochtwerende verf aan te brengen, door nieuwe gevelbekleding en door de muren te impregneren. Nieuwe gevelbekleding is alleen verstandig als uw huidige gevelbekleding verouderd of te veel beschadigd is, want deze methode is zeer kostbaar. Plaats direct gevelisolatie om te besparen op de energiekosten. Vochtwerende verf is een andere methode. De vakman uit Antwerpen brengt dan een waterwerende verf aan op de buitengevel. Maar de meest gekozen methode is door de muren te behandelen met impregneermiddel. Het impregneermiddel beschermt uw woning tegen vochtdoorslag en voorkomt bovendien de hechting van algen en aanslag.

Muren impregneren Antwerpen

Het impregneren van de muren is één van de populairste methodes om doorslaand vocht te bestrijden in Antwerpen. Het wordt ook wel hydrofoberen of hydrofuge genoemd. Het behandelen neemt namelijk niet veel tijd in beslag, het is een relatief goedkope manier van vochtbestrijding en zeer effectief. Het impregneermiddel vormt namelijk een waterdichte beschermlaag en dringt tot diep in de poriën van het voegwerk en het metselwerk. Zo kan het vocht niet meer binnendringen in de muren. De voordelen van hydrofuge:

 • Het beschermt uw woning tegen binnendringend vocht.
 • Zorgt ervoor dat aanslag en ander vuil minder goed hecht op de muur.
 • Hydrofuge vermindert de opname van schadelijke zure regen.

Hydrofuge; wat doet de vakman?

De vakman uit Antwerpen voert een aantal werkzaamheden uit tijdens het impregneren van de buitenmuren. Voor de beste hechting van het impregneermiddel reinigt hij eerst de gevel voor de hydrofuge, bijvoorbeeld door het te zandstralen of door gebruik van stoom. Daarna doet hij het middel in een elektrische pomp met een spuit. Met de spuit brengt hij het impregneermiddel aan op de muur. Hierbij begint hij altijd bovenaan en werkt dan naar beneden. De vakman werkt zeer nauwkeurig en let erop dat hij geen één plekje overslaat voor het beste resultaat. Zitten er beschadigingen op de muur of zijn de voegen verouderd? Dan is het verstandig om dit eerst te laten repareren.

Prijzen voor het impregneren van de muur

De totaalprijs voor het impregneren van de buitenmuur is afhankelijk van de werkzaamheden, de grootte van de muur en de materiaalkosten. Alleen impregneren kost ongeveer €10,- per vierkante meter, maar wanneer u de gevel ook laat reinigen bent u ongeveer €20,- kwijt per m2. Opnieuw laten voegen, reinigen en impregneren? Voor het complete pakket moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €35,- per m2.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs:
Alleen impregneren€10,- per m²
Reinigen & impregneren€20,- per m²
Opnieuw voegen, reinigen en impregneren€35,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Wilt u exact weten wat de kosten zijn. Vraag dan vrijblijvend en gratis offertes op!

Last van doorslaand vocht?

Vind eenvoudig de beste specialist uit de regio Antwerpen! Vergelijk en bespaar tot 30%!

Gratis offertes aanvragen

Wat is condensatievocht?

Zijn uw ramen vaak beslagen aan de binnenkant of heeft u soms vocht op het plafond en de wanden? Condensatie is één van de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen. Condensatievocht ontstaat als er niet genoeg wordt geventileerd waardoor er teveel vochtige lucht ontstaat. Condensatie ontstaat als vochtige, warme lucht tegen een koel oppervlak afkoelt. Hiertegen ontstaat condensatievocht. Een goed voorbeeld hiervan is een spiegel die beslaat als u hier tegenaan blaast. De lucht die u uitademt is warm, als deze in aanraking komt met de koude spiegel dan ontstaan er kleine waterdruppeltjes. Een huishouden van vier personen in Antwerpen produceert iedere dag circa 10 tot 15 liter condensatievocht. Dit ontstaat door te ademen en zweten, maar ook bijvoorbeeld door te koken, douchen, dweilen en door het drogen van was. De badkamer, keuken en kruipkelder en kelder zijn dan ook het meest gevoelig voor condensatievocht.

