Dakwerker in Dilbeek nodig?

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot 40%!

Gratis offertes aanvragen

Dakwerken Dilbeek

Wilt u dakwerken uitvoeren? Is uw dak aan vervanging toe? Wilt u uw dak renoveren of is er een reparatie nodig? Schakel voor alle daktimmerwerken in Dilbeek een erkende dakdekker in. U bent bij ons aan het juiste adres voor dakonderhoud, dakrenovatie, dakreparatie en dakreiniging. Ook voor het aanbrengen van dakisolatie, dakbedekking en andere daktimmerwerken. Op deze pagina leest u meer over dakwerken, de mogelijkheden en geven we u inzicht in de kosten.

Met een dakwerker uit ons netwerk uit Dilbeek wordt u gegarandeerd professioneel en snel geholpen. Vul het offerteformulier in voor een aantal offertes van bedrijven uit uw regio. Vergelijk de aanbiedingen op u gemak en weet zeker dat u de dakdekker kiest die het beste bij u past. Ga ook voor de beste deal voor uw dakwerken in Dilbeek en doe een offerteaanvraag!

Navigeer op deze pagina naar:

Prijzen | Onderhoud | Reparatie | Renovatie | Isolatie | Reiniging | Dakbedekking

Wat doet een dakwerker?

Schakel een dakwerker in voor een heel scala aan dakwerken in Dilbeek. Een dakwerker legt dakbedekking zoals bitumen of dakpannen voor u aan, maar voert ook reparaties aan uw dakbedekking uit. Ook voor het regelmatige onderhoud of een uitgebreide dakrenovatie is het mogelijk om een dakwerker in te huren. Met een dakdekker bent u verzekerd van een hoge kwaliteit daktimmerwerken en hoeft u zelf geen gereedschappen aan te schaffen of een hoge trap op. Heeft u een schoorsteen en is deze aan vervanging toe? Schakel een dakwerker in voor een schoorsteenrenovatie en uw schoorsteen is weer als nieuw. Een dakwerker voor:

  • Dakonderhoud en dakreparatie
  • Dakrenovatie en dakreiniging
  • Schoorsteenrenovatie
  • Aanbrengen dakisolatie
  • Dakbedekking
  • Dakcoating
dakwerken Dilbeek

Prijzen van dakwerken

Wilt u graag een dakrenovatie laten uitvoeren? Of is uw dak erg aan onderhoud toe? Hier vindt u meer informatie over de kosten van de dakwerken en de dakdekker. De kostprijs is afhankelijk van een aantal factoren. Bij het aanbrengen van dakbedekking zijn de afmetingen en het soort dakbedekking bijvoorbeeld van belang. Voor een dakreparatie is de omvang en de locatie van invloed op de prijs. Voor eenvoudig dakonderhoud moet u rekening houden met gemiddelde prijzen van €15,- tot €18,- per m². De kostprijs van een complete schoorsteenrenovatie is gemiddeld €500,-. Doe een offerteaanvraag om meer inzicht te krijgen in de kosten voor uw daktimmerwerken in Dilbeek.

Welke dakwerken? Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Dakonderhoud €15,- tot €18,- Gemiddelde kosten per m². Voorbeeld van werkzaamheden reinigen, inspectie en dakgoten schoonmaken.
Dakreparatie €40,- tot €95,- Prijs per m², afhankelijk van type dakbedekking.
Dakrenovatie plat dak €70,- tot €90,- Prijs per m².
Dakrenovatie Hellend dak €70,- tot €110,- Prijs per m².
Dakcoating €30,- tot €45,- Prijs per m² voor het reinigen en coaten van hellend dak met pannen.
Volledige schoorsteenrenovatie €500,- Vanaf prijs voor renoveren gehele stoorsteen.
Nieuwe dakbedekking €22,- tot €200,- Prijs per m². Exacte prijs is afhankelijk van het type materiaal.
Dakisolatie €15,- tot €70,- Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Plaatsen dakkapel €3.000,- tot €4.000,- Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage).

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten hangen af van diverse factoren, denk aan het type dak en de dakbedekking. Vraag daarom diverse offertes aan en ontdek de exacte totaalprijs!

