Dakwerker in Lokeren nodig?

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot 40%!

Gratis offertes aanvragen

Dakwerken Lokeren

Kan uw dak van uw woning in Lokeren wel wat onderhoud, een renovatie of een reparatie gebruiken? Als u dakwerken in Lokeren wilt laten uitvoeren, dan ben u bij ons netwerk aan het juiste adres. Op deze pagina kunt u meer lezen over dakreiniging, dakrenovatie, het aanbrengen van dakisolatie en andere daktimmerwerken. Ga niet zelf het dak op, maar laat de dakwerken over aan een dakdekkersbedrijf uit Lokeren. Met een dakwerker uit ons netwerk bent u verzekerd van een hoge kwaliteit en weet u zeker dat u goed geholpen wordt.

Doe een offerteaanvraag en krijg direct meer inzicht in de kosten van de daktimmerwerken, het aanbod en de voorwaarden voor uw dakwerken! Kies de dakdekker die het beste bij u past voor het uitvoeren van de dakwerken in Lokeren. Wat voor dakwerken er ook op de planning staat, een dakwerker uit ons netwerk helpt u graag!

Navigeer op deze pagina naar:

Prijzen | Onderhoud | Reparatie | Renovatie | Isolatie | Reiniging | Dakbedekking

Wat doet een dakwerker?

Het takenpakket van een dakwerker is erg uitgebreid. U schakelt een dakwerker niet alleen in als u uw dakpannen wilt laten vervangen, maar voor veel meer daktimmerwerken. Een dak beschermt uw huis. Daarom is het belangrijk om deze in goede conditie te houden. Denk hierbij aan regelmatig dakonderhoud en het uitvoeren van eventuele reparaties en renovaties. Schakel hiervoor een dakwerker in en u hoeft niet zelf het dak op. Schakel een dakwerker ook in voor het renoveren van uw schoorsteen, het aanbrengen van dakisolatie en het reinigen van uw dak en dakgoten.

  • Dakonderhoud
  • Dakreparatie en renovatie
  • Schoorsteenrenovatie
  • Dakisolatie
  • Dakreiniging
  • Dakbedekking en dakcoating
dakwerken Lokeren

Prijzen van dakwerken

Als u een dakrenovatie of andere dakwerken laat uitvoeren dan bent u natuurlijk benieuwd naar de kostprijs van de dakwerken. De kostprijs hangt af van vele factoren zoals de grootte van de renovatie en de soort bedekking. Als het renoveren van daken bijvoorbeeld alleen uit het vervangen van pannen bestaat, dan kunt u rekenen op een gemiddelde prijs van circa €22,- tot €200,- per m2. Wilt u door een dakdekker uit Lokeren dakisolate laten installeren? Dan bent u een kostprijs rond de €15,- tot €70,- per m2 kwijt. Bent u benieuwd wat de kostprijs van uw dakwerken is? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier.

Welke dakwerken? Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Dakonderhoud €15,- tot €18,- Gemiddelde kosten per m². Voorbeeld van werkzaamheden reinigen, inspectie en dakgoten schoonmaken.
Dakreparatie €40,- tot €95,- Prijs per m², afhankelijk van type dakbedekking.
Dakrenovatie plat dak €70,- tot €90,- Prijs per m².
Dakrenovatie Hellend dak €70,- tot €110,- Prijs per m².
Dakcoating €30,- tot €45,- Prijs per m² voor het reinigen en coaten van hellend dak met pannen.
Volledige schoorsteenrenovatie €500,- Vanaf prijs voor renoveren gehele stoorsteen.
Nieuwe dakbedekking €22,- tot €200,- Prijs per m². Exacte prijs is afhankelijk van het type materiaal.
Dakisolatie €15,- tot €70,- Per m² dakoppervlak, inclusief btw en montage.
Plaatsen dakkapel €3.000,- tot €4.000,- Gemiddelde dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage).

* Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten hangen af van diverse factoren, denk aan het type dak en de dakbedekking. Vraag daarom diverse offertes aan en ontdek de exacte totaalprijs!