Hoe condensatievocht bestrijden?

Condensatievocht is nooit helemaal te vermijden. Het ontstaat namelijk bij het koken, wassen en het douchen. Maar u kunt wel voorkomen dat condensatievocht een probleem wordt in uw huis in Antwerpen, namelijk door te ventileren.

Ventileren is de enige oplossing om condens af te voeren. Natuurlijke ventilatiemogelijkheden bestaan uit de naden en kieren in uw woning, de ventilatieroosters in de kelder en de ramen en door simpelweg een raampje open te zetten. Is er bijna geen natuurlijke ventilatiemogelijkheden? Dan is een mechanisch ventilatiesysteem een goede oplossing. Deze zet u eenvoudig aan wanneer het nodig is, bijvoorbeeld wanneer u aan het koken bent.

condens

Luchtvochtigheid in huis

Zoals eerder al aangegeven, ontstaan de meeste problemen als houtrot, vochtplekken en schimmel door een te hoge luchtvochtigheid in huis. Een slechte luchtvochtigheid levert bovendien een verergering van de klachten op voor mensen met astma- en reumaklachten. Een te hoge vochtigheidsgraad in de lucht, is meestal het gevolg van een gebrek aan ventilering. Het ventileren van woningen en bedrijfspanden is dan ook essentieel voor een gezond leef- en werkklimaat. Is het in bepaalde ruimtes niet mogelijk om een raam te openen? Overweeg dan een integraal ventilatiesysteem. Dit zorgt ervoor dat de frisse lucht die er is door het hele pand gecirculeerd wordt.

luchtvochtigheid in huis Antwerpen

Zelf luchtvochtigheid meten

Het meten van de vochtigheidsgraad in uw woning is heel eenvoudig te doen met een standaard vochtigheidsmeter. Deze geeft in percentages aan hoeveel vocht er in de ruimte zit. Een meting tussen de 40 en 60 procent geeft hierbij een goede waarde aan. Is de vochtigheidsgraad hoger? Dan is het zaak om een paar maatregelen te treffen. Wil u de hoeveelheid vocht in een wand meten? Ook hiervoor bestaat een speciaal meetapparaat. Het is echter onnodig om deze aan te schaffen. Mocht u vermoeden dat er sprake is van vochtproblemen, dan adviseren wij toch contact op te nemen met een erkend vochtspecialist uit Antwerpen. Vraag via ons netwerk meerdere vrijblijvende offertes aan en vergelijk diverse bedrijven uit Antwerpen.

Zorgen voor goede ventilatie

Ventilatie is ontzettend belangrijk om vochtproblemen in huis te bestrijden. Een gemiddeld huis in Antwerpen is namelijk goed geïsoleerd. Als u niet goed ventileert dan kan dit resulteren in een slechte luchtkwaliteit. De uitgeademde lucht van de mens moet zo snel mogelijk weg kunnen stromen zodat hij of zij weer verse lucht kan inademen. Als u niet genoeg ventileert dan ontstaat er een slechte luchtcirculatie. Maar er ontstaat in huis niet alleen vochtigheid door te ademen. Ook door te wassen, douchen en koken ontstaat waterdamp. Een gemiddeld gezin met twee kinderen produceert iedere dag wel 10 tot 15 liter vocht. Als deze nergens naartoe kan dan zal het op muren, ramen en plafonds gaan condenseren waardoor schimmelvorming en andere vochtproblemen ontstaan. Het is daarom cruciaal om in een goed ventilatiesysteem te investeren in ruimtes waar veel vochtigheid wordt geproduceerd, zoals de badkamer. Daarnaast is het belangrijk om iedere dag de ramen en de ventilatieroosters open te zetten ten behoeve van de vochtbestrijding.

Vocht in huis Antwerpen

Vocht in huis merkt u aan beslagen ramen in de ochtend, een muffe en bedompte lucht en een hoge luchtvochtigheid. Uw was droogt hierdoor bijvoorbeeld langzamer in de woning en daarnaast veroorzaakt het schimmelvorming.