Uurtarief dakdekker

Bij sommige klussen geven dakdekkers u de keuze om te betalen per m² of per uur. Rekent de dakwerker per uur? Dan is het uurtarief van een dakwerker is gemiddeld €35,- voor het onderhouden van uw dak. Het tarief voor een dakreparatie of andere kleine klussen is gemiddeld €30,- per uur. Wilt u nieuwe dakbedekking? Dan moet u rekening houden met een gemiddeld uurtarief van €30,- tot €45,- voor de dakwerker.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De kostprijs van de daktimmerwerken is afhankelijke van een aantal factoren. Eén van de grootste factors die de prijs beïnvloeden is de grootte. Bij een renovatie, of het nu gaat om een dak of schoorsteen, is de hoeveelheid werk van belang. Voor het repareren is de kostprijs afhankelijk van de ernst van het probleem en de plek. Naast de arbeidskosten en kosten voor het benodigde materiaal heeft u soms ook nog te maken met voorrijkosten.

Benieuwd naar de prijs van een nieuwe dak?

Vraag offertes aan en kies de dakwerker uit Dilbeek die het beste bij u past!

Gratis offertes ontvangen

Dakonderhoud

Het dak dient ter bescherming van uw huis en die wilt u uiteraard in uitstekende conditie houden. Om dit te garanderen is het noodzakelijk dat u regelmatig dakonderhoud laat uitvoeren door een dakdekker. Bladeren en ander vuil beschadigen uw dakgoten en dakbedekking ernstig. Verwijder daarom minstens één keer per jaar vuil, aanslag en bladeren. Met goed dakonderhoud en dakreiniging voorkomt u lekkages en andere problemen. Om het onderhoud uit te voeren is het essentieel dat u het dak op gaat. Durft u dit niet goed aan of wilt u er zeker van zijn dat het onderhoud goed wordt gedaan? Schakel dan een dakwerker in. Het is ook mogelijk om een onderhoudscontract voor dakwerken af te sluiten. Dan wordt alles voor u geregeld.


dak herstellen

Dakreparatie

Een probleem met uw dakbedekking is erg vervelend. Een daklekkage, schade door een storm of verschoven dakpan wilt u zo snel mogelijk verholpen hebben. De dakwerker begint niet direct met een reparatie, maar inspecteert eerst uw dak. Met de dakinspectie analyseert de dakdekker wat het probleem is en detecteert hij de locatie. In geval van een lekkage is het vinden van de exacte plek van het lek bijvoorbeeld niet altijd eenvoudig. Na de inspectie begint de dakwerker met het repareren van het probleem. Wanneer een reparatie niet meer mogelijk is of de kosten te hoog zijn, is het verstandig om een dakrenovatie uit te laten voeren.


dakrenovatie Dilbeek

Dakrenovatie

Het vernieuwen van uw complete bekapping is een dure aangelegenheid. Voordeliger is het om een dakrenovatie uit te laten voeren. Dit is in een aantal gevallen heel goed mogelijk. Wanneer u dakconstructie nog in goede staat is en er geen grote problemen zijn, is een dakrenovatie erg aantrekkelijk. Vervang een gedeelte van de dakbedekking of het gehele dak. Met een dakrenovatie ziet uw dak in Dilbeek er weer als nieuw uit. Het is daarnaast ook interessant om direct een dakkapel of dakkoepels te laten monteren. Dan geniet u direct van meer ruimte en licht. Doe een offerteaanvraag en schakel een dakwerker in voor uw dakrenovatie in Dilbeek.

dak isoleren

Dak isoleren

Wist u dat u veel warmte verliest door uw dak? De warme lucht stijgt op en verlaat uw woning door uw dak. Het warmteverlies is aanzienlijk lager wanneer uw dak goed geïsoleerd is. Laat uw dakisolatie door een dakdekker aanbrengen voor het beste resultaat. Hoe beter de isolatie is geregeld, hoe minder verlies van warmte. Dit merkt u meteen aan uw lagere energierekening. Doordat u uw huis efficiënter verwarmt, bespaart u niet alleen op de stookkosten, maar houdt u ook rekening met het milieu. Denkt u erover na om uw woning in Dilbeek beter te isoleren door een dakdekker? Dit is onder andere mogelijk met isolatieplaten van minerale wol of kunststof of door spuitisolatie zoals PUR.

