Dakwerker in Genk nodig?

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot 40%!

Gratis offertes aanvragen

Dakwerken Genk

Om de kwaliteit van uw dak te verbeteren of te behouden zijn er verschillende dakwerken die u kunt laten uitvoeren. Deze dakwerken hebben een positief effect op zowel de uitstraling als de kwaliteit van het dak. Denk bijvoorbeeld aan het repareren van een scheur van uw roofing dakbedekking of het vervangen van dakpannen op uw hellend dak.

Zoekt u naar meer informatie over de verschillende dakwerken die een dakwerker uit Genk uitvoert? Op deze pagina vindt u meer informatie over diverse klussen, zoals het plaatsen van dakisolatie, het vervangen van EPDM of het onderhouden van daken. Ook vindt u een indicatie van de kosten. Besparen op uw dakwerken? Vergelijk dan vrijblijvend offertes van diverse specialisten.

Navigeer op deze pagina naar:

Prijzen | Onderhoud | Reparatie | Renovatie | Isolatie | Reiniging | Dakbedekking

Wat doet een dakwerker?

Een dakdekker voert vele verschillende werkzaamheden uit, allen met betrekking tot het behoud of het verbeteren van de kwaliteit van het dak. Een aantal voorbeelden hiervan zijn het aanbrengen van een dakcoating of het uitvoeren van een dakreiniging, maar ook een uitgebreide dakinspectie behoort tot het takenpakket van een dakwerker. Als u benieuwd bent naar de werkzaamheden die een dakdekker uitvoert, dan voorziet één van de vakmannen uit Genk u met veel plezier van meer informatie. Dit zijn over het algemeen de meest voorkomende dakwerken:

  • Dakonderhoud
  • Uitvoeren van dakreparaties
  • Dakrenovaties
  • Schoorsteenrenovatie
  • Plaatsen van nieuwe dakbedekking
  • Dakkapel of dakraam plaatsen
dakwerken Genk

Prijzen van dakwerken

Veel klanten zijn nieuwsgierig naar de kosten die horen bij de verschillende dakwerken. Het is lastig een duidelijke totaalprijs te noemen, omdat de prijzen enorm uiteenlopen. Twee belangrijke onderdelen van de totaalprijs zijn de arbeidskosten en de materiaalkosten. Omdat de arbeidskosten per dakdekkersbedrijf verschillen is het belangrijk om de prijzen van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Alleen dan bent u verzekerd van de beste dakwerker tegen de laagste kostprijs. Op de materiaalkosten kunt u tevens eenvoudig besparen. Wanneer u bijvoorbeeld dakisolatie aan laat brengen, dan betaalt ongeveer €15,- tot €70,- per vierkante meter aan dakisolatie. Door te kiezen voor goedkoop materiaal bespaart u al snel tientallen tot wel honderden euro’s op uw dakisolatie!

Welke dakwerken? Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Dakonderhoud €15,- tot €18,- Gemiddelde kosten per m². Voorbeeld van werkzaamheden reinigen, inspectie en dakgoten schoonmaken.
Dakreparatie €40,- tot €95,- Prijs per m², afhankelijk van type dakbedekking.
Dakrenovatie plat dak €70,- tot €90,- Prijs per m².
Dakrenovatie Hellend dak €70,- tot €110,- Prijs per m².
Dakcoating €30,- tot €45,- Prijs per m² voor het reinigen en coaten van hellend dak met pannen.
Volledige schoorsteenrenovatie €500,- Vanaf prijs voor renoveren gehele stoorsteen.
Nieuwe dakbedekking €22,- tot €200,- Prijs per m². Exacte prijs is afhankelijk van het type materiaal.
Dakisolatie €15,- tot €70,- Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Plaatsen dakkapel €3.000,- tot €4.000,- Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage).

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten hangen af van diverse factoren, denk aan het type dak en de dakbedekking. Vraag daarom diverse offertes aan en ontdek de exacte totaalprijs!