Ook de energiekosten van uw woning in Antwerpen worden hoger, want droge lucht is gemakkelijker om te verwarmen. Met meer vocht in het huis moet u dus meer stoken. Blijf daarom goed ventileren en laat een vochtdetectie uitvoeren om de oorzaak van het vochtprobleem te onderzoeken.

vochtproblemen Antwerpen

Vochtplekken door lekkage

Het is denkbaar dat door een lekkage vochtplekken ontstaan. Dit is bijvoorbeeld het geval als een leiding springt. Om erachter te komen waar de lekkage zich precies bevindt kunt u lekdetectie laten uitvoeren door een vakman uit Antwerpen. Vochtplekken kunnen resulteren in schade aan binnen- of buiten muren en het plafond. Als u zeker weet dat het probleem dankzij vochtbestrijding verholpen is dan kunt u proberen de vochtplekken te verwijderen. U moet in dat geval allereerst de beschadigde muurafwerking verwijderen. Zit er schimmel bij de vochtplekken? Breng dan eerst een anti-schimmelmiddel aan. Vervolgens kunt u met een plamuurmiddel de beschadiging wegwerken. Als u geen ervaren klusser bent dan kunt u voor de afwerking het beste een vochtbestrijding specialist uit Antwerpen inschakelen.

vocht in huis Antwerpen

Gevolgen van vocht in huis

Wie last heeft van vocht in huis, zal van de vochtige plekken zelf niet veel merken, maar de gevolgen hiervan zijn groot, en in sommige gevallen zelfs gevaarlijk. Het grootste gevaar is een hoge luchtvochtigheid. Hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe groter de kans op schimmel, houtrot, ademhalingsproblemen en ongedierte. Waar sommige schimmels geen gevolgen hebben, is er een soort die kan leiden tot braakneigingen en een stikkend gevoel. Het bestrijden van schimmels is daarom zeer belangrijk. Een andere oplossing is het ventileren van uw huis. Hoe beter de ventilatie, hoe meer vocht zal verdampen. Ventilatie is dan ook de meest goedkope vorm van vochtbestrijding.

zelf vochtproblemen herkennen en bestrijden

Hoe kunt u zelf vocht bestrijden?

Het tegengaan van vochtproblemen is iets waar elk huishouden in Vlaanderen mee te maken krijgt. Er bestaan dan ook verschillende huis- tuin- en keukenmiddeltjes die een bijdrage leveren aan een beter woonklimaat. Ten eerste is het verstandig om tijdens het koken en douchen een raampje open te zetten. Dit voorkomt condens en daarmee een hoge luchtvochtigheid. Een andere tip is om zelfs op regenachtige dagen de ramen in uw woon- en slaapkamers te openen. Hebt u al last van vochtplekken op de muur? Dan moet u niet alleen de achterliggende oorzaak verhelpen, maar ook de uitkomst. Bij menig bouwmarkt in Antwerpen koopt u vochtwerende verf.

vochtspecialist inschakelen Antwerpen

Wat doet de vochtspecialist voor u?

Een vochtspecialist doet meerdere dingen voor u. Van een vochtdetectie om de juiste bestrijdingsmethode te kiezen tot het bestrijden van het vochtprobleem. Zo helpt hij u uitstekend bij een kelderdrainage, het onderkappen van de buitenmuren en het aanbrengen van een ventilatiesysteem. Hij heeft veel kennis en ervaring en weet precies wat er nodig is voor de vochtbestrijding, zo weet u zeker dat de juiste bestrijdingsmethode wordt gebruikt. Een specialist uit Antwerpen:

 • voert eerst een vochtdetectie uit om de oorzaak te onderzoeken;
 • pakt het vochtprobleem op de juiste manier aan;
 • heeft veel vakkennis en ervaring in vochtbestrijding.

Met een vochtspecialist bent u verzekerd van het beste resultaat.

Vind eenvoudig de beste specialist in Antwerpen door offertes te vergelijken!