dak vernieuwen Dilbeek

Dak vernieuwen

Is een dakreparatie of renovatie door een dakdekker niet meer mogelijk? Dan zit er niets anders op dan uw dak te vernieuwen. Bij het vernieuwen is het belangrijk om de kwaliteit van uw dak te inspecteren. Zijn er problemen met houtrot, doorgezakte gordingen of algehele veroudering? Dan is het verstandig om ook de dakconstructie te vervangen. Wanneer de constructie er nog goed uitziet, is het alleen nodig om de dakbedekking te vernieuwen. Een vernieuwing is de ideale tijd om de uitstraling van uw woning te bepalen. Vergeet niet om de dakgoten en de regenpijpen te laten vervangen door een dakdekker. Met deze dakwerken heeft u weer jaren plezier van uw dak.

daktimmerwerken Dilbeek

Daktimmerwerken

Naast renoveren, isoleren en repareren is het ook mogelijk om een dakdekker andere daktimmerwerken uit te laten voeren. Denk hierbij aan het plaatsen van een dakraam, dakkapel of het aanbrengen van een dakcoating. Laat een dakwerker een overzetdak monteren of behandel uw rieten dak met een brandwerende laag. Wij raden klanten uit Dilbeek aan om de daktimmerwerken over te laten aan een dakdekker. U hoeft niet het dak op, geen veiligheidsmaatregelen te nemen en u hoeft geen speciaal gereedschap of materialen aan te schaffen. De dakwerkers uit ons netwerk hebben ervaring met vele dakwerken en zijn u graag van dienst. Ook een dakwerker inschakelen? Doe een offerteaanvraag voor vrijblijvend contact.

dakpannen leggen Dilbeek

Dakpannen leggen

Heeft u een hellend dak? Dan is de kans groot dat u dakpannen heeft. Een pannendak is erg populair in Dilbeek. De klei- of betondakpannen beschermen uw woning en het is belangrijk dat het leggen en het onderhouden op de juiste manier gebeurd. Wanneer de pannen niet op de juiste manier gelegd zijn, is de kans groot dat u later problemen krijgt met vocht en schimmel. Zelfs waterlekkages met hoge schade zijn dan een gevolg. De dakwerkers uit ons netwerk hebben geruime ervaring in het leggen van betondakpannen en kleidakpannen, deze worden ook wel keramische dakpannen genoemd. Met beton- en kleidakpannen heeft u een keuze uit vele kleuren, maten en coatings. Een pannendak is duurzaam en heeft een lange levensduur.

dakreiniging

Dakreiniging

Met elk soort dakbedekking kunt u last hebben van lelijke aanslag, groei van mos en ander vuil. Dit ziet er niet alleen onverzorgd uit, het is ook schadelijk voor uw dakbedekking. Of dat nu om bitumen, EPDM of dakpannen gaat. Algen en mossen zorgen er bijvoorbeeld voor dat de dakbedekking poreus wordt of dat de naden van dakleer niet meer goed aansluiten. Een lekkage, waterschade en andere schade aan uw dakconstructie en woning zijn het gevolg.

Het is verstandig om de reiniging en het ontmossen uit te laten voeren door een dakwerker. De dakwerker weet precies welke maner van reiniging er nodig is en welk materiaal en schoonmaakmiddel hij moet gebruiken.

Nieuwe dakbedekking of problemen met uw dakconstructie?

Doe een offerteaanvraag voor uw dak en ga ook voor de beste deal!

