vochtbestrijding doe het zelf

Vochtbestrijding doe het zelf

Om vochtproblemen te voorkomen is het verstandig om te kiezen voor het bestrijden van vocht. Er zijn diverse methodes die u toe kunt passen als u kiest voor doe het zelf vochtbestrijding. Denk aan het waterdicht maken van uw kelder of het injecteren of impregneren van uw muren. Als u last heeft van opstijgend vocht, condensatievocht of vochtige muren en kamers in huis is het tijd voor het bestrijden van de waterproblemen. Wij informeren en adviseren u om vocht te bestrijden door doe het zelf vochtbestrijding. Zo weet u zeker dat u door doe het zelf van de vochtproblemen af komt.

Hoe herkent u vocht in uw huis?

Er zijn diverse manieren waardoor u problemen met vocht in huis kunt herkennen. Denk aan een muffe lucht, vochtige muren, behang dat afbladert en verf waar vochtplekken in verschijnen. Ook kan het zijn dat u last krijgt van optrekkend water, via bijvoorbeeld de kelder. Daarnaast ziet men bij vochtproblemen vaak condensatievocht of infiltratievocht op sommige plekken in huis. Er zijn veel tekenen die wijzen op vochtproblemen in huis. Gelukkig is het mogelijk om deze vochtproblemen op te lossen door doe het zelf vochtbestrijding. Weet u niet zeker of het condensatievocht of infiltratievocht is in huis? Een specialist helpt u graag.

Soorten vocht

Er zijn diverse soorten vocht waar u last van kunt hebben in huis. Er bestaat opstijgend vocht, condensatievocht en infiltratievocht. Opstijgend vocht begint vaak in de kelder, doordat de muren water opnemen. Dit stijgt naar boven. Condensatievocht ontstaat vaak door te weinig ventilatie en temperatuurverschillen. Condensatievocht is te herkennen aan de waterdruppels op de ramen of schimmelvlekken. Infiltratievocht is water dat naar binnen dringt door gaten en scheuren in de muren. Bij infiltratievocht is het belangrijk dat de gaten opgevuld worden met een vochtwerend middel. Alle soorten vocht kunt u bestrijden door doe het zelf vochtbestrijding.

zelf vochtproblemen oplossen
zelf muren injecteren

Zelf muren injecteren

Een vorm van vochtbestrijding is het injecteren van een muur. Hierbij wordt de muur geïnjecteerd met een vochtwerend middel, om vochtproblemen zoals opstijgend water of een vochtige kelder te bestrijden. Door te kiezen voor doe het zelf vochtbestrijding gaat u aan het werk met injecteren. Hierbij moet u gaten maken in de muur, welke u eerst aftekent. Vervolgens boort u de gaten van maximaal twintig millimeter en minimaal veertien millimeter, op hoogte van een halve meter in een hoek van tien tot dertig graden. Op deze manier loopt het vochtwerende middel gemakkelijk naar beneden tijdens het injecteren. Na het injecteren kunt u aan het werk met doe het zelf impregneren.

zelf vochtproblemen bestrijden

Zelf de kelder waterdicht maken

Naast het doe het zelf injecteren en doe het zelf impregneren, is het een mogelijkheid aan het werk te gaan met het waterdicht maken van de kelder om vochtproblemen tegen te gaan. Voor het bestrijden van vochtproblemen in de kelder en het waterdicht maken hiervan zijn verschillende mogelijkheden. Hierbij moet u denken aan stijve bekuiping, soepele bekuiping en drainage. Doordat beide vormen van bekuiping om specifieke kennis vraagt, is het bij het waterdicht maken van de kelder verstandig om te kiezen voor drainage of u schakelt de hulp in van een vakman. Wij brengen u graag in contact met een specialist om uw vochtproblemen te bestrijden.

Zelf schimmel verwijderen

Eén van de meest voorkomende vochtproblemen is schimmel. Doordat schimmel erg zichtbaar is, grijpt men snel naar vochtbestrijding om het op te lossen. Schimmel kan diep zitten, waardoor het soms moeilijk is om te verwijderen. Als u aan het werk gaat met vochtbestrijding om schimmel te verwijderen, moet u uzelf goed beschermen tegen de schadelijke stoffen die voortkomen uit schimmel. Het hangt van het materiaal af waar de schimmel zich aan heeft gehecht wat voor soort vochtbestrijding u kan passen. Een specialist in vochtbestrijding kan u meer informatie geven over het bestrijden van de schimmel in uw woning.

Vochtbestrijding producten

Er zijn veel producten beschikbaar om vocht te bestrijden. Het hangt vaak af van de soort vochtproblemen welke producten u moet gebruiken. Wilt u de kelder waterdicht maken, de buitenmuren impregneren, opstijgend vocht bestrijden of infiltratievocht oplossen? Bij opstijgend vocht moet u een geschikt injecteermiddel vinden om de muren mee te injecteren en bij het impregneren heeft u een impregneermiddel nodig. Wanneer u aan het werk gaat met vochtbestrijding gaat u naar een bouwmarkt waar zij u graag informeren over welke producten het beste werken in de strijd tegen vochtproblemen. Daarnaast brengen wij u in contact met een expert in het bestrijden van vocht.

Last van vochtproblemen in huis? Doe het zelf!

Wij geven tips voor doe het zelf vochtbestrijding, zoals injecteren, kelderdichting of schimmel verwijderen.

kosten vochtbestrijding

Contact met een specialist

Heeft u last van vochtproblemen en wilt u graag zelf de vochtbestrijding verzorgen? Het is mogelijk om een muur te impregneren of een vochtige kelder of muur op te lossen. Een vochtige ruimte is natuurlijk niet prettig en soms is het niet mogelijk om iemand in te schakelen voor het oplossen van vochtproblemen. Wij helpen u graag door u verder te informeren over de mogelijkheden voor doe het zelf vochtbestrijding. Ook brengen wij u graag in contact met een specialist, die u tips geeft voor het bestrijden van waterproblemen en ervoor zorgt dat u geen last meer heeft van vochtige ruimtes of vochtige muren. Vul het formulier in om in contact te komen met een specialist uit ons netwerk.