Uurtarief dakdekker

Bij het inschakelen van een dakdekker, zal u in de meeste gevallen te maken hebben met een vaste kostprijs per vierkante meter. Wanneer u wilt is het echter ook mogelijk om een uurtarief af te spreken met de dakwerker. Wat dit tarief is, is afhankelijk van het soort dakwerken dat u uit laat voeren. Dakonderhoud kost ongeveer €35,- per uur terwijl kluswerk ongeveer €30,- per uur kost.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Zoals u waarschijnlijk doorheeft lopen de prijzen voor de verschillende dakwerken enorm uiteen. De totaalprijs wordt onder meer beïnvloed door de materiaal- en de arbeidskosten. Daarnaast is ook het soort dakwerk dat u laat uitvoeren van invloed op de totaalprijs. Het plaatsen van een dakcoating kost bijvoorbeeld ongeveer €30,- tot €45,- per vierkante meter terwijl het plaatsen van nieuwe dakbedekking gemiddeld €22,- tot €200,- per vierkante meter kost.

Dakwerker gezocht voor al uw dakwerken?

Wij brengen u graag in contact met ervaren dakdekkers uit Genk.

Gratis offertes ontvangen

Dakonderhoud

Eén van de dakwerken die een dakwerker uit Genk voor u uitvoert is het plegen van dakonderhoud. Goed dakonderhoud is ontzettend belangrijk om de kwaliteit van het dak te behouden. Onder deze term vallen dan ook tal van werkzaamheden die hier aan bijdragen: denk aan het uitvoeren van een dakreiniging, het aanbrengen van een dakcoating en zelfs het reinigen van dakgoten behoort tot het dakonderhoud dat periodiek uitgevoerd moet worden. Wij raden u aan het onderhoud uit te besteden aan een dakdekker uit Genk. Omdat het onderhoud op hoge hoogte plaatsvindt, is dit niet geheel zonder risico.


dak herstellen Genk

Dakreparatie

Wanneer er sprake is van een kleine beschadiging in de roofing, of als enkele dakpannen zijn gesneuveld in een storm is het mogelijk om een kleine dakreparatie uit te laten voeren door een dakwerker. In de meeste gevallen wordt een dakreparatie snel en vakkundig afgehandeld, zodat u geen overlast van de werkzaamheden ervaart. Hierdoor liggen de prijzen van een reparatie ook relatief laag, vergeleken met andere dakwerken. Vooral een plat dak is gevoelig voor beschadigingen. Reparaties vinden daarom vaker plaats bij platte daken dan bij schuine dakmodellen. Een scheur in de dakbedekking is gelukkig zo te herstellen met behulp van een reparatiestrook.


dakrenovatie

Dakrenovatie

Met een dakrenovatie doelt men op de meer ingrijpende dakwerken die worden uitgevoerd.
Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het vervangen van dakbedekking op zowel hellende als platte daken. Het vernieuwen van de dakconstructie behoort echter ook tot een dakrenovatie, evenals het plaatsen van een dakkapel of dakraam. Een dakrenovatie bedraagt in de praktijk vaak meerdere werkdagen en de prijzen liggen dan ook een stuk hoger dan die van een simpele dakreparatie. Met goed onderhoud blijft u grotere problemen voor, waardoor een noodzakelijke dakrenovatie voorkomen kan worden. Zo bespaart u op termijn flink op de totale kosten.

dak isoleren Genk

Dak isoleren

Het is algemeen bekend dat alle warmte naar boven gaat. Als uw plat of hellend dak niet heeft laten isoleren, dan is het dak een enorm warmtelek. U kunt ervoor kiezen om het dak van binnenuit of van buitenaf te isoleren. De meeste klanten kiezen voor dakisolatie van binnenuit, omdat dit een stuk gemakkelijker aan te brengen is.