Gratis offertes aanvragen

Behandeling dak: dakcoating

Een dakcoating kan erg aantrekkelijk voor u zijn. Uw dak wordt beschermd door de dunne laag coating tegen de weersinvloeden. De coating wordt met een hoge druk op de dakbedekking gespoten en sluit alles af. Alle dunne naden, kieren en kleine scheurtjes worden opgevuld met de coating. Welke soort coating er geschikt is voor uw dak, is afhankelijk van de mogelijkheden en de dakbedekking. Wat een groot voordeel van dakcoating is, is dat u uw dak relatief goedkoop kunt beschermen en eventueel de kleur kunt veranderen. Het aanbrengen van een coating verreist veel vakkennis.

Schoorsteenrenovatie

De schoorsteen wordt beïnvloedt door het weer, de rook en andere factoren. U moet er niet alleen voor zorgen dat uw schoorsteen regelmatig schoongemaakt wordt, maar u moet ook niet vergeten om af en toe een schoorsteeninspectie uit te voeren. Is uw schoorsteen verouderd, zijn de voegen niet meer goed of heeft u veel last van rook? Dan is het nodig om een schoorsteenrenovatie uit te laten voeren door een dakdekker. Laat de voegen, het metselwerk of het rookkanaal vervangen met een schoorsteenrenovatie. Maar het is ook mogelijk om de gehele schoorsteen te vernieuwen met een totaalrenovatie.

dakkapellen Dilbeek

Dakkapellen

Een dakrenovatie is het ideale moment om een dakkapel te plaatsen. Heeft u een kleine zolderkamer of weinig ruimte in de badkamer onder een schuin dak? Met een dakkapel creëert u veel ruimte, maar ook lichtinval. De kleine zolderkamer wordt een stuk groter, u heeft geen last meer van weinig sta-ruimte. U kunt de ruimte gebruiken als logeerkamer, kantoor of extra slaapkamer. Door een dakkapel op uw woning in Dilbeek te monteren verhoogt u daarnaast de waarde van uw woning. Een interessante investering! Het is mogelijk om een prefab dakkapel te monteren of om één op maat te laten maken. Een dakwerker plaatst een dakkapel meestal binnen één dag.

dakkoepels Dilbeek

Dakkoepels

Geen schuin dak, maar een plat dak op uw woning in Dilbeek? Dan creëert u veel extra lichtinval door dakkoepels te monteren. Er zijn vlakke dakkoepels en ronde dakkoepels. Meestal worden ze gemaakt van acrylaat of polycarbonaat. Acrylaat is erg populair, maar minder sterk dan polycarbonaat. Voor een lange levensduur is het dus verstandig om voor polycarbonaat te kiezen. Daarnaast is het handig om te kiezen voor een goede geluidsisolatie, anders heeft u veel last van het geluid van regen of hagel op de koepel. Een dakwerker plaatst de koepel graag bij u en brengt de isolatie aan, zodat u geen last heeft van warmteverlies door uw koepel.

dakraam plaatsen Dilbeek

Dakraam plaatsen

Bij een schuin dak is het mogelijk om een dakkapel te plaatsen, maar u kunt er ook voor kiezen om een dakraam te plaatsen. Hiermee creëert u niet meer ruimte, maar geniet u wel van veel lichtinval. Eén van de bekendste soorten dakramen is het tuimelraam. Deze kan geopend worden en draait tot 180 graden om zijn as. Niet alleen handig om uw huis in Dilbeek te ventileren, maar ook om het dakraam aan de buitenkant schoon te maken. Het is ook mogelijk om een uitzetbaar dakraam te laten monteren. Dit soort dakraam kan tot 45 graden naar buiten gedraaid worden en geven een prachtig uitzicht.

overzetdak

Overzetdak

Een overzetdat wordt over een bestaand dak geplaatst door een dakdekker. Meestal wordt een overzetdak van metaal gemaakt. Een dakdekker maakt eerst een nieuw houten frame over het oude dak. Het metalen overzetdak wordt op dit frame vastgeschroefd. Het is vaak niet eens nodig om de oude dakbedekking te verwijderen. Het overzetdak wordt er direct overheen geplaatst. Doordat het materiaal erg licht is, is het niet nodig om de constructie te verstevigen. De levensduur van het nieuwe dak is gemiddeld 30 jaar en vergt weinig onderhoud. U hoeft ook geen extra isolatie aan te brengen, want de extra laag werkt al isolerend genoeg.

daken Dilbeek

Soorten daken

Eén van de populairste soorten is het zadeldak. Deze bestaat uit twee hellende daken in een omgekeerde V-vorm. De hellingshoek van een zadeldak is minimaal 15 graden. Een schilddak wordt minder vaak toegepast. Dit is een combinatie van een zadeldak en twee schuine dakschilden aan de korte zijdes van het dak. We spreken van plate daken als de helling minder is dan 15 graden. Wanneer de hellingshoek groter is dan 15 graden, is het een lessenaarsdak. Een lessenaarsdak heeft maar één dakvlak. Daarnaast hebben we ook nog een mansardedak en een tentdak.

dakwerker Dilbeek

Soorten dakbedekking

Er bestaan vele soorten dakbedekking. De dakbedekking bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw huis in Dilbeek. Voor hellende daken zijn kleidakpannen de meest populaire soort dakbedekking. U heeft daarnaast ook nog de keuze voor leien, riet, shingles of een dakbedekking van metaal. Bitumen en EPDM zijn populaire soorten dakbedekking voor platte daken. Het is ook nog mogelijk om een groendak aan te leggen. Een groendak bestaat uit begroeiing met gras, mos en planten. Afhankelijk van het dak en uw persoonlijke voorkeur, maakt u een keuze uit deze soorten dakbedekking.

Roofing plat dak

Roofing is een ander woord voor bedekking met bitumen op platte daken. Een beschadiging in de roofing of problemen met lekkages heeft gevolgen voor de gehele bekapping. Beschadigingen en lekkages aan de roofing moeten daarom zo snel mogelijk gerepareerd worden. Alleen met een snelle reactie en gedegen dakreparatie voorkomt u vervelende gevolgen. Het is daarom verstandig om een dakwerker uit Dilbeek in te schakelen voor het herstellen van de roofing. Een dakwerker detecteert snel het probleem en voert de dakreparatie aan de roofing vakkundig uit. Ook voor het vervangen van de gehele roofing of andere dakwerken is het verstandig om een dakdekker in te schakelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen voor uw dak?

Doe een offerteaanvraag voor dakwerken. Vergelijk en bespaar op de kosten!

Vrijblijvende offertes

Bitumen aanbrengen

Bitumen

Een andere mogelijkheid is om uw dak te bedekken met bitumen. Naast platte daken wordt het vaak gelegd op dakkapellen, veranda’s en aanbouwen. Bitumen is waterdicht, erg sterk en bestand tegen alle weersomstandigheden. Nadelen van bitumen zijn dat het verslechtert onder invloed van UV-straling en dat het niet elastisch is. EPDM is wel elastisch en beweegt mee. De levensduur van bitumen is redelijk kort, maar daar staat tegenover dat het goedkoop is. Er zijn verbeterde versies van bitumen verkrijgbaar, genaamd APP en SBS, welke elastischer zijn en UV-bestendig.

epdm dakbedekking Dilbeek

EPDM

Eén van de populairste soorten dakbedekking is EPDM. Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer, oftewel EPDM, is synthetisch rubber en heeft veel voordelen. Het leggen van EPDM is niet eenvoudig en moet door een dakdekker aangebracht worden. De levensduur van dit materiaal is ongeveer 50 jaar en het is onderhoudsarm. Het is niet gevoelig voor extreme weersomstandigheden of verschillen in temperatuur, dit maakt het uitermate geschikt. Doordat het materiaal elastisch is, beweegt het mee met temperatuurschommelingen en scheurt het niet. Het enige nadeel is dat het soms los kan laten bij de naden, maar dit is snel te herstellen door een dakdekker.

groendak Dilbeek

Groendak

De laatste optie voor een plat dak is een groendak. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar het heeft ook een lange levensduur. U kunt niet zomaar op elk soort dak een groendak aanleggen. Hiervoor moet de onderlaag geschikt. Er wordt meestal gekozen voor PVC of EPDM als onderlaag onder een groendak. Er bestaan twee soorten groendaken, een extensieve soort en een intensieve soort. Een extensief groendak vergt weinig onderhoud. De beplanting bestaat grotendeels uit vetplaten, mossen en kruiden. Een intensief groendak vergt wel onderhoud en bestaat uit planten, bomen, struiken en mos. Soms worden er ook bloemen en kruiden gepland.

Dakbedekking hellend dak

Voor hellende daken heeft u een keuze uit verschillende soorten dakbedekking. De meest klassieke dakbedekking is riet. Alhoewel rieten daken niet meer zoveel gebruikt wordt, zien we het nog vaak terugkomen bij boerderijen en luxe villa’s. Een andere mogelijkheid is om metaal te gebruiken. Aluminium, koper of zink heeft een lange levensduur en geven uw woning in Dilbeek een uniek uiterlijk.

Shingles zijn steeds populairder en worden voornamelijk gebruikt voor tuinhuisjes. Het is mogelijk te kiezen voor natuurleien of dakpannen. Een pannendak wordt gemaakt van klei of beton en kan geleverd worden in divers kleuren.

Dakpannen

U heeft de keuze uit betondakpannen en kleidakpannen. De goedkoopste dakpannen zijn gemaakt van beton. Deze hebben een iets kortere levensduur dan kleidakpannen. Door de betondakpannen te voorzien van een speciale coating houdt u de groei van algen, mos en andere aanslag tegen. Kleidakpannen worden gemaakt van klei en zijn gebakken. Ze worden ook wel keramische dakpannen genoemd. Ze hebben een glazuurlaag en zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. De levensduur van kleidakpannen is hoog en ze vergen weinig onderhoud. Daarnaast is er tegenwoordig ook pannendak van kunststof mogelijk. Deze worden vaak geleverd in grote platen, waardoor het plaatsen nog sneller gaat.

Rieten dakbedekking

Vroeger werd riet op bijna alle daken gelegd. Dit werd steeds minder door de vele problemen met de brandveiligheid. Tegenwoordig is dit probleem niet meer zo groot. In plaats van een opendak-constructie wordt er nu gebruik gemaakt van een schroef-dakconstructie. Rieten daken wordt niet meer op een open systeem gelegd, maar op een gesloten dak. Het brandgevaar is hierdoor aanzienlijk verminderd. Het is ook mogelijk om een coating aan te brengen over het dak. Hiermee wordt het brandgevaar nog kleiner. Een rieten dak geeft uw huis in Dilbeek een warm uiterlijk en het ziet er luxe uit.

Premie dakwerken

Wilt u uw dak renoveren of isoleren? Vraag hiervoor dan een premie of subsidie aan. Uw netbeheerder geeft een premie wanneer u energiebesparende maatregelen neemt zoals het isoleren van uw woning. Is uw woning ouder dan 30 jaar? Vraag dan een Vlaamse verbeteringspremie aan voor dakwerken bij de Vlaamse overheid. Er gelden wel enkele voorwaarden bij het aanvragen van premies en subsidies. Eén daarvan is dat de dakwerken uitgevoerd moeten worden door een erkende dakdekker. Doe een offerteaanvraag en laat renovatie of het aanbrengen van isolatie uitvoeren door een dakdekker uit Dilbeek.

Voordelen dakdekker

Nog een kort lijstje van de voordelen van een dakdekker:

  • Langere levensduur door goed dakonderhoud
  • Snelle detectie van daklekkages
  • Hoge kwaliteit en goede reparaties
  • Snel leggen van dakbedekking
dakwerken
dakdekker prijzen Dilbeek

Vrijblijvend offertes aanvragen

Zoekt u een dakwerker in Dilbeek? Wilt u daktimmerwerken laten uitvoeren zoals het vervangen van de dakconstructie? Of zoekt u een dakdekker voor nieuwe dakbedekking of het aanbrengen van dakisolatie? De specialisten uit ons netwerk helpen u graag. Naast dakwerken helpen de specialisten u ook bij vochtbestrijding. Vul uw gegevens in op het offerteformulier. U ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes om te vergelijken. U krijgt maximaal 5 offertes. Vergelijk op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies een geschikt dakdekkersbedrijf.