Uurtarief dakdekker

U moet rekening houden met een gemiddeld uurtarief van €35,- van een dakwerker voor het onderhouden van uw dak in Lokeren. Voor reparaties en andere klussen rekent de dakdekker rond de €30,- per uur. De prijzen voor een dakwerker van een erkend dakdekkersbedrijf voor het aanleggen van een nieuw dak liggen tussen de €30,- en de €45,- per uur.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De prijzen worden beïnvloed door een aantal factoren. Als eerste is natuurlijk de grootte van uw dak van belang bij het aanleggen van dakbedekking, onderhoud en reiniging. Het repareren is afhankelijk van de ernst van het probleem en de locatie. Daarnaast heeft u ook nog te maken met voorrijkosten, het uurtarief van de expert en de prijzen van het materiaal.

Heeft u een dakwerker nodig?

Ontvang gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes ontvangen

Dakonderhoud

Om uw dak in perfecte staat te houden, is het belangrijk om regelmatig dakonderhoud te plegen. Dit hoeft niet elke week, maar u moet zeker één keer per jaar dakonderhoud plegen. Denk hierbij aan het verwijderen van bladeren en vuil uit de dakgoten en een dakinspectie van de dakbedekking. Wanneer vuil, bladeren, algen en mos niet verwijderd worden uit de dakgoten en van het dak, dan is de kans op een daklekkage en waterschade veel hoger. Wilt u liever niet het dak op? Schakel dan een dakdekker uit Lokeren in om uw dakonderhoud uit te voeren. Of stel een onderhoudscontract op. Dan hoeft u nergens meer over na te denken en wordt alles geregeld voor u.


dak herstellen

Dakreparatie

Als uw dak schade heeft opgelopen door bijvoorbeeld een storm, dan wilt u dit natuurlijk zo spoedig mogelijk laten herstellen door een dakwerker. De bekapping is namelijk een kwetsbaar gedeelte van uw woning in Lokeren. Wanneer een dakwerker een plat dak gaat herstellen, dan ondergaat deze eerst een aantal stappen. Onder de dakwerken vallen onder andere het analyseren en opzoeken van het probleem, dit gedeelte schoonmaken, de beschadiging herstellen en een controle hiervan. Het herstellen van hellende daken is veelal eenvoudiger omdat de beschadiging aan dakpannen gauw gevonden en verholpen zijn. Als de levensduur van uw dakbedekking is bereikt dan is een totale dakrenovatie wellicht beter dan herstellen.


dakrenovatie Lokeren

Dakrenovatie

In plaats van een compleet nieuwe bekapping te plaatsen, is in sommige gevallen een dakrenovatie voldoende. Als uw dakconstructie nog in prima staat is, dan is het wellicht een optie om alleen de dakbedekking, of zelfs alleen een deel hiervan, te vernieuwen. Hierdoor ziet de bekapping er weer als nieuw uit. De dakwerken zijn bovendien een mooi moment om dakisolatie aan te brengen.

Hebt u altijd al gedroomd van een dakkapel of meerdere dakkoepels? Ook dit kan een dakwerker uit Lokeren voor u plaatsen tijdens een dakrenovatie. Een andere optie voor het opknappen van uw woning is het plaatsen van een overzetdak.

dak isoleren

Dak isoleren

Warmte stijgt op dus het is niet gek dat in woningen de meeste warmte via daken ontsnapt. Het aanbrengen van dakisolatie door een dakwerker is daarom erg belangrijk voor uw portemonnee maar ook voor het milieu. Hoe meer u besluit te isoleren, hoe minder u hoeft te verwarmen. Hierdoor bespaart u stookkosten en stoot u minder CO2 uit. Hebt u besloten uw woning te isoleren? Voor dakisolatie hebt u de keuze uit verschillende materialen. Voor het isoleren wordt veelal gekozen voor kunststof isolatieplaten (zoals piepschuim) of minerale wol (rots- of glaswol). Daarnaast kunt u nog kiezen uit natuurlijke dakisolatie (zoals hennepwol) of spuitisolatie.