Bovendien ligt de kostprijs van het isoleren van binnenuit een stuk lager, waardoor dit tevens geschikt is voor klanten met een beperkt budget. Bij het isoleren van een plat dak plaatst de vakman dakisolatie tussen de plafondbalken.

dak vernieuwen

Dak vernieuwen

Als uw dakconstructie in slechte staat is, dan kan het noodzakelijk zijn om deze te vernieuwen. Dit is een erg ingrijpende en kostbare klus. Met behulp van goed onderhoud kunt u een dergelijk probleem voorkomen. Het vernieuwen van daken gebeurt op verschillende manieren. Als de dakconstructie is doorgezakt is het niet perse nodig om deze volledig te vernieuwen. Meestal voldoet het om de constructie met behulp van extra balken te verstevigen. Pas wanneer de dakconstructie ernstig is aangetast door houtrot of insecten is het belangrijk om de constructie volledig te vernieuwen. In de meeste gevallen is er echter niets aan de hand met de dakconstructie, en voldoet het vervangen van de dakbedekking.

daktimmerwerken Genk

Daktimmerwerken

Het bouwen of verbouwen van een dakconstructie is een klus die niet door elke dakwerker uitgevoerd kan worden. Het bouwen van een dergelijke constructie behoort tot de term daktimmerwerken. Als u geïnteresseerd bent in dergelijke daktimmerwerken, dan is het dus belangrijk om contact op te nemen met een dakwerker die hierin gespecialiseerd is. Ook voor al uw daktimmerwerken bent u bij ons op het juiste adres. Wij brengen u graag in contact met een aantal dakwerkers die uw daktimmerwerken voor u kunnen uitvoeren. Neem contact op en vergelijk de offertes van een aantal dakwerkers, zodat u verzekerd bent van de beste prijs.

dakpannen leggen

Dakpannen leggen

De meeste schuine daken in Genk zijn afgewerkt met dakpannen. Het leggen van dakpannen is in de meeste gevallen niet erg ingewikkeld, en dit is een klus die u eventueel zelf kan uitvoeren. Houd hierbij wel rekening met het feit dat u het dak op zal moeten. Als u hiervoor niet de juiste gereedschappen en middelen heeft dan raden wij u aan om het leggen van de dakbedekking uit te besteden aan een dakwerker uit Genk. U weet dat uw dakbedekking aan vervanging toe is wanneer er stukjes dakpan afbrokkelen, als één of meerdere dakpannen stuk zijn of als ze na verloop van tijd poreus zijn geworden.

dakreiniging Genk

Dakreiniging

De dakbedekking zal, onder invloed van weer en wind, na verloop van tijd vervuilen. Omdat het materiaal van de dakbedekking wordt aangetast, is het belangrijk om het dak eens in de zoveel tijd goed te reinigen. Een dakdekker uit Genk staat met plezier voor u klaar als u toe bent aan een dakreiniging. Bij een dakreiniging spuit de dakdekker warm water onder hoge druk op het oppervlak, waardoor al het vuil wordt opgelost. Wanneer u last heeft van mosgroei op de dakbedekking, dan zult u dit door een dakwerker moeten laten ontmossen. Ook het ontmossen wordt gedaan met behulp van een hogedrukspuit.

Dakwerken tegen scherpe tarieven!

Bespaar tot 40% op de kosten met het vergelijken van diverse offertes!

Gratis offertes aanvragen

Behandeling dak: dakcoating

Na het uitvoeren van een dakreiniging kunt u ervoor kiezen om de dakwerker een dakcoating aan te laten brengen. Een dakcoating dient ter bescherming van uw dakbedekking en zorgt ervoor dat de levensduur verlengd wordt. De coating bestaat uit een laag acrylaatverf, die met behulp van een roller, borstel of verfspuit op het oppervlak wordt aangebracht. U heeft de keuze uit zowel een transparante- als gekleurde laag coating. Door te kiezen voor een gekleurde dakcoating geeft u het oppervlak een nieuwe uitstraling. Bovendien zorgt de coating ervoor dat het dakoppervlak minder poreus is, zodat u beter beschermd bent tegen mos en algen.

Schoorsteenrenovatie

Een schoorsteenrenovatie is tevens één van de klussen die een dakdekker uit Genk voor u uitvoert. Bij een verouderde schoorsteen is het belangrijk om een schoorsteenrenovatie uit te voeren. Niet alleen vanwege de uitstraling, maar ook vanwege de kwaliteit van de schoorsteen. Een schoorsteenrenovatie bestaat uit een aantal onderdelen: het vervangen of vernieuwen van het voegwerk, het herstellen van beschadigd metselwerk en het reinigen en impregneren van de schoorsteen. Het impregneren zorgt ervoor dat het metselwerk waterafstotend is, en u niet langer last heeft van lekkages via de schoorsteen.

dakkapellen Genk

Dakkapellen

Het plaatsen van een dakkapel is een waardevolle investering aan uw woning. Met een dakkapel creëert u niet alleen extra lichtinval in huis, maar zorgt u ook voor extra loopruimte. Zo transformeert u een kleine ruimte tot een ruime extra slaapkamer. Laat een dakkapel plaatsen door één van de dakwerken specialisten uit ons netwerk in Genk. Ook als u al een dakkapel heeft maar u deze wilt laten vervangen is het mogelijk om de hulp van een dakdekker uit Genk in te schakelen. Het is verstandig om op tijd te beginnen met het aanvragen van een vergunning voor het plaatsen van een dakkapel. Dit kan soms meer dan 2 maanden duren.

dakkoepels

Dakkoepels

Heeft u een plat dak en bent u op zoek naar een manier om extra licht in huis te creëren? Denk dan eens aan het plaatsen van dakkoepels! Dakkoepels zijn ramen die op platte of licht hellende daken geplaatst worden voor extra lichtinval.

U heeft de keuze uit dakkoepels in verschillende vormen: rond of vierkant, vlakke dakkoepels of kies juist voor een piramide vorm voor een unieke uitstraling. Het is bij de aanschaf van dakkoepels in ieder geval belangrijk om rekening te houden met de isolerende waarde hiervan, zo voorkomt u dat u warmte via het raam verliest.

dakraam plaatsen Genk

Dakraam plaatsen

Wilt u die donkere zolder gaan gebruiken als extra slaapkamer? Dan is het wel zo fijn als hier ook voldoende licht is. Dit is gelukkig relatief eenvoudig te realiseren met de montage van een nieuw dakraam. Een dakdekker uit Genk doet dit graag voor u. Bij de aanschaf van een nieuw dakraam is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Allereerst het formaat: voor voldoende daglicht in huis dient het totale raamoppervlak minimaal 10% van het vloeroppervlak te beslaan. Daarnaast is ook de plaatsing van een nieuwe dakraam van groot belang. Een dakdekker heeft dankzij zijn ruime ervaring voldoende kennis om een geschikte locatie te bepalen.

overzetdak

Overzetdak

Is uw dakbedekking aan vervanging toe? Of heeft u shingles of golfplaten op het hellend dak liggen en bent u toe aan een andere uitstraling? Vraag een dakwerker uit Genk dan naar de mogelijkheden van een overzetdak. Een overzetdak wordt opgebouwd uit stalen, lichtmetalen dakpanelen. Op de oude dakbedekking plaatst de dakwerker een lattenconstructie, waarna het overzetdak over de oude dakafwerking geplaatst wordt. Het grote voordeel van een overzetdak is de gunstige prijs: het is een stuk voordeliger dan het vervangen van de bestaande dakafwerking. Daarnaast is er geen breekwerk noodzakelijk, waardoor er geen extra kosten zijn voor het afvoeren van het afval.

daken Genk

Soorten daken

Er zijn in Genk vele verschillende soorten daken. Wanneer u een woning laat bouwen en benieuwd bent naar de mogelijke dakmodellen, dan raden wij u aan contact op te nemen met een daktimmerwerken expert uit ons netwerk. Een plat of een schuin dak zijn twee veel gekozen soorten daken. Er is echter nog veel meer mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een schilddak. In tegenstelling tot een hellend dak bestaat een schilddak uit vier dakvlakken. Dit biedt een goede bescherming tegen windstoten en zorgt voor een perfecte afvloeiing van vocht, waardoor de kans op vochtige muren een stuk kleiner is. Andere mogelijkheden zijn de plaatsing van een mansardedak of het lessenaarsdak.

dakwerker Genk

Soorten dakbedekking

Platte daken zijn relatief gevoelig voor daklekkages. Dat heeft te maken met het feit dat het plat dak nauwelijks onder afschot ligt, waardoor water en vuil langer op de dakafwerking blijft liggen. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een kwalitatief dakleer, dat hier goed tegen bestand is. Bij platte daken heeft u dan ook de keuze uit een ruim aanbod aan materialen, zodat er voor elk budget een geschikte keuze is. Twee populaire keuzes in Genk zijn EPDM en bitumen, maar ook de installatie van een groendak behoort tot de mogelijkheden. Wij raden u aan uw platte dakafwerking te laten leggen door een dakdekker uit ons netwerk, zodat u verzekerd bent van een optimaal resultaat.

Roofing plat dak

Wanneer u kiest voor roofing, dan bent u verzekerd van een dakleer van goede kwaliteit. Bovendien is roofing relatief voordelig vergeleken met andere soorten dakbedekkingen en is de levensduur vergelijkbaar. Het plaatsen van roofing gebeurt op diverse manieren: verlijmen of branden. Als u zelf aan de slag gaat met het plaatsen van roofing, dan raden wij u aan te kiezen voor lijm. Zo voorkomt u brandgevaar en bovendien zorgt de lijm ervoor dat de roofing extra waterdicht is. Een expert kiest vaak voor het branden van de roofing, omdat dit een stuk sneller en voordeliger is.

Moet de dakbedekking hersteld worden?

Een dakwerker uit ons netwerk is u graag van dienst in Genk, tegen scherpe prijzen.

Vrijblijvende offertes

Bitumen aanbrengen

Bitumen

Bitumen is een geschikte keuze als u een beperkt budget heeft. Bitumen is namelijk van prima kwaliteit en is verkrijgbaar tegen lage prijzen. Gemiddeld kost bitumen tussen de €40,- en €60,- per vierkante meter en het heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Bitumen is van nature minder elastisch dan EPDM, maar door dit tijdens de productie te bewerken met APP of SBS wordt het materiaal een stuk elastischer. Hierdoor is bitumen goed bestand tegen schommelingen in de temperatuur. Bitumen is geschikt voor vele verschillende ondergronden. Een dakdekker vertelt u graag meer.

epdm dakbedekking

EPDM

EPDM dakbekleding is tegenwoordig één van de populairste keuzes. Dit heeft vooral te maken met de langere levensduur: EPDM gaat gemiddeld ruim 50 jaar mee. De prijs van EPDM ligt iets hoger dan die van bitumen: ongeveer €29,- tot €75,- per vierkante meter. Het grote voordeel van EPDM is dat dit van nature enorm elastisch is. Het rekt dus goed mee bij schommelingen in de temperatuur, waardoor het niet zal scheuren. Bovendien heeft EPDM nauwelijks onderhoud nodig en zijn beschadigingen eenvoudig te herstellen met een simpele dakreparatie. EPDM is tevens erg geschikt als roofing als u een groendak overweegt.

groendak Genk

Groendak

Heeft u een plat dak en bent u op zoek naar een bijzondere dakafwerking? Vergelijk dan offertes voor het plaatsen van een groendak.Het groendak wint in Genk steeds meer populariteit. Een groendak is een plat dak, dat voorzien is van vegetatie. Voorbeelden zijn grassen of vetplanten, maar u kunt een groendak ook laten begroeien met duinplanten. Als u een groendak overweegt dan heeft u de keuze uit een intensief en extensief groeidak. Intensief houdt in dat het dak praktisch als tuin begroeid wordt. Hierbij worden bijvoorbeeld ook struiken en zelfs bomen gebruikt. Een extensief groendak is vooral begroeid met mossen of vetplanten. Een extensief groendak is een stuk voordeliger dan een intensief dak.

Dakbedekking hellend dak

Hierboven benoemden wij al kort de vele opties bij de bedekking van platte daken. Maar ook bij een hellend dak heeft u de keuze uit diverse soorten dakbedekkingen. Elk type bedekking heeft zo z’n eigen voor- en nadelen. Zo zijn betonnen dakpannen relatief voordelig, maar is de levensduur van kleidakpannen ruim drie keer zo lang! Andere mogelijkheden zijn het plaatsen van leistenen of de montage van een rieten dak. Als u contact opneemt, dan zal één van de dakdekkers uit ons netwerk u persoonlijk informeren over de verschillende soorten bedekkingen. Zo weet u zeker dat u een weloverwogen keuze neemt.

Dakpannen

Als u op zoek bent naar een goedkope manier om een hellend dak te bedekken, dan is de dakpan een aanrader. Dakpannen zijn relatief voordelig vergeleken met andere soorten afwerkingen, zoals riet of dakleien. Hierbij heeft u de keuze uit klei- of betondakpannen. Veel klanten kiezen voor betondakpannen, vanwege de gunstige kostprijs. U heeft hierbij de keuze uit vele verschillende kleuren, zodat u zelf bepaald welke uitstraling het hellend dak krijgt. Kiest u liever voor kleidakpannen? Hiervan ligt de kostprijs iets hoger. Dat heeft te maken met het feit dat het productieproces intensiever is. Wel krijgt u hier een langere levensduur voor terug: kleidakpannen gaan ruim 100 jaar mee!

Rieten dakbedekking

Bent u gecharmeerd van een landelijke uitstraling? Dan is een rieten dak een goede keuze. Het natuurlijke materiaal past goed bij oudere, landelijke woningen maar ook bij nieuwe huizen in Genk wordt steeds vaker gekozen voor rieten daken. Het voordeel is dat het een lange levensduur heeft. De functionele levensduur van het riet bedraagt ongeveer 40 jaar. Veel klanten kiezen er voor om de esthetische levensduur aan te houden. Na 30 jaar zien rieten daken er minder mooi meer uit. Hoewel het na 30 jaar nog prima functioneert, zorgt een nieuw rieten dak voor een betere uitstraling.

Premie dakwerken

De verschillende dakwerken brengen flinke kosten met zich mee. Gelukkig kunt u in de meeste gevallen een premie aanvragen voor uw dakwerken! Zoals bijvoorbeeld de Vlaamse verbeteringspremie. Voor het plaatsen van dakisolatie kunt u ook een premie bij het netbeheer aanvragen. Laat u een ingrijpende dakrenovatie uitvoeren? Dan is het tevens mogelijk een subsidie aan te vragen om zo 20% of 30% van de factuur terug te krijgen. Een dakdekker uit Genk kan u informeren over de mogelijkheden om een premie aan te vragen.

Voordelen dakdekker

Overweegt u een dakdekker in te schakelen? Dit biedt u vele voordelen:

  • De dakwerker beschikt over ruime kennis en ervaring en geeft u een persoonlijk advies
  • U bent verzekerd van vakwerk
  • U hoeft zelf geen materiaal of gereedschappen aan te schaffen
  • De dakwerken zijn snel en vakkundig uitgevoerd
dakwerken
dakdekker prijzen Genk

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een dakdekker gespecialiseerd in daktimmerwerken? Of bent u op zoek naar een dakwerker die u kan helpen met een professionele dakreiniging? Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden bij een complete dakrenovatie? Neem dan contact op! Eén van de specialisten uit ons netwerk in Genk helpt u graag met uw dakwerken en vochtbestrijding. Als u het offerteformulier zo compleet mogelijk invult ontvangt u zo spoedig mogelijk tot 5 offertes op maat, gratis en vrijblijvend! Vergelijk het aanbod, kosten en voorwaarden om zo een dakdekkersbedrijf te kiezen dat goed bij u past!