Offertes aanvragen

schimmel verwijderen Antwerpen

Zelf schimmels verwijderen

Het is niet altijd nodig om een vochtspecialist in te schakelen voor het oplossen van schimmels, maar vaak is het wel verstandig. De vochtspecialist gebruikt namelijk speciale schoonmaakmiddelen en altijd beschermende kleding en een mondkapje. Het inademen van schimmelsporen is namelijk schadelijk voor de gezondheid. Daarnaast onderzoekt de vakman uit Antwerpen direct wat de oorzaak is van de schimmelvorming. U wilt immers niet dat de schimmels direct weer gaan groeien na het oplossen, zo blijft het probleem bestaan. Kleine schimmelplekjes kunt u zelf verwijderen. Op gladde oppervlakken, zoals de tegels in een badkamer, is een spons met schoonmaakmiddel al genoeg.

schimmel in huis voorkomen

Schimmel bestrijden en voorkomen

Schimmels voorkomen is erg belangrijk en één van de meest gebruikte methode hiervoor is door te ventileren. Vooral in de vochtige ruimtes in uw woning, zoals de keuken en de badkamer. Dan voorkomt u een hoge luchtvochtigheid door een te veel aan condensatievocht. Preventief de muren impregneren voorkomt latere vochtdoorslag. Wanneer er eenmaal schimmelvorming is geconstateerd in uw huis, is het belangrijk om de oorzaak te onderzoeken en aan te pakken. Door alleen de schimmels weg te halen, haalt u de oorzaak nog niet weg. Schakel hiervoor een vochtspecialist in. Alleen dan weet u zeker dat er niet weer schimmel wordt gevormd.

Premie vochtbestrijding

U bespaart op de prijs door gratis prijsoffertes te vergelijken van specialisten uit de regio Antwerpen, maar ook door gebruik te maken van een premie voor vochtbestrijding. Bijvoorbeeld de verbeteringspremie van de Vlaamse regering. U moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet uw woning in het Vlaamse gewest staan en moet de woning minstens 25 jaar oud zijn. Voor de vochtbestrijding krijgt u maximaal 750 euro. De hoogte waar u recht op heeft is afhankelijk van de facturen die u instuurt en uw inkomen. Op vlaanderen.be leest u meer over de voorwaarden en het aanvragen van de premie. De verbeteringspremie vormt binnenkort een onderdeel van de renovatiepremie.

Handige links

 • De renovatiepremie: Lees hier meer over de voorwaarden van de renovatiepremie.
 • Premiezoeker: Gebruik de premiezoeker om te zien welke premies er in uw gemeente gelden.

Voordelen vochtspecialist Antwerpen

Het is belangrijk om het oplossen van vochtproblemen professioneel en op de juiste manier aan te pakken. Vocht beschadigt uw woning in Antwerpen, zorgt ervoor dat u meer moet stoken en dus meer kwijt bent aan de energiekosten en is slecht voor uw gezondheid.

Er zijn vele bestrijdingsmethodes en de vochtspecialist weet precies welke methode geschikt is voor uw vochtprobleem. Een ander voordeel van een specialist uit Antwerpen is dat u zeker weet het oplossen van de vochtproblemen op de juiste manier gebeurd.

De voordelen op een rijtje:

 • Met een vochtdetectie weet u zeker dat de juiste bestrijdingsmethode gebruikt wordt.
 • Een vochtspecialist uit Antwerpen heeft veel vakkennis en ervaring met vochtbestrijding.
 • Een specialist geeft u graag deskundig advies over de mogelijkheden.
vocht bestrijden Antwerpen
Vrijblijvende offertes van vochtspecialisten

Vrijblijvend offertes aanvragen

Hebt u een vraag over de verschillen tussen het impregneren en hydrofoberen van een gevelmuur? Wilt u weten hoe u schimmel tegengaat, of hoe u opstijgend vocht kunt bestrijden? Of bent u benieuwd naar de kosten voor de inzet van een vochtspecialist uit Antwerpen, die u vakkundig wil helpen bij de vochtbestrijding? Dan zit u bij ons goed.

Wij werken samen met een groot aantal specialisten op het gebied van vochtbestrijding en werkzaamheden omtrent daken. Geef uw wensen via de offertepagina aan ons door, en wij bieden u spoedig tot maximaal 5 vrijblijvende offertes aan van professionals uit Antwerpen. Het is aan u om te kiezen voor een vochtspecialist die bij u past.