dak vernieuwen Lokeren

Dak vernieuwen

Het vernieuwen van daken is belangrijk wanneer de kwaliteit niet meer goed is. Daarnaast doet een vernieuwde bekapping al gauw wonderen voor de uitstraling. Als u deze wilt vernieuwen hebt u verscheidene opties. Is de dakconstructie verouderd, heeft deze last van doorgezakte gordingen of is het hout verrot? Een complete dakrenovatie is noodzakelijk. Als de dakconstructie er nog goed uit ziet is het prima om alleen de bedekking te vernieuwen. Dit is een goed moment om de dakdekker de regenwaterafvoer te laten controleren. Zeker bij oudere woningen in Lokeren is het goed mogelijk dat deze kapot is en vervangen moet worden door een dakwerker.

daktimmerwerken Lokeren

Daktimmerwerken

Onder daktimmerwerken verstaan wij alle dakwerken die te maken hebben met houten dakconstructies van daken. Denk hierbij aan een dakrenovatie of het installeren van een dakraam. Het is verstandig om uw daktimmerwerken over te laten aan een expert in dakwerken uit Lokeren. Een dakwerker uit ons netwerk in Lokeren is ervaren en zorgt ervoor dat al uw daktimmerwerken op de juiste manier worden uitgevoerd. U vindt hier meer informatie over de verschillende dakwerken die een dakdekker kan uitvoeren. Hebt u vragen over de kostprijs van bepaalde daktimmerwerken of wilt u een dakdekker uit de omgeving van Lokeren inhuren? Neem dan gratis en geheel vrijblijvend contact met ons op via de offertepagina.

dakpannen leggen Lokeren

Dakpannen leggen

Het pannendak is de meest populaire soort bedekking. Ze beschermen uw woning in Lokeren tegen verschillende weersomstandigheden. Het is daarom belangrijk dat het plaatsen van dakpannen op de juiste manier wordt gedaan. Als u geen ervaren dakdekker bent kunt u hiervoor het beste een dakwerker uit Lokeren inhuren.

U hebt de keuze uit betonnen of keramische dakpannen. Een keramische dakpan is gemaakt van gebakken klei en verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Het heeft een lange levensduur, de duurzaamheid en kleurvastheid behoren daarnaast tot de voordelen. Betondakpannen bestaan uit uitgehard cement. Het is recyclebaar, milieuvriendelijk, voordelig en een dakwerker kan het snel monteren.

dakreiniging

Dakreiniging

Algen en mossen geven uw woning in Lokeren een onverzorgde uitstraling. Daarnaast kunnen ze schade veroorzaken omdat algen en mossen ervoor zorgen dat dakbedekking poreus wordt. Hierdoor kan lekkage en vervolgens nog meer schade aan de dakconstructie en uw woning ontstaan. Dakreiniging is daarom één van de belangrijkste soorten dakwerken die een dakdekker kan uitvoeren. Wat voor soort dakreiniging nodig is hangt af van de mate van vervuiling en de bedekking. Ontmossen is de meest bekende manier van dakreiniging. Met behulp van een hogedrukreiniger wordt vuil weggehaald. Indien nodig brengt de dakwerker uit Lokeren nog een speciaal schoonmaakmiddel aan waarna al het vuil wordt weggespoeld. Ontmossen is vooral geschikt bij dakplaten, -pannen en leien.

Heeft u problemen met uw dak of nieuwe dakbedekking nodig?

Begin vandaag nog en doe een offerteaanvraag voor uw dakwerken!

Gratis offertes aanvragen

Behandeling dak: dakcoating

Het aanbrengen van dakcoating door een dakdekker heeft meerdere voordelen. Het verlengt de levensduur van uw dakpannen, geeft veel bescherming tegen de weersinvloeden en u kunt de kleur veranderen. Bent u niet meer tevreden met uw pannen of wilt u een gehele andere uitstraling? Een dakcoating is dan erg geschikt. Er wordt een laag coating onder hoge druk op uw dak gespoten en uw gehele dak wordt hierdoor afgesloten. Er bestaan verschillende soorten coatings. Een dakdekker uit Lokeren vertelt u hier graag meer over en bepaalt samen met u welke coating geschikt is voor uw dak.

Schoorsteenrenovatie

De schoorsteen is meestal het hoogste punt van uw dak en heeft veel te verduren door de weersinvloeden. Wanneer de kwaliteit van het metselwerk en de constructie van de schoorsteen minder wordt, werkt de schoorsteen minder goed. De kans op waterschade en rookschade wordt dan aanzienlijk groter. Met een schoorsteenrenovatie door een dakdekker laat u uw schoorsteen weer helemaal opknappen. Het vervangen van het voegwerk of metselwerk, het vernieuwen van het rookkanaal of het impregneren van de schoorsteen zijn een aantal opties voor een schoorsteenrenovatie.

dakkapellen

Dakkapellen

Denkt u erover na om tijdens een dakrenovatie in Lokeren een dakkapel te laten plaatsen? Een dakkapel is de juiste keuze als u tijdens uw dakwerken meer ruimte en licht wilt creëren op zolder. Dankzij een dakkapel hebt u niet meer last van de vervelende, schuine wand. Er ontstaat direct meer loopruimte. Hierdoor kunt u de zolder voortaan gebruiken als logeerkamer of werkkamer, in plaats van rommelzolder. U kunt kiezen tussen een prefab dakkapel, of één op maat. Een prefab dakkapel wordt gemaakt in een fabriek. De dakwerker kan deze vervolgens binnen één dag installeren. Een op maat gemaakte dakkapel wordt bij uw woning in elkaar gezet.

dakkoepels Lokeren

Dakkoepels

Hebt u een plat dak en wilt u meer lichtinval creëren? Dan is het installeren van één of meerdere dakkoepels door een expert in dakwerken een goed idee. Koepels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen. Zo kunt u onder andere kiezen tussen vlakke en ronde koepels. Dakkoepels van acrylaat zijn erg populair. Ze laten veel licht door maar zijn niet erg stevig. Steviger en dus veiliger zijn dakkoepels van polycarbonaat. Het is verstandig om u tevens te verdiepen in de isolatie van dakkoepels. Goed geïsoleerde koepels isoleren namelijk ook akoestisch. Dit is vooral erg fijn wanneer er regen of hagel valt.

dakraam plaatsen Lokeren

Dakraam plaatsen

Wilt u meer licht op zolder maar niet per se meer ruimte? Dan kunt u in plaats van een dakkapel een dakraam laten installeren. Als u een dakraam wilt laten installeren dan hebt u de keuze uit verschillende soorten. Een erg bekend soort dakraam is het tuimelraam. Deze kan 180 graden om zijn as draaien waardoor u eenvoudig de buitenkant kunt reinigen. Dit dakraam is voorzien van een ventilatieklep en de handgreep bevindt zich aan de bovenkant.

De andere optie is een uitzetbaar dakraam. Dit raam kunt u tot 45 graden naar buiten draaien, de scharnieren bevinden zich aan de bovenkant. Een voordeel hiervan is dat dit dakraam een panoramisch uitzicht geeft.

overzetdak Lokeren

Overzetdak

Een overzetdak is een dak van metaal wat over bestaande daken geplaatst kan worden. Op de oude bekapping wordt eerst houtwerk aangebracht door een dakdekker en hierop wordt het overzetdak geschroefd. In sommige gevallen worden eerst oude pannen verwijderd. Het is meestal binnen één dag te installeren waardoor u niet veel overlast ondervindt. Aanpassen van de bestaande constructie is niet nodig omdat een overzetdak erg licht van gewicht is. De levensduur is wel 30 jaar en dakonderhoud is vrijwel niet nodig. De kosten voor een overzetdak zijn gemiddeld €50,- tot €60,- per vierkante meter en de levensduur is ongeveer 30 jaar. Daarnaast hoeft u met een overzetdak niet extra te isoleren. Omdat deze over een bestaande overkapping wordt geplaatst ontstaat er al een isolerende laag.

daken

Soorten daken

Er bestaan vele soorten daken. De meest populaire is het zadeldak. Een zadeldak bestaat uit twee dakvlakken die samen een omgekeerde V vormen. De hellingshoek is minimaal 15 graden. Het schilddak ziet u vaak terug bij oudere gebouwen. Dit is een zadeldak met daarnaast twee dakschilden in de vorm van een driehoek aan de korte kant. Een plat dak spreekt voor zich, deze heeft een hellingshoek tot 15 graden. Bij een grotere hellingshoek spreken we van een lessenaarsdak. Deze heeft één dakvlak. Een mansardedak is eigenlijk een zadeldak voorzien van geknikte dakvlakken. Tot slot bestaat een tentdak in ieder geval uit vier dakvlakken, in de vorm van een driehoek, die in een punt samenkomen.

dakwerker

Soorten dakbedekking

Dakbedekking beschermt tegen weersomstandigheden en bepaalt daarnaast de uitstraling van uw woning in Lokeren. U hebt de keuze uit verschillende soorten. Dakpannen komt u het vaakst tegen op de daken in Vlaanderen. Er bestaan betondakpannen en kleidakpannen in allerlei maten. Andere soorten dakbedekking zijn leien en riet. Een rieten bedekking heeft een goede isolatiewaarde waardoor dakisolatie overbodig is. Het geeft daarnaast een unieke en charmante uitstraling. De bedekking van licht hellende of platte daken, roofing, bestaat veelal uit EPDM of bitumen. Hierop kan een dakwerker een groendak laten aanleggen wat gelijk voor isolatie zorgt.

Roofing plat dak

Roofing is de bedekking voor platte daken. Een mankement in de roofing geeft vervelende gevolgen voor de rest van de bekapping. Het is daarom belangrijk om beschadigingen in de roofing zo spoedig mogelijk te herstellen ter voorkoming van narigheid. Het is eventueel mogelijk om de roofing zelf te repareren. Is er een grote beschadiging in de roofing? Of moet de hele roofing vervangen worden? Het is verstandig om voor grote dakwerken een dakwerker uit Lokeren in te schakelen. Een expert in dakwerken is ervaren en zorgt ervoor dat het herstellen of leggen juist wordt gedaan zodat u lang van de roofing zult kunnen genieten.

Moet de dakbedekking hersteld worden?

Een dakdekker uit ons netwerk is u graag van dienst in Lokeren, tegen scherpe prijzen.

Vrijblijvende offertes

Bitumen aanbrengen

Bitumen

Een andere optie is het plaatsen van bitumen. Een groot deel van dit materiaal wordt gebruikt als asfalt op wegen, maar het is ook geschikt als dakbedekking. Bitumen heeft een aantal grote voordelen, waaronder een levensduur tot wel 30 jaar. Daarnaast is het één van de goedkoopste opties. Het dakleer is vuurbestendig wat bijdraagt aan de brandveiligheid van uw woning in Lokeren. Bij het plaatsen van bitumen door een dakdekker hebt u de keuze uit plastomeren (APP) en elastomereren (SBS). Bij de SBS versie wordt elastomeer toegevoegd waardoor het flexibeler is.

epdm dakbedekking Lokeren

EPDM

EPDM is gemaakt van rubber en heeft vele voordelen. Als het plaatsen door een dakdekker op de juiste manier is gedaan dan is de levensduur van EPDM wel 50 jaar. Het is elastisch materiaal. Ten tijde van temperatuurschommelingen behoudt het materiaal zijn elasticiteit. Het zal daardoor niet gaan scheuren onder invloed van uitzet- en krimpspanningen.

EPDM heeft daarnaast geen onderhoud nodig. Mocht er wel een beschadiging ontstaan dan is dit eenvoudig te herstellen met een zelfklevende folie. EPDM is beloopbaar en u kunt het in de meeste gevallen over een bestaande dakbedekking laten leggen door een dakdekker. De kosten voor EPDM zijn gemiddeld €29,- tot €42,- per vierkante meter.

groendak Lokeren

Groendak

Een groendak is voorzien van vegetatie. Het plaatsen van een groendak kost ongeveer €40,- tot €75,- per vierkante meter. Als u een groendak laat aanleggen door een expert in dakwerken, dan kunt u kiezen tussen intensieve en extensieve begroeiing. Een extensief groendak heeft een opbouw van maximaal 15 cm. Er is weinig onderhoud nodig. Het is geschikt voor een licht hellende of platte daken. Op een extensief groendak komt u vooral vetplanten, mossen en kruiden tegen. Een intensief groendak heeft een minimale opbouwhoogte van 15 cm. De vegetatie bestaat uit bomen, struiken, bloemenborders en gras. Als u een intensief groendak laat aanleggen door een dakdekker dan heeft deze dus veel onderhoud nodig.

Dakbedekking hellend dak

Voor hellende daken zijn er meerdere mogelijkheden voor dakbedekking. De meest bekende en meest gebruikte zijn natuurlijk dakpannen. Maar ook een klassieke rieten dakbedekking of aluminium, metaal of koper zijn een mogelijkheid. Voor tuinhuisjes zien we steeds vaker dat er shingles gebruikt worden. Het soort dakbedekking dat u kiest is bepalend voor de uitstraling van uw huis. Met een pannendak heeft u meerdere keuzes uit materiaal en kleuren. Riet is traditioneel, terwijl dakbedekking van metaal uw huis een moderne look geeft. Wilt u uw dakbedekking laten plaatsen of vervangen? Schakel dan een professional in en doe een offerteaanvraag!

Dakpannen

Dakpannen zijn er in vele soorten. Betondakpannen zijn het goedkoopste en verkrijgbaar in allerlei kleuren. Met een speciale coating voorkomt u algen, mos en andere aanslag. Kleidakpannen zijn gemaakt van klei en voorzien van een glazuurlaag. Met deze pannen heeft u een keuze uit meerdere soorten kleuren. Ze hebben een hele lange levensduur en u hoeft er niet veel onderhoud aan te plegen. Tegenwoordig zijn er zelfs pannen van kunststof. Deze worden meestal geplaatst in platen, waardoor het leggen erg snel gaat. Betondakpannen hebben een gemiddelde prijs van €22,- tot €42,- per vierkante meter, terwijl kleidakpannen €35,- tot €65,- kosten per vierkante meter.

Rieten dakbedekking

Naast dakpannen is het ook mogelijk om uw dak in Lokeren te bedekken met riet. Vroeger waren er veel problemen met riet in verband met de brandveiligheid. Tegenwoordig is dat heel anders. Door het aan te brengen met een schroef-dakconstructie is het brandgevaar een stuk minder. Hierbij wordt het riet op een gesloten dak aangebracht. Daarnaast wordt er ook een speciale coating over de rieten dakbedekking aangebracht, om het brandgevaar nog verder te verkleinen. We zien riet vaak op boerderijen, maar ook voor villa’s en andere huizen levert het een prachtig resultaat op. Wilt u ook riet voor uw huis in Lokeren? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €65,- tot €110,- per vierkante meter.

Premie dakwerken

Denkt u erover na om uw dak te renoveren, roofing te repareren of om isolatie aan te brengen? Dan is het mogelijk om hier een premie of subsidie voor te ontvangen. Voor het aanbrengen van isolatie kunt u een premie krijgen van uw netbeheerder. Heeft u een woning van 30 jaar oud en laat u het dak renoveren? Dan kunt u een subsidie krijgen van de Vlaamse overheid.

Voorwaarde voor het ontvangen van een subsidie of premie is dat u de dakwerken uit laat voeren door een erkende dakdekker. Het aanvraagformulier voor de verbeteringspremie kunt u downloaden op wonenvlaanderen.be.

Voordelen dakdekker

Bent u al overtuigd van de voordelen van het inhuren van een dakdekker? Hier nog een kort lijstje!

  • Langere levensduur van uw dak door goed onderhoud
  • Snelle detectie van locatie en probleem
  • Reparaties van hoge kwaliteit
  • Leggen van dakbedekking
dakwerken
dakdekker prijzen Lokeren

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u binnenkort een dakwerker inhuren voor uw daktimmerwerken zoals het aanpassen van de dakconstructie? Of zoekt u een dakdekker voor het aanbrengen van roofing of het leggen van dakisolatie? U bent bij ons aan het juiste adres. Wij zijn namelijk een netwerk van meerdere specialisten op het gebied van daktimmerwerken en vochtbestrijding. Laat vandaag nog uw gegevens en een omschrijving van de dakwerken achter op onze offertepagina. U ontvangt gratis en vrijblijvend meerdere offertes. U vergelijkt de prijzen en voorwaarden van deze offertes waarna u zelf kiest welke expert in dakwerken bij u langskomt in Lokeren. We zijn u graag van